Wandel en klim door het tropisch bos

Location: 4 min read403 views

Regent het buiten? Dan is het een perfecte dag voor een wandeling in het tropisch bos. In Omnium Goes kun je wandelen, ontdekken, klimmen, spelen en meelwormen proeven. Een fijn dagje uit voor jong en oud.

Vorige week was het voorjaarsvakantie en kwam mijn kleine zusje logeren. Ikke blij! Want dan heb ik een maatje om op pad te gaan. Dit keer vertrokken we naar het tropisch bos in Goes. Hier kon je namelijk komen klimmen en dat leek ons allebei een leuk idee. En ook een voordeel: deze activiteit is overdekt, wat erg goed uitkwam met het slechte weer.

Ons bezoek aan het tropisch bos

Bij binnenkomst is het even een kaartje kopen bij de kassa en daarna volg je simpelweg de groene voetstappen. Nog een een trap omhoog en toen stonden we in een soort mega glazen kubus met allemaal groen om ons heen. Mijn zusje werd direct verwelkomt door een medewerkster met de vraag “Wil je misschien een speurtocht doen?”. Zelf kreeg ik een boekje met allemaal informatie over de planten en kruiden. Niet dat ik de tijd kreeg om erin te kijken, want eerst moesten we natuurlijk die speurtocht doen. Dus gingen we op pad om te kijken waarnaar citroengras ruikt en welke kleur kurkuma (wat?) heeft.

Speurtocht in het Tropisch Bos Omnium Goes

Enorm veel groen

Onderweg bewonderde ik al het groen en de verschillende soorten planten. Mijn favorieten waren natuurlijk een bananenboom, een zoete aardappelplant en jawel er was ook een chocoladeboom. Mijn zusje kon ondertussen voelen in de voeldoos en ruiken bij de geurkist.

Uitje Kinderen Tropisch Bos

Ook kwamen we langs kleine watervalletjes en een klein vijvertje met schildpad. De vogels tjirpten erop los en de hele atmosfeer was enorm rustgevend. Beneden aangekomen is nog een grote zandbak met een krokodil en een echte skywalk. Mijn zusje renden er vrolijk overheen en genoot met volle teugen.

Tropisch Bos Skywalk Zandbak

Klim naar de top

Het leukste moest echter nog komen: het klimmen. Op de dag dat wij er waren was er een kliminstuif en kon je dit eens proberen. In het tropisch bos vind je de Maya-klimwand van 10 meter hoog. Mijn zusje is een echte held en wilde helemaal omhoog klimmen. En het is haar gelukt! Ze heeft zelfs meerdere paden geklommen helemaal naar de top. Ik heb trots staan kijken met mijn beide benen op de grond. Maar wie weet, probeer ik het de volgende keer ook zelf (als ik het durf dan).

Klimmen Mayawand Tropisch Bos Omnium Goes

 

Mijn zusje had de volgende dag wel last van spierpijn. Dus je bent alvast gewaarschuwd! 😀

Een drankje en een kleurplaat

Daarna was het tijd om even bij te komen in de Cubaanse bosbar. Super leuk gedaan overigens met al die kleurrijke stoeltjes. Hier kon je een tropisch drankje bestellen in een soort halve noot en er lagen kleurplaten en kleurpotloden klaar voor de kinderen. Aan papa’s is overigens ook gedacht, want ze hebben er ook tropische biertjes, zoals mango-bier. Best leuk om een keer te proberen, toch. En als je dan toch aan het proberen bent; er staat ook nog een proeftafel voor je klaar. Hier kun je o.a. specerijen en fruit proeven. Bij ons lagen er ook lekkere kokosstukjes en meelwormen. “Iew!” Mijn zusje wilde dit eerst echt niet te proeven, maar uiteindelijk durfde ze het aan en vond het gewoon lekker! Toch grappig zo’n proeftafel.

Tropisch Bos Omnium Cubaanse Bar Proeftafel

Na de meelwormen was het tijd om weer naar huis te gaan. We leverden de speurtocht nog even in bij het restaurant (en daarvoor kreeg ze een cadeautje) en liepen met een big smile weer het Omnium uit. Echt een super geslaagde middag!

Ben jij er al weleens geweest en durf jij zo hoog te klimmen? Laat het me weten in de reacties hieronder of op facebook.

[vc_row][vc_column][vc_message icon_fontawesome=”fa fa-info”]

Meer informatie over het tropisch bos

Het tropisch bos is te vinden in Omnium, een groot sportcomplex in Goes, en heel het jaar te bezoeken. In het tropisch bos vind je zo’n 400 bijzondere bomen en planten, zoals de kapokboom, rubberboom, koffieplanten en mooie bloemen. Ieder seizoen is er weer iets nieuws te ontdekken. Maak bijvoorbeeld zelf siroop van suikerbiet of bezoek binnenkort het Orchideeënfestival dat een waar kleuren- en geurenexplosie belooft te worden. Verder kun je er tijdens de rondleidingen heel veel leren over alles in het bos.

Klimmen in het tropisch bos is ook echt een aanrader. De Mayawand is 10 meter hoog en in de vakanties zijn er regelmatig instuifmomenten om het een keertje te proberen. Ook jonge kinderen kunnen hier overigens komen klimmen. Voor nog uitdaging is er ook een klettersteigbaan. Lijkt mij ook tof om een keertje uit te proberen.

Adres: Zwembadweg 3, 4463 AB Goes, Zeeland
Telefoon: 0113 233388
E-mail | Website

Openingstijden:

Dinsdag t/m zondag 10:00 – 17:00 uur
Maandag gesloten, m.u.v. feestdagen en vakanties

Rondleiding met Gids: Woensdag, zaterdag en zondag om 14:30 uur

Tropische middag voor kids: Elke 1ste woensdag van de maand van 13:30 – 16:00 uur

[/vc_message][/vc_column][/vc_row]

What do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

No Comments Yet.