Strand Westhove

Location: 3 min read626 views

Je kent ze wel: die beeldige plaatjes van palen in het water, die de golven breken op het Zeeuwse strand. Nou, die plaatjes kun je ook prachtig zelf maken op het fijne strand Westhove bij Oostkapelle.

Het strand

Het strand Westhove is schoon, rustig en wordt omgeven door een prachtig natuurgebied. Op het strand vind je karakteristieke strandpalen, schattige strandhuisjes en natuurlijk een goed plekje om te zonnen.

In de buurt

Op dit stukje strand vind je geen strandtent of dorpje vlak in de buurt. Gelukkig maar, want juist op die plekken vind je veel drukte op het strand en het strand Westhove is juist heerlijk rustig. Wil je toch even een drankje doen bij een strandtent of richting een dorpje? Dan kun je prima door de branding richting Domburg lopen (ongeveer 1,5km). Ook zie je in de verte zowel links als rechts een strandtent. Lekker om even uit te rusten na de zomerse wandeling ernaartoe.

Foto’s maken bij de strandpalen

Amateur en professionele fotografen zitten ook helemaal goed bij het strand Westhove. Waarom? Om de strandpalen natuurlijk! Het is en blijft namelijk een super mooi plekje om te fotograferen. Hier op het strand vind je er in elk geval weer genoeg! En ook met meerdere rijen naast elkaar, zodat je de mooiste plaatjes kunt maken. Het is even klimmen, maar ook dat geeft een perfect fotomomentje.

Door de bossen naar het strand

Naar het strand gaan is op zichzelf al een aanrader. Je parkeert (of logeert) bij het Kasteel Westhove en loopt dan door een prachtig natuurgebied met bossen richting de duinen en natuurlijk het strand. Dit is ongeveer 10 minuutjes (700m) lopen en als je zin hebt kun je ook een langere route nemen door het 740 ha groot natuurgebied de Manteling. Ook via de duinen vanuit Domburg of Oostkapelle kun je hier prima komen. Wandel of fiets door de duinen en neem dan de duinovergang ‘Westhove’ om op het strand te komen.

Bezoek Kasteel Westhove

Richting het strand kom je bijna altijd langs het imposante Kasteel Westhove. Dit romantische kasteel is een ideaal plekje om even uit te rusten in de tuin of te genieten van een koel drankje. En natuurlijk is het een ideaal fotomomentje met zijn torens, koetshuizen en grachten. Tegenwoordig is het Kasteel Westhove omgebouwd tot Stayokay hostel, dus je kunt er ook gewoon overnachten! Ideaal ook voor gezinnen met kinderen. Zeker weten dat de kleintjes zich een echte ridder of prinsesje voelen bij een nachtje in een echt kasteel!


Route naar het strand & Kasteel Westhove

Parkeren

Kom je met de auto? Dan kun je parkeren op openbare parkeerplaats Westhove, aan de Provinciale weg (N287) tussen Oostkapelle en Domburg, ter hoogte van de rotonde. Hier is het betaald parkeren van 1 april t/m 31 oktober tussen 8.00 uur en 18.00 uur. Je kunt met muntgeld of pin een kaartje trekken en een dagkaart kost 6 euro.

Met het ov

Reis met de trein richting het station in Middelburg en neem daar bus 52 richting Domburg. Je kunt dan uitstappen bij de halte ‘Kasteel Westhove’ en vanuit daar is het zo’n 900 meter lopen naar het strand.

Autoroute

Vanuit het oosten: Neem de A58 richting Vlissingen en neem net voor Middelburg de afslag Domburg (A57). Blijf dan de borden richting Domburg/Oostkapelle volgen en vervolg je route over de N287. Ongeveer 4 km na Oostkapelle vind je het parkeerterrein bij een rotonde langs de weg.

Vanuit het noorden: Volg vanaf Rotterdam de N57 richting Zeeland en neem bij Serooskerke de afslag naar Domburg/Oostkapelle (N287). Nadat je Oostkapelle gepasseerd bent en richting Domburg rijdt, vind je de parkeerplaats Westhove bij de rotonde.

Meer informatie over het strand Westhove

  • Toegankelijk voor mindervaliden

Het badseizoen is officieel van 1 mei t/m 15 september (van 10:00 tot 19:00 uur). In het badseizoen is/toegestaan:

  • Honden aangelijnd
  • Wind- en golfsurfen
  • Vliegeren met twee lijnen

Buiten het badseizoen is/zijn toegestaan:

  • Paarden
  • Kitesufen
  • Honden los op het strand

Vakantie in Oostkapelle

Wil jij elke dag wel naar strand Westhove? In Oostkapelle zelf en in Domburg vind je meerdere leuke campings, B&B’s en hotels om te verblijven.

Booking.com

What do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

No Comments Yet.