Cuisine Machine

Location: 2 min read862 views

Met Pinksteren is het weer heerlijk genieten op hét grootste foodfestival van Zeeland: Cuisine Machine. Samen met Daisy ging ik een kijkje nemen en natuurlijk ook heel veel proeven. Vandaag ga ik in elk geval weer en waarschijnlijk morgen ook :p

We begonnen met een rondje langs alle foodtrucks. Wat veel keuze zeg! Er staan wel vijfendertig tentjes met de meest lekkere dingen. Als eerste mochten we een heerlijke risotto proeven van Bianca Baake. Zij opent trouwens in september een risotteria in Vlissingen en ik ze heeft mij in elk geval al als vaste klant. Props!

Daarna was het tijd voor ballen! Buiten staat er namelijk een echte Ballenbar en ik moest en zou gewoon een portie bestellen. Alleen al om te kunnen zeggen “Mag ik een paar ballen?”. Ik koos voor de variant met spinazie en geitenkaas en heb echt gesmuld. Wat een lekkere ballen, zeg 😉

Ondertussen probeerde Daisy een noodle burger. Een wat? Ja, een noodle burger. Blijkbaar hadden de mannen van deze foodtruck een avond zin in eten. De ene wilde echter noodles en de andere een burger. En toen was dus de noodle burger geboren. Ik heb de burger zelf niet geproefd, maar Daisy was echt aan het smullen.

Cuisine Machine Vlissingen Foodtruck festival Plog

Altijd en overal op een foodfestival ga ik als toetje toch echt voor een lekkere crêpe en zo ook nu weer. En dit keer had ik zelfs daarin keus: er stonden namelijk maar liefst twee foodtrucks met pannenkoeken! Jammie. Al ga ik vandaag denk ik voor een ijsje van Puur IJs. Hopelijk is de rij dan niet zo lang.

Cuisine Machine Vlissingen Foodtruck festival Plog

Verder zag ik ook nog andere heerlijke gerechtjes, die ik vandaag zeker wil proeven. Zo zijn er broodjes pulled pork, saté, krokodil, cookie dough en natuurlijk ook frietjes. Ik kijk vooral uit naar de cocktails, Empanadas en Balkan broodjes met geitenkaas. Kortom, I’ll be back!

Naast eten is er ook nog genoeg te beleven op Cuisine Machine. Laat bijvoorbeeld je haar knippen of zet een neptattoo. De kinderen kunnen zich ondertussen vermaken op een van de vele luchtkussens of met een lasergame (hoe gaaf!). Ook zijn er diverse muziekoptredens, een Colour Disco, Oscar’s Discorette, bandjes en Broekema in een cabriolet.

Ik geniet in elk geval nog even na met mijn worteltaartje van The Cake Dealer. Smakelijk alvast!

MEER INFORMATIE OVER CUISINE MACHINE

Cuisine Machine Vlissingen Foodtruck festival Plog
Taartje uitzoeken

Benieuwd wat foodie Daisy vond van de noodle burger, poke bowl en andere gerechtjes? Je leest het hier »

Dit foodevent mag jij natuurlijk niet missen, dus heb je honger? Kom deze Pinksterdagen naar de Machinefabriek in Vlissingen en geniet met volle teugen.


Meer informatie

Cuisine Machine is van vrijdag 2 juni t/m maandag 5 juni vanaf 12 uur ’s middags in de Machinefabriek Vlissingen. Naast de fabriek en in de buurt kun je op gratis parkeren en vanaf het Centraal Station is het zo’n 10 minuutjes lopen.

Je kunt trouwens gewoon contant betalen bij de foodtrucks. Alleen voor het drinken betaal je met muntjes.

What do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

8 Comments
 • Chantal
  5 juni 2017

  Wat een heerlijk post! Dit festival ziet er super uit, jammer dat ik niet in de buurt woon. Jouw foto’s zijn ook echt heel mooi!

 • Blog & Beauty
  5 juni 2017

  Wat een geweldig uitje lijkt me dit, ik weet zeker dat ik me daar wel vermaakt had. En super die ballen-bar. Daar zou ik niet aan voorbij kunnen lopen, ziet er heerlijk uit.

 • TessaC
  5 juni 2017

  Wat ziet dat er gezellig uit! Die foodtruck met al die taartjes…. ik zou daar niet weg te krijgen zijn denk ik! Het is wat ver weg helaas en ik moet eerlijk bekennen dat ik nog nooit in Zeeland ben geweest. Daar moet geloof ik maar eens verandering in komen.

 • Vlijtig Liesje
  5 juni 2017

  Zo’n bal met spinazie en geitenkaas lijkt me best lekker! En dan zonder het schuldgevoel daarna, dat je iets heel vets hebt gegeten. Creatieve snack!

 • Bianca Schrijft
  5 juni 2017

  Dat ziet er erg goed uit allemaal. Ik zou gewoon niet kunnen kiezen. Als ik daar zou ik met een lege portomonee en een veelte volle maag naar huis gaan. Dat is ook de reden waarom ik al heel lang niet meer naar een foodfestival ben geweest.

 • Mieke | mieksmind
  5 juni 2017

  wat een (letterlijk en figuurlijk) HEERLIJK uitje! i love food hihi en alles ziet er uit om te smullen..

 • Astrid
  5 juni 2017

  Dat ziet er echt geweldig uit! Geniale naam: de ballenbar 😀 Ik wil ook een keer naar zo’n festival.

 • Bianca
  6 juni 2017

  Ohh dat ziet er gezellig en lekker uit (heb nog geen ontbijt op dus heb nog al trek haha) x