5x Sinterklaas in Zeeland

3 min read389 views

Sinterklaas! Hij komt, hij komt, de lieve goede Sint. Dat wordt veel pepernoten eten, liedjes zingen en de schoentjes mogen weer gezet worden. Natuurlijk komt Sinterklaas ook naar Zeeland en dan is er weer van allerlei leuke dingen te beleven voor de kinderen. 

Kom bijvoorbeeld langs in het huis van Sinterklaas, feest mee in het theater, haal je pietendiploma en ontmoet Sinterklaas. Ook op zoek naar een feestelijk dagje uit met je kind(eren)? De leukste Sinterklaas tips, uitjes en activiteiten in Zeeland vind je hier.


1. Bezoek het Huis van Sinterklaas in Zeeland!

Wat is er nu leuker dan even op bezoek te gaan bij Sinterklaas in Zeeland. Dit jaar logeert de Sint en zijn pieten in Zierikzee en Hulst en iedereen is welkom. Neem een kijkje in de slaapkamer van Sinterklaas en waar de pieten de pepernoten bakken. Of spiek even in de postkamer en hoor snurkpiet snurken op de gang. Ook kan je samen met de pieten oefenen om op de daken te klimmen. Vergeet trouwens je verlanglijstje niet, want Sinterklaas is er natuurlijk ook! Maar wat ruik je eigenlijk in het huis van Sinterklaas in Zierikzee? Kom zeker zelf even ruiken in het leukste huis van Sinterklaas van Zeeland.

Koop je tickets hier »

2. Het Pietenhuis

In Middelharnis wordt Brasserie Dok16 elke woensdag overgenomen door de Pieten en kan je hier springen dansen spelen en elke week is er weer iets nieuws te beleven. Zo komt DJ Piet een dagje draaien, je kunt knutselen en pepernoten maken en er is zelfs een pietenparcours! Dan nog even schminken en als je goed je best hebt gedaan, dan ontvang je een heus Pietendiploma. Oh en pssst, wil je weten waar Sinterklaas slaapt? Ga na elke shift mee met een leuke tram achter een trekkertje naar het Sinterklaashuis in Sommelsdijk!

Koop je tickets hier »

3. Het Marsepein Dans Festijn

Op zondag 24 november kun je dansen op de beats van DJ Piet tijdens het Marsepein Dans Festijn in Hulst: het leukste en grootste kinder- en pieten dansfeest in Zeeuws Vlaanderen. Dit jaar is het feestje in Partycentrum ’t Spoor011. Ontmoet alle Zwarte Pieten en Sinterklaas, ga met ze op de foto, doe de leukste dansjes met Howard De Knuffelleeuw en win toffe cadeautjes!

4. Sinterklaas op het grote doek

Sinterklaas heeft dit jaar ook weer een nieuwe film. Lekker warm binnen kan je mee genieten van de zoektocht van de Sint naar nieuwe, goede Pieten. In De Brief voor Sinterklaas organiseert de goedheiligman zelfs een auditie, waarbij Sinterklaas opzoek gaat naar nieuwe Pieten: een officiële ‘Pietendag’. Sem ziet zijn kans schoon en schrijft onmiddellijk een brief. Als hij een stoere, sterke Piet kan worden dan durven zijn pesters hem vast nooit meer lastig te vallen. Maar wat niemand weet is dat Huibert Jan en zijn ‘Mammie’ middels een gemeen plan proberen om de Pietendag te saboteren. Gaat het Sem, Patty Pepernoot en piet Bennie lukken om de Pietendag én daarmee het Sinterklaasfeest te redden? Of komt er voor eens en altijd een einde aan het Sinterklaasfeest?

5. Brunchen met Sinterklaas en zijn pieten

Ook dit jaar wordt er speciaal voor de kinderen een speciale Sinterklaas brunch of pepernotenontbijt georganiseerd bij Fletcher in Renesse en Arion in Vlissingen. De ouders kunnen genieten van lekker eten, maar vol verwachting kloppen de hartjes van de kinderen. Want natuurlijk komt ook Sinterklaas en de pieten langs om samen liedjes te zingen, te dansen, pepernoten te bakken en wie weet krijgen ze wel een cadeautje van de lieve goede Sint. Gezellig voor het hele gezin.

Nog meer leuke Sinterklaas uitjes in Zeeland

En dat is nog niet alles. Zo is er een leuke Pepernotenmarkt in Middelharnis op 23 november. In Hulst is er weer een Sinterklaas Letterspeurtocht. Sprokkel alle letters bij elkaar en maak daar een zin mee. Jouw inzet wordt beloond met een lekkere verrassing. Oh, en vergeet niet de Pepernotenfabriek te bezoeken in Middelburg. Hier kan je wel 50 verschillende smaken pepernoten vinden! Jammie!

Wil je graag Sinterklaas binnen zwaaien? Een lijst met alle Sinterklaas intochten in Zeeland vind je op Omroep Zeeland »

What do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

No Comments Yet.