Gewoon kunst!

2 min read320 views

Kunst saai en grijs? Niet deze week in Zeeland. Vanaf vandaag is kunst juist voor de kinderen en is de Kinderkunstweek officieel van start. Deze speciale week staat in het teken van Gewoon kunst! en geeft kinderen ook de kans om te sparen voor een echt kunstwerkje. Super leuk natuurlijk! Afgelopen zondag  heb ik al kunnen gluren naar deze kunstwerkjes van kinderboekenschrijver en kunstenaar Wim Hofman.

Visjes van Wim Hofman

En ze zijn leuk! De kunstwerkjes zijn kleine schilderijen van zwemmende visjes in vrolijke kleuren. Absoluut een wannahave voor de kleintjes tussen ons. Maar ook ik werd er hebberig van, want zo’n visje staat ook leuk bij ons aan de muur hoor. Nog leuker; elk exemplaar is uniek! Wim Hofman heeft al 350(!) schilderijtjes gemaakt, zodat echt elk schoolkind een echt kunstwerk op kan hangen.

vis kunstwerk schilderij wim hofman

Gewoon kunst

Maar waarom visjes? Deze vraag vroeg ik zondag aan meneer Hofman en eigenlijk had hij een heel simpel antwoord: gewoon. Wellicht kwam de inspiratie vanuit een boekje wat hij aan het maken was, waarin een visje voorkwam. Maar hij had net zo goed ook vogels kunnen schilderen of iets anders. Toch zijn het visjes geworden, want dat kwam uit zijn handen: gewoon kunst. En laat dat nou ook het thema zijn van de Kinderkunstweek.

GewoonKunst-WimHofman

Tentoonstelling in het CBK

Wil jij de visjes in het echt bekijken? Dan kan dat bij de tentoonstelling Gewoon kunst in het CBK Zeeland in Middelburg. Ook voor ‘grote’ mensen is deze tentoonstelling interessant. De ruimte is mooi ingedeeld met allerlei schilderijen, tekeningen, beschilderde attributen en muurschilderingen van Wim Hofman. Met zijn 75 jaar is er zeker genoeg te bekijken.

Bezoek met kinderen

Zelf keek ik goed rond en zag allerlei leuke dingen. En dan bedoel ik niet alleen qua zien, maar ook qua doen. Want weet je wat ik zag; speurtochten! Deze kleine speurtochten door het CBK maakte mijn bezoek extra speciaal en ze zijn ook ideaal voor als je ernaartoe gaat met je kind. Hieronder vind je de drie vragen, die het bezoek nog leuker maken! En zo zijn ze lekker bezig zijn, terwijl jij rustig kan rondkijken.

3x doen met of zonder kinderen

  1. Binnen de tentoonstelling zijn op diverse plekken enkele werkjes ‘ verstopt’. Kan jij ze vinden?
  2. In het midden zie je de originele schilderijen uit Puzemuze of op weg naar Rothko, maar de woorden zijn weg. Verzin jij er een nieuw verhaal bij?
  3. Op een wand hangen er al zo’n 90 visjes, maar er zwemmen nog veel meer visjes rond in het CBK. Tel jij ze allemaal?

Alle antwoorden gevonden? Als beloning mag je dan vast wel een snoepje vissen uit de grote snoeppot!

gewoon kunst vissen tellen tentoonstelling kinderkunstweek zeeland middelburg Wim Hofman CBK

leuk doen kinderen tip kids approved groen vinkje

What do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

No Comments Yet.