Café Restaurant Vriendschap: biologisch goed

2 min read484 views

Op zoek naar een lekker restaurantje in Middelburg? Café Restaurant Vriendschap is de grote favoriet van de locals. Niet zo gek dat bijna iedereen je die kant op stuur, wanneer je om eettips vraagt.  Gelukkig maar, want Vriendschap heeft een gezellige sfeer, een warm terras en vriendelijke bediening. Oh, en het eten is ook nog eens biologisch goed!

Gezellig warme sfeer

Bij de Markt in de binnenstad van Middelburg vind je het terras van de Vriendschap. In de zomer kun je hier het langste genieten van het warme zonnetje en in de winter sip je knus aan de huisgemaakte Glühwein onder de heater. Binnen is de inrichting warm. Het doet me denken aan een bruine kroeg, maar dan hip. De lampen zijn trendy en verder zie ik veel hout. Wij nemen plaats aan een lange tafel in het midden en ik vind het gelijk leuk. Het restaurant voelt warm aan en ik hoor veel gezellig gekletst.

Café Restaurant Vriendschap Markt Middelburg

Biologisch goed eten

We nemen plaats aan een lange tafel, bestellen alvast een wijntje en wachten op de rest. Ondertussen kijk ik rond en zie ik een kast vol potten en flessen met eigen gemaakte bietensap en limonade. Deze kast geeft gelijk weer waar Vriendschap voor staat: verse en eerlijke gerechten met lokale en biologische ingrediënten. Dit zorgt voor originele gerechten en een wisselende kaart. Ook buiten de kaart om zijn er altijd wel seizoensgerechtjes, waardoor het bijna onmogelijk is hier twee keer hetzelfde te eten. Deze winterse week hadden ze bijvoorbeeld naast de kaart een lekkere zoute aardappelsoep. Jammie!

De kaart

Op de wisselende kaart vind je vrijwel uitsluitend gerechten met lokale en biologische groenten, zuivel, fruit, vis en vlees. Het ijs als toetje maken ze overigens ook zelf. Dus geen euroshopper ijs hier! Wij hebben er gedineerd, maar ook voor de lunch zit je hier goed. Een omelet kan altijd, maar de biologische broodjes zijn ook smullen. Ben je met vrienden? Dan is een deelplankje een must! Ook ’s avonds kun je hapjes delen: een soort tapasplank deluxe. De tamme eend met rode bieten-gnocchi, vond ik het lekkerste van alle gerechten die ik heb mogen proeven. Met zijn tweeën is de kaasfondue ook erg leuk. Gezellig, knus en cheezy.

Ook gezellig tafelen bij Café Restaurant Vriendschap in Middelburg? Reserveer voor de zekerheid even, want dit restaurant is populair en daardoor druk. Wij waren er op een dinsdag en het zat toen zelfs aardig vol.

Reserveer online


Informatie Café Restaurant Vriendschap

Adres: Markt 75, 4331 LL Middelburg
Telefoon: 0118-612257
E-mail | Website | Dinerkaart

Openingstijden: alle dagen van 10:00 uur tot 01:00 uur

Prijzen ter vergelijking: Huiswijn € 3,20 | Broodje kaas € 5,50 | Kindergerechtje € 7,50 | Schol € 18,50

Boven kun je terecht voor besloten partijen, uitgebreide koffie, lunch en diner voor gezelschappen tot 55 personen of een borrel van ca. 80-100 personen.

 
 
 

What do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

No Comments Yet.