ZeeuwsenZO
  • Over ZeeuwsenZO
  • Disclaimer
Volg ons
ZeeuwsenZO

Voel je thuis in Zeeland

ZeeuwsenZO
  • Agenda
  • Waar gaan we heen?
    • Domburg
    • Goes
    • Hulst
    • Middelburg
    • Renesse
    • Veere
    • Vlissingen
    • Het strand
  • Wat gaan we doen?
    • Bezienswaardigheden
    • Festivals
    • Proeven
    • Shoppen
    • Uitjes
    • Met kinderen
  • Waar gaan we eten?
  • Waar gaan we slapen?
  • Wat zeggen ze?
Zeeuws restaurant Morille in Koudekerke verrast met eten uit de natuur
  • Eten & Drinken
  • Walcheren

Zeeuws restaurant Morille in Koudekerke

  • 18 februari 2019
  • Persbericht
Total
0
Shares
0
0
0

In het Zeeuwse Koudekerke is op 1 februari 2019 restaurant Morille geopend. Chef-eigenaar Dennis Willems combineert vis, vlees en wild uit Zeeland en groenten uit de eigen moestuin met wildpluk als paddenstoelen, kruiden en rendiermos, waardoor een onderscheidende keuken ontstaat.

In de keuken van Morille staat de lokale natuur centraal. Chef-eigenaar Dennis Willems kent de natuur op zijn duimpje en oogst daaruit – met respect en met mate – heerlijkheden als kruiden, bloemen, paddenstoelen en bessen. Dennis Willems: “Sinds mijn zestiende doe ik aan wildplukken en de morille is mijn favoriete vondst, daarom heb ik mijn restaurant Morille genoemd. In mijn gerechten probeer ik altijd minstens één wildpluk-element te verwerken. Kastanje combineer ik met dulce de leche en koffie in een superlekker dessert en rendiermos droog en frituur ik, wat een heerlijk luchtig en krokant gerechtonderdeel oplevert dat ik op dit moment combineer met duif. Veel groente, kruiden en bloemen komen uit onze eigen moestuin, vis komt uit de Noordzee en vlees en wild meest uit Zeeland. Ik haal mijn ingrediënten van zo dichtbij mogelijk.” 

  • Amuse kruidengazpacho
  • Apetizer zee-eik knolselderij
  • Griet zilverui hazelnoot

Warm interieur

Morille is gevestigd in het pand waar 28 jaar lang restaurant La Bonne Auberge zetelde. Het interieur van Morille is warm, huiselijk en comfortabel, waarbij groen de hoofdkleur is. Dennis Willems: “Vanzelfsprekend zijn er veel natuurlijke materialen in de zaak te vinden, zoals houten tafelbladen met prachtige nerven, met leer beklede stoelen en planten en kruiden.”

Team Morille

In de keuken wordt Dennis Willems geassisteerd door sous-chef Damy Schreiner, gastvrouw-sommelier Jenny Schreiner is het gezicht in het restaurant. Dennis Willems had de afgelopen drie jaar zijn eigen traiteurbedrijf, daarvoor werkte hij onder meer als sous-chef bij restaurant Bottles in Sas van Gent en als patissier bij restaurant de Campveerse Toren in Veere. Het team van Morille is tevens mede-organisator van de kookwedstrijd Slag op de Schelde.

Zeeuws restaurant Morille in Koudekerke verrast met eten uit de natuur

Huisaperitief gratis

De kaart bestaat uit een menu van 3 tot 8 gangen, waarvan de gerechten uit het menu ook à la carte te bestellen zijn. Wekelijks wordt één van de gerechten vernieuwd, zodat optimaal gebruik gemaakt wordt van de seizoenen en het aanbod uit de moestuin. 

Als openingsaanbieding krijgen alle gasten in februari 2019 een huisaperitief aangeboden om te proosten op de opening.

Morille is geopend van dinsdag tot en met zaterdag vanaf 17.30 uur.

Total
0
Shares
Share 0
Tweet 0
Pin it 0
Persbericht

Ook leuk om te lezen
Alpaca en Bubbels Zeeland (2)
View Post

Romantisch daten tussen de Alpacca’s in Nieuwdorp

  • 30 september 2020
View Post

Natuurgebied Oranjezon

  • 28 juni 2020
View Post

Stadswandeling door Veere

  • 22 mei 2020
Strand Westhove, Oostkapelle - Informatie, Blog en Route
View Post

Strand Westhove

  • 27 januari 2020
View Post

Dagje Domburg

  • 20 augustus 2019
View Post

Dagje uit: Veere

  • 4 augustus 2019
Oostkerk Middelburg Bezienswaardigheid Monument Barok Openingstijden Toegang Informatie
View Post

Oostkerk, Middelburg

  • 30 mei 2019
recept-gekookte-mosselen
View Post

Gekookte mosselen: een superlekker en simpel recept.

  • 24 mei 2019

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Schrijf je in

Voor de laatste Zeeuwse nieuwstjes en acties

ZeeuwsenZO
  • Over ZeeuwsenZO
  • Disclaimer
Voel je thuis in Zeeland

Input your search keywords and press Enter.