Sinterklaas! Hij komt, hij komt, de lieve goede Sint. Dat wordt veel pepernoten eten, liedjes zingen en de schoentjes mogen weer gezet worden. Natuurlijk komt Sinterklaas ook naar Zeeland en dan is er weer van allerlei leuke dingen te beleven voor de kinderen. 

Kom bijvoorbeeld langs in het huis van Sinterklaas, feest mee in het theater, haal je pietendiploma en ontmoet Sinterklaas. Ook op zoek naar een feestelijk dagje uit met je kind(eren)? De leukste Sinterklaas tips, uitjes en activiteiten in Zeeland vind je hier.


1. Bezoek het Huis van Sinterklaas in Zeeland!

Wat is er nu leuker dan even op bezoek te gaan bij Sinterklaas in Zeeland. Dit jaar logeert de Sint en zijn pieten in Zierikzee en Hulst en iedereen is welkom. Neem een kijkje in de slaapkamer van Sinterklaas en waar de pieten de pepernoten bakken. Of spiek even in de postkamer en hoor snurkpiet snurken op de gang. Ook kan je samen met de pieten oefenen om op de daken te klimmen. Vergeet trouwens je verlanglijstje niet, want Sinterklaas is er natuurlijk ook! Maar wat ruik je eigenlijk in het huis van Sinterklaas in Zierikzee? Kom zeker zelf even ruiken in het leukste huis van Sinterklaas van Zeeland. Koop je tickets hier »

2. Het Pietenhuis

In Middelharnis wordt het Diekhuus elke woensdag overgenomen door de Pieten en kan je hier springen dansen spelen en elke week is er weer iets nieuws te beleven. Zo komt DJ Piet een dagje draaien, is er een spannende voorstelling of kan je genieten van een leuke Sinterklaasfilm.En wie weet kom je ook nog Sinterklaas tegen.

3. Sinterklaas Werkpaleis

Op zondag 26 november vind je het Werkpaleis van Sinterklaas op de Grote Markt van Goes. Vanaf 13:30 uur kunnen kinderen hier terecht om hun Pieten-diploma te halen. Natuurlijk helpen de vele pieten je mee te klimmen over de daken, cadeautjes in de schoorstenen te gooien en leer ook de nieuwste Pietendans met de Pietenband. Na heel veel oefenen ben jij klaar voor jouw Pieten-diploma, waar Sinterklaas natuurlijk persoonlijk zijn handtekening onder zet in zijn werkkamer in het Stadhuis.

4. Sinterklaas in het theater

Sinterklaas komt dit jaar ook weer naar het theater. Lekker warm binnen kan je mee feesten met de pieten tijdens het Grote Feest van Sinterklaas in Theater de Mythe (Goes). Deze gezellige familieshow zit bomvol sinterklaasliedjes en ook gekleurde chocolade-letters … maar dat mag Sinterklaas niet weten. In Tante houdt niet van Sinterklaas in CCXL (Vlissingen) heeft een tante een hekel aan Sinterklaas en geeft de Pieten allemaal speciale pepernoten die iedereen Sinterklaas doet vergeten. Inclusief Sinterklaas zelf! En nu wil hij alleen nog maar Kerststukjes maken Oneej, wat nu? Kunnen de pieten het Sinterklaasfeest nog redden? Kom trouwens op tijd, want vooraf is er al een klein feestje in de foyer met alle pieten. Na afloop kan je natuurlijk ook nog Sinterklaas een handje schudden en op de foto.

5. Brunchen met Sinterklaas en zijn pieten

Ook dit jaar wordt er speciaal voor de kinderen een speciale Sinterklaas of pepernotenbrunch georganiseerd bij Hotel Middelburg en Arion in Vlissingen. De ouders kunnen genieten van lekker eten, maar vol verwachting kloppen de hartjes van de kinderen. Want natuurlijk komt ook Sinterklaas en de pieten langs om samen liedjes te zingen, te dansen, pepernoten te bakken en wie weet krijgen ze wel een cadeautje van de lieve goede Sint. Gezellig voor het hele gezin.

Nog meer leuke Sinterklaas uitjes in Zeeland

En dat is nog niet alles. Zo is er een leuke Pepernotenmarkt in Middelharnis op 25 november. In Hulst is er weer een Sinterklaas Letterspeurtocht. Sprokkel alle letters bij elkaar en maak daar een zin mee. Jouw inzet wordt beloond met een lekkere verrassing. Oh, en vergeet niet de Pepernotenfabriek te bezoeken in Middelburg. Hier kan je wel 50 verschillende smaken pepernoten vinden! Jammie!

Wil je graag Sinterklaas binnen zwaaien? Een lijst met alle Sinterklaas intochten in Zeeland vind je op Omroep Zeeland »

Altijd als eerste op de hoogte zijn?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

8 + 9 =