9x leuke uitjes in de herfstvakantie met kinderen

4 min read561 views

Joepie, het is Herfstvakantie! Dat betekent een fijn weekje vrij van school en samen heel veel leuke dingen doen. Wat dacht je bijvoorbeeld van iets leuks in Zeeland? Want ook in de herfst heeft de Zeeuwse kust genoeg te bieden. De animatieteams zijn op de camping nog volop aan het dansen en de strandtenten zijn nog volop open. Dus kom in de Herfstvakantie naar Zeeland en trek er gezellig op uit met de kinderen.

Grappig weetje: in Zeeland valt de Herfstvakantie in twee verschillende weken. Zo is het grootste deel van Zeeland komende week vrij van 14 t/m 22 oktober en Zeeuws-Vlaanderen de week daarop van 23 t/m 27 oktober. Maar welke week de kinderen ook vakantie hebben, in Zeeland is het altijd genieten.

Hieronder een lijstje van mijn favoriete tips om te doen met de kinderen in de Herfstvakantie.


1 – Boswandeling

Mijn favo uitje tijdens de Herfstvakantie is en blijft toch wel het bos! Ik ben zelf dol op het bos en helemaal in het najaar. Gezellig rennen door de bruine bladeren, takken verzamelen en kastanjes rapen. En dan thuis knutselen met al mijn nieuwe aanwinsten. Zo leuk vond ik dat! En stiekem vind ik dat nog steeds. Het grootste bos van Zeeland vind je trouwens in de Kop van Schouwen. Boswachterij Westerschouwen biedt een mega groot bosgebied, waar je in de herfst duizenden paddenstoelen kan vinden! En mocht je echt geluk hebben, spotten jullie misschien ook nog een damhert of een wilde pony.

2 – Ontdek de Grevelingen

De week van de herfstvakantie is tevens de Grevelingenweek. Van 13 t/m 21 oktober is er dan ook van alles te doen in de Zeeuwse natuur. Ga bijvoorbeeld op Eilandexpeditie met Staatsbosbeheer, op Zeehondensafari of spot roze flamingo’s in het Zeeuwse water. Bekijk hier een lijstje van alle activiteiten »

3 – Knutselen en spelen in Terra Maris

In Terra Maris is er in de Herfstvakantie een echte herfstKnutselclub. Met bladeren, kastanjes en allerlei andere spulletjes knutselen kinderen de leukste diertjes in elkaar. En als ze daarmee klaar zijn, rennen ze natuurlijk naar de landschapstuin om te vliegen als een roofvogel, te klimmen over het touwparcours en te jagen met pijl en boog. Meer informatie vind je hier »

4 – Golven tussen de koeien

Op het eiland Tholen is het de Week van de Streek volop leuke kinderactiviteiten. Van tochten tot spelletjes, je hoeft niet ver weg om een leuk uitje te plannen. Het allerleukste lijkt mij Boerengolf. Vroeger heb ik dit weleens gespeeld en toen lag ik echt krom van het lachen. In het weiland, tussen de koeien, met een stok met een klomp eraan. Super leuk voor jong en oud!

5 – naar het Zeeuws Museum

In het Zeeuws Museum is het ook Herfstvakantie! Kom dus gezellig naar het museum met je kind(eren) en ga samen griezelen. Speur naar griezelige voorwerpen en ontdek het museum samen met de gids tijdens de Museumkidsweek. Ook kunnen de kinderen enge insecten leren tekenen en monsters maken in de Handwerkplaats. Kijk voor data en tijden hier »

6 – Vogelslinger maken

Nu het herfst is, is het een mooi moment om ook eens aan de diertjes buiten te denken. Een leuk knutselwerkje thuis is dan ook een lekkere slinger voor de vogeltjes. Koop wat doppinda’s, appeltjes, rozijnen en laat je kinderen alles aan elkaar rijgen. Als de slinger af is, kunnen jullie het samen vol trots in de boom hangen en daarna is het genieten van alle vogeltjes die op een hapje komen eten.

7 – Naar de kinderboerderij

Op de kinderboerderij is het heerlijk genieten met de kids. In de Kerstvakantie worden allerlei activiteiten georganiseerd en kan je er knutselen, ravotten en diertjes verzorgen. In Middelburg zijn er in de Herfstvakantie speciale Pony-ochtenden, waar de kinderen de pony’s mogen kammen, versieren en een rondje mogen rijden. Een ideaal uitje voor lieve paardenmeisjes!

8 – Zwemmen

En mocht het wat minder goed weer zijn, zwemmen is altijd leuk! In Zeeland vind je een paar fijne tropische zwembaden waar de kinderen lekker kunnen rondspetteren. Wat dacht je bijvoorbeeld van het binnenzwembad in Goes? Wij waren er laatst zwemmen en gingen razendsnel over de glijbaan, rondjes draaien in de Crazy River en baantjes strekken in het binnenbad. Bekijk hier de VLOG » En wist je dat er in de herfstvakantie elke dag leuke kinderactiviteiten georganiseerd worden?

9 – Naar de film

Liever lekker lui in de stoel? Zak dan weg in de bioscoopstoel met een grote bak popcorn! In de bios draaien momenteel super leuke kinderfilms, zoals Kapitein Onderbroek, Dikkertje Dap, de nieuwe Sinterklaasfilm en nog veel meer. Liever een minder commerciële film? In ‘ Beest in Goes wordt deze week het Cinekid Festival georganiseerd met prachtige internationale kinderfilms. Bekijk hier de programmering »

Een hele fijne herfstvakantie allemaal!

What do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

No Comments Yet.