Brasserie ’t Panneke

2 min read421 views

Eigenlijk zou ik het niet moeten doen; jullie lekker maken met de heerlijke gerechten van Brasserie ’t Panneke (voorheen in Middelburg). Dit omdat het restaurantje jammer genoeg zijn deuren in november heeft gesloten. Echter was het eten hier zo ontzettend goed, dat ik het toch niet kan laten om hierover te vertellen. Als ik terugdenk aan dat heerlijk stukje vlees en de voortreffelijke wijn … het water loopt spontaan in mijn mond.

Na enkele keren voor een dichte deur te hebben gestaan, konden wij gelukkig nog op een zondagavond een tafeltje krijgen een paar dagen voor de grote sluiting. Het menu was luxe, klein en toch uitgebreid met eigenzinnige klassiekers van ’t Panneke zelf en geheel volgens de tijd van het jaar ook een wildmenu. Wij kozen voor de kangeroebiefstuk. Niet alleen vanwege de leuke naam die de eigenaar dit gerecht gegeven had (skippy), maar ook omdat je niet niet vaak ziet op een kaart in deze stad.

Om het helemaal af te maken dronken we een rode wijn erbij. Normaal ben ik meer van de witte wijn, maar dat kan natuurlijk niet bij rood vlees. We kozen voor een Fleurie en ik die was echt heerlijk! Echt een vruchtenwijntje, die ik ook zeker ga drinken in de zomer. Ik heb zelfs al een flesje online gekocht

Het hoofdgerecht was mooi opgemaakt en echt super lekker. En wat ik trouwens ook erg fijn vind; er werden ook frietjes bij geserveerd! Dan kan je het bij mij al bijna niet meer fout doen. Maar toen proefde ik de heerlijk zoete saus die bij Skippy werd geserveerd en oh, wat was dat een geweldige combinatie.

Als toetje nam ik een theetje en kreeg daarbij een drietal lekkernijen, waaronder huisgemaakte nougat. Een perfecte afsluiter van één van de laatste avonden dat er gegeten en gedronken kon worden bij Brasserie ’t Panneke.

 

What do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

No Comments Yet.