• Agenda
  • Waar gaan we eten?Op zoek naar een leuk eettentje of een chique restaurant? Of wil je weten waar het nu heerlijk genieten is met een wijntje of waar de beste terrassen te vinden zijn van Zeeland? Je vindt de leukste tips en meer informatie over eten en drinken in Zeeland op ZeeuwsenZO!
  • Waar gaan we slapen?
  • Wat zeggen ze?
ZeeuwsenZO

Voel je thuis in Zeeland

ZeeuwsenZO

Voel je thuis in Zeeland

  • Agenda
  • Waar gaan we heen?
    • Schouwen-Duivenland
    • Walcheren
    • Zeeuws-Vlaanderen
    • Zuid-Beveland
  • Wat gaan we doen?
    • Festivals
    • Musea
    • Te doen
    • Wandelen
    • weekendtips zeeland
    • Winkelen
  • Waar gaan we eten?
  • Wat is er voor kinderen?
Eten & Drinken

Gekookte mosselen: een superlekker en simpel recept.

Posted on 24 mei 201930 mei 20192min read108 views
recept-gekookte-mosselen

Als echt Zeeuws meisje, staan mosselen altijd bovenaan mijn lijstje om te eten in de zomer. Het liefst die morgen nog uit de Oosterschelde gevist. Want, hoe verser hoe beter natuurlijk. Eerlijkheid gebied me te zeggen dat ik nooit eerder zelf mosselen had klaargemaakt.

Dus met het recept van mijn moeder bij de hand stond ik in de startblokken. Maar het is zo makkelijk, dat kan jij ook thuis gewoon! Vandaag laat ik je dus het meest simpele (en lekkerste – vind ik!) recept zien met gekookte mosselen.

Simpel recept voor gekookte mosselen

Totale bereidingstijd: +/- 25 minuten

Ingrediënten:

voor 2 personen:
– 2 à 2,5 kg verse mosselen
– 400 gram soepgroenten (je kunt een zakje kopen of zelf ui, wortel, prei en selderij snijden)
– snufje peper
– de grootste soeppan die je kunt vinden

daisieskitchen.com mosselen gekookt recept makkelijk snel koken keuken zeeuws meisje mossels natuur

Bereiding:

Of je de mosselen nu recht uit de viskraam of voorverpakt uit de supermarkt haalt, het is belangrijk om ze eerst even goed te spoelen met water. Controleer direct of er nog pokken op de schelp zitten (die witte, keiharde ‘steentjes’. Je kunt ze eraf slaan door ze bijvoorbeeld tegen het aanrecht aan te tikken) of de mossel een baard heeft (ja écht! Die kun je er makkelijk uittrekken met je vingers) en of er geen mosselen open zijn. Pokken kunnen – als ze kapot gaan tijdens het koken – zorgen voor een iets té knapperige mossel (=niet lekker), baarden smaken ook niet lekker en als de mossel ongekookt al open staat betekent dat ‘ie dood is. Weggooien dus! Door alles nog even goed af te spoelen

daisieskitchen.com mosselen gekookt recept makkelijk snel koken keuken zeeuws meisje mossels natuur

Begin het vullen van de soeppan met een laagje soepgroenten. Dan een laagje mosselen en weer een laagje groenten. Zo vul je de pan tot ongeveer 3/4 vol. Doe de pan echt niet nokvol, want de schelpen gaan openstaan als ze gaar worden en dan kun je ze niet meer omschudden. Als laatst doe ik er nog een klein snufje peper op en dan kan de pan op het vuur. En nee, je hoeft GEEN water toe te voegen, want de mosselen koken zich in hun eigen vocht gaar!

Je kunt het vuur hoog beginnen. Wanneer de deksel wat wordt opgelicht door het vocht kun je de mosselen even omschudden in de pan en het vuur iets lager zetten. Herhaal dit tot het vocht 3x ‘omhoog’ komt en dan zijn je mosselen goed. Mocht je tijdens het eten een dichte mossel tegenkomen: ook die niet opeten.

Serveer met verse (oven)frietjes of brood en sausjes naar wens. Probeer bijvoorbeeld eens tzaziki of pittige tomatensaus. Eet smakelijk!

Aan het eind van de maaltijd nog mosselen over? Haal ze uit de schelp, bewaar ze in een bakje in de koelkast. De volgende dag opbakken met wat groenten. Heerlijk op de boterham.

Share

By Daisy
0 Comments
Daisy
Daisy is een geboren en getogen Zeeuwse en slaat het liefst geen feestje over. Samen met haar schattige hond Bentley trekt ze er dan ook graag op uit en natuurlijk gaat de camera dan ook altijd mee. Daisy is namelijk ook fotograaf en schiet prachtige kiekjes in Zeeland.
Gekookte mosselen: een superlekker en simpel recept.

previously

15 Leuke tips voor Pasen in Zeeland
Gekookte mosselen: een superlekker en simpel recept.

up next

Oostkerk, Middelburg
You Might Also Like
Cityclub ZanziBar: Tapas, food en loungebar
Cityclub ZanziBar: Tapas, food en loungebar
Posted on 6 februari 201727 februari 2020
Review: The Amazing Kitchen – Hét kookboek voor de Airfryer
Review: The Amazing Kitchen – Hét kookboek voor de Airfryer
Posted on 2 januari 20171 januari 2017
Brasserie ’t Panneke
Brasserie ’t Panneke
Posted on 1 april 201624 augustus 2016
Zeeuwse oesters
Zeeuwse oesters
Posted on 5 oktober 201628 januari 2017
Food Festivals in Zeeland: 7 tips voor 2019!
Food Festivals in Zeeland: 7 tips voor 2019!
Posted on 1 april 201917 mei 2019
Plog – Culikaravaan Middelburg
Plog – Culikaravaan Middelburg
Posted on 13 augustus 20161 mei 2023
What do you think? Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

No Comments Yet.

Categories

  • Agenda
  • bezienswaardigheden
  • Eten & Drinken
  • Festivals
  • Hotspots
  • Musea
  • persoonlijk
  • Slapen
  • Stranden
  • Te doen
  • Wandelen
  • Wat gaan we doen?
  • weekendtips zeeland
  • Winkelen
  • Zeeland met kinderen
  • Zeeuwse cultuur
  • Zeeuwse dingetjes
  • Zeeuwse kost
  • Zeeuwse woordjes
Weekendtips Zeeland #4 – Naar een festival in Zeeland

Weekendtips Zeeland #4 – Naar een festival in Zeeland

Posted on 3 juni 201624 augustus 2016
Foodtruck Festivals in Zeeland 2023
AgendaEten & Drinken

Foodtruck Festivals in Zeeland 2023

Posted on 1 mei 2023
10x leuke winkels in Middelburg

10x leuke winkels in Middelburg

Posted on 6 mei 20179 juni 2023
Goes, dé winkelstad van Zeeland

Goes, dé winkelstad van Zeeland

Posted on 17 augustus 201629 juni 2023

Volg ons op insta

No any image found. Please check it again or try with another instagram account.
ZeeuwsenZO

Voel je thuis in Zeeland

Copyrights © 2023 ZeeuwsenZO. All Rights Reserved.

We use cookies to ensure you get the best experience on our website.

OK