ZeeuwsenZO
  • Over ZeeuwsenZO
  • Disclaimer
Volg ons
ZeeuwsenZO

Voel je thuis in Zeeland

ZeeuwsenZO
  • Agenda
  • Waar gaan we heen?
    • Domburg
    • Goes
    • Hulst
    • Middelburg
    • Renesse
    • Veere
    • Vlissingen
    • Het strand
  • Wat gaan we doen?
    • Bezienswaardigheden
    • Festivals
    • Proeven
    • Shoppen
    • Uitjes
    • Met kinderen
  • Waar gaan we eten?
  • Waar gaan we slapen?
  • Wat zeggen ze?
restaurant brasserie panneke blog recensie eten
  • Eten & Drinken
  • Middelburg

Brasserie ‘t Panneke

  • 1 april 2016
Total
0
Shares
0
0
0

Eigenlijk zou ik het niet moeten doen; jullie lekker maken met de heerlijke gerechten van Brasserie ‘t Panneke (voorheen in Middelburg). Dit omdat het restaurantje jammer genoeg zijn deuren in november heeft gesloten. Echter was het eten hier zo ontzettend goed, dat ik het toch niet kan laten om hierover te vertellen. Als ik terugdenk aan dat heerlijk stukje vlees en de voortreffelijke wijn … het water loopt spontaan in mijn mond.

Na enkele keren voor een dichte deur te hebben gestaan, konden wij gelukkig nog op een zondagavond een tafeltje krijgen een paar dagen voor de grote sluiting. Het menu was luxe, klein en toch uitgebreid met eigenzinnige klassiekers van ’t Panneke zelf en geheel volgens de tijd van het jaar ook een wildmenu. Wij kozen voor de kangeroebiefstuk. Niet alleen vanwege de leuke naam die de eigenaar dit gerecht gegeven had (skippy), maar ook omdat je niet niet vaak ziet op een kaart in deze stad.

Om het helemaal af te maken dronken we een rode wijn erbij. Normaal ben ik meer van de witte wijn, maar dat kan natuurlijk niet bij rood vlees. We kozen voor een Fleurie en ik die was echt heerlijk! Echt een vruchtenwijntje, die ik ook zeker ga drinken in de zomer. Ik heb zelfs al een flesje online gekocht

Het hoofdgerecht was mooi opgemaakt en echt super lekker. En wat ik trouwens ook erg fijn vind; er werden ook frietjes bij geserveerd! Dan kan je het bij mij al bijna niet meer fout doen. Maar toen proefde ik de heerlijk zoete saus die bij Skippy werd geserveerd en oh, wat was dat een geweldige combinatie.

Als toetje nam ik een theetje en kreeg daarbij een drietal lekkernijen, waaronder huisgemaakte nougat. Een perfecte afsluiter van één van de laatste avonden dat er gegeten en gedronken kon worden bij Brasserie ’t Panneke.

 

Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0
Grace

Grace is voor de liefde verhuisd naar Zeeland, waar ze woont samen het haar vriend en kat in een monumentaal huisje. Naast klussen, verbouwen en knuffelen met de kat is ze graag creatief bezig in huis. Van DIY's tot makkelijke knutsels. Ook trekt ze er graag op uit in Zeeland om de tofste hotspots, festivals en winkels te ontdekken.

Ook leuk om te lezen
Oostkerk Middelburg Bezienswaardigheid Monument Barok Openingstijden Toegang Informatie
View Post

Oostkerk, Middelburg

  • 30 mei 2019
recept-gekookte-mosselen
View Post

Gekookte mosselen: een superlekker en simpel recept.

  • 24 mei 2019
Deze zomer naar een food festval in Zeeland? 7x de leukste tips voor 2017!
View Post

Food Festivals in Zeeland: 7 tips voor 2019!

  • 1 april 2019
Zeeuws restaurant Morille in Koudekerke verrast met eten uit de natuur
View Post

Zeeuws restaurant Morille in Koudekerke

  • 18 februari 2019
Kajakken in Zeeland
View Post

Kajakken in Zeeland: peddelen over het Veerse Meer

  • 3 augustus 2018
Burger Bistro Middelburg Hotspot
View Post

Burger Bistro, Middelburg

  • 25 juni 2018
Collectief Conceptstore InMiddels in Middelburg
View Post

InMiddels in Middelburg: alles onder één dak

  • 28 januari 2018
View Post

Kale & De Bril: the new chefs in town

  • 21 januari 2018

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schrijf je in

Voor de laatste Zeeuwse nieuwstjes en acties

ZeeuwsenZO
  • Over ZeeuwsenZO
  • Disclaimer
Voel je thuis in Zeeland

Input your search keywords and press Enter.