Slot Oostende: eten in een oud kasteel

Location: 3 min read1.1K views

Eten in een oud kasteel? Het kan sinds kort bij Slot Oostende. Deze historische locatie is omgetoverd tot een stadsbrouwerij met verschillende zalen en is wat mij betreft dé nieuwe hotspot van Goes.

Afgelopen vrijdag had ik een lunchdate met Daisy (van Home of Daisies) in Goes en aangezien we allebei nog niet in (het vernieuwde) Slot Oostende waren geweest, leek dit ons het perfecte moment om een bezoekje te brengen. Rond half 1 liep ik dan ook over de markt richting de Grote Kerk naar het slot. Buiten waren ze nog volop bezig met bouwen, maar binnen.. slechts één woord: Wow!

Slot Oostende is het oudste bekende plekje van Goes en dateert uit 1253. Het middeleeuwse gebouw is door Anita Maas en Yamina Abdoun verbouwd en gerestaureerd in volle glorie en vol authentieke elementen. Daardoor is het al een pareltje van buiten, maar ook echt prachtig van binnen.

Slot Oostende Goes Interieur
Slot Oostende

Bij binnenkomst werd ik verwelkomd door een ridder aan mijn linkerkant en aan mijn rechterkant vond ik een winkeltje vol biertjes en souvenirs. Iets verder kom je bij het restaurant (of receptie) en hoorde ik dat er verschillende zalen waren om iets te lunchen. Ik koos voor de serre en vond een plekje bij het raam. Daisy kwam niet veel later en toen kon de pret echt beginnen.

Jacobaserre van Slot Oostende Goes
de Jacobaserre

We begonnen met een kopje thee en een latte en kletsten heel wat af. We hebben aardig wat plannen samen, en ik ben ook te zien in haar weekvlog vandaag. Zeker even kijken dus 😉

Slot Oostende Lunch Goes
Lunchen met een kopje heksenthee

Wist je trouwens dat ze een heksenthee hebben bij Slot Oostende? Die moest ik natuurlijk proberen! Ook bestelden we een broodje en oh, dat was zeker smullen. Al had ik zelf geen idee hoe ik mijn boterhammen eiersalade moest snijden, dus mijn lunch at ik heel onfabulous met mijn handen. Daisy koos voor de clubsandwich en deze zag (en was) er tevens erg smakelijk uit.

Wijngaardzaal Slot Oostende
de Wijngaardzaal

Tijd voor een kleine rondleiding. Naast de Jacobaserre is er boven de Wijngaardzaal, Ridderzaal en Torenzaal, en beneden is er nog een gave kelder met gewelven. Ik heb in elk geval alvast een tafeltje uitgekozen voor de volgende keer (hint: dat tafeltje rechts op het balkon) en ik wil ook zeker een keer in de Ridderzaal een high-tea (of high-wine) doen met mijn mama. Die ruimte is gewoon zo tof! Echt alsof je in een oud kasteel zit te dineren inclusief schilderijen van Jacoba van Beieren en Frank van Borsele, stenen muren en gave kroonluchters.

Slot Oostende Ridderzaal
de Ridderzaal

Slot Oostende is trouwens niet alleen een restaurant; het is ook een bierbrouwerij en hotel. Nu is het hotel nog niet klaar, maar de bierbrouwerij al wel. De bierbrouwer is Jens van Stee en in het winkeltje in de Moerbeikamer zijn alvast hun bieren te koop. Ook op de tap vind je echt lokaal bier van Slot Oostende. Yes, een bierproeverijtje is absoluut een aanrader hier. Haal dus zeker een wit voetje of proef eens een straffe non.

Bier Slot Oostende Stadsbrouwerij

Direct een tafel reserveren » Boek een bierproeverij met rondleiding »

Ben jij al een kijkje gaan nemen bij Slot Oostende? Ik ben benieuwd wat jij ervan vond.

[vc_row css=”.vc_custom_1485625266810{border-radius: 10px !important;}”][vc_column][vc_message icon_fontawesome=”fa fa-cutlery”]

Informatie Slot Oostende

Adres: Singelstraat 5, 4461 HZ Goes
Telefoon: 06-14562981
E-mail | Website | Dinerkaart

Openingstijden: Elke dag van 10:00 tot middernacht

Prijzen ter vergelijking:

Potje thee € 4,50 | Koffie € 2,20

Broodje gezond € 5,50 | Hamburger € 12,50 | Kindergerecht € 5,25 | Appeltaart € 3,50

[/vc_message][/vc_column][/vc_row]

What do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

3 Comments
 • homeofdaisies
  15 maart 2017

  Was leuk meis, en jaaaa ik ben ook excited voor onze plannetjes! De foto’s zijn goed gelukt 🙂 Tot snel xo Daisy

  • Grace
   15 maart 2017

   Tot snel!

 • Slot Oostende
  24 maart 2017

  Wat leuk, dank je wel!