Filmpje kijken in de Zeeuwse openlucht

Location: 2 min read409 views

Op 16 en 17 augustus 2019 vindt alweer de 10e editie van Zomerfilm plaats op het Molenbolwerk in Hulst. Zomerfilm is de grootste openluchtbioscoop van Zeeland.

Onder een zomerse sterrenhemel creëert Zomerfilm elk jaar grootse en unieke filmvertoningen voor iedereen die houdt van kwaliteitsfilms in een bijzondere setting. Wat in 2010 begon als klein initiatief van vier vrienden, is inmiddels uitgegroeid tot een jaarlijks filmevenement met duizenden bezoekers en een grote groep vrijwilligers.

Op beide dagen wordt er ‘s avonds om 21.00u op het Molenbolwerk in Hulst een film op een scherm van 52 m2 geprojecteerd en vanaf 18.00u kan publiek genieten van eten en drinken bij de diverse foodtrucks. Ook is er voor en na de film (live) muziek van de Vlissingse singer-songwriter en muzikant ‘Ruben de Keijzer’ en  worden er plaatjes gedraaid vanuit ‘De Platenbus’. Op vrijdag 16 augustus is de film ‘De Helaasheid der Dingen’ (Felix van Groeningen) uit 2009 te zien, de meesterlijke verfilming van het meervoudig bekroonde boek van Dimitri Verhulst. De film wordt voorafgegaan door een speciaal ‘eten aan lange tafels’ programma. P & P catering zorgt voor een onvergetelijke ervaring door 11 verschillende gerechten te serveren om te delen met je tafelgenoten. Er zijn maximaal 125 plaatsen en inschrijven hiervoor kan via de website van Zomerfilm. Op zaterdag 17 augustus krijgt het publiek ‘Hunt for the Wilderpeople’ (Taika Waititi) voorgeschoteld, een op-en-top crowdpleaser met machtige beelden van de Nieuw-Zeelandse natuur. 

Nieuw dit jaar zijn de vertoningen overdag waar jong en oud kan genieten van bijzondere familiefilms, zoals de Noorse film ‘Het Ongelooflijke Verhaal van de Mega Grote Peer’ – 17 augustus om 14u – en ‘Vechtmeisje’  (Johan Timmers) om 16u. Dankzij de aanschaf van grote ledschermen is het dit jaar mogelijk om ook bij daglicht film te kunnen kijken. En wie maar niet genoeg van film kan krijgen, wordt ook nog getrakteerd op een uitgebreid kortfilmprogramma in de filmcontainers. Voor dit onderdeel is samenwerking met pop-up bioscoop Koning van Engeland en het MMP Short Film Festival Network gevonden. Prijswinnende kortfilms als ‘En ik van Jou’ (Maarten Swaan) en ‘Filmpje voor Mama’ (Melanie Essink) zijn hier het hele weekend te zien.

De toegang is gratis dankzij de steun van vele donaties en sponsoren. De filmavonden vormen tevens de aftrap van het culturele seizoen van Stichting Hulst Cultureel. Stoeltjes en dekentjes om op te zitten worden bij voorkeur door het publiek zelf meegenomen, maar zelf zorgt de organisatie ook nog voor wat bankjes, strobalen en zitzakken. 

Bij erg slecht weer zoekt de organisatie een alternatieve locatie. Dit wordt kort van te voren besloten en bekend gemaakt via de website www.zomerfilm.nl en de social media kanalen van Zomerfilm gecommuniceerd.

What do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

No Comments Yet.