Eetcafé De Zwarte Ruiter op ’t Witte Paart

2 min read428 views
Als je dan toch in Middelburg bent voor de stadsfeesten, stop dan ook even voor een drankje bij het oudste café van Middelburg. Eetcafé De Zwarte Ruiter op ’t Witte Paart kent een rijke historie en ook voor vleesliefhebbers is het hier genieten.

Perfect Voor vleesliefhebbers

En dat is goed nieuws voor mij, want ik ben een echte carnivoor. Ook ben ik dol op gewoon simpel en bourgondisch eten. Ik kwam er al snel achter dat ik daarvoor helemaal goed zat bij dit eetcafé op Dam 33. Zo is het op woensdag BIEFSTUKDAG! Lekker en goedkoop!

Het Zwaard van het Paart

Mijn favoriet is echter ‘Het Zwaard van het Paart’. Dit is een heerlijke mix grill van varkenshaas, biefstuk, lamsfilet en kip en dan krijg je ook nog gebakken champignons en pepersaus bij :p En het allerleukst: het wordt geserveerd op een spies, net een echt zwaard!

Gerecht: Het zwaard van het paart

Het pand

Ook het pand zelf is de moeite waard om voor naar binnen te gaan. Het pand is namelijk één van de oudste gebouwen in Middelburg en bestaat al van voor 1548. Vroeger heette het pand ‘Den Ouden Thol’, ‘Damzicht’ en ook ‘De Zwarte Ruiter’. Ter ere van deze laatste naam en omdat er nog altijd een zwarte ruiter op een wit paard pronkt op de voorgevel, is de huidige naam ‘De Zwarte Ruiter op ’t Witte Paart’ ontstaan. De geschiedenis van het pand is ook nog goed te zien aan de zichtbare zijgevel, deze muur is in drie verschillende perioden opgemetseld met kalk.

De geschiedenis van de Zwarte Ruiter op ’t Witte Paart

Aan de gevel vind je nog steeds het reclamebord van een biermerk uit Maastricht. De Ruttens bierbrouwerij was de eerste brouwer met landelijke ambities en opende nieuwe vestigingen met gevelversieringen. Dezelfde gevelversieringen zijn te vinden in Groningen, Eindhoven en ook bij ‘De Witte Ballons’ in Utrecht. Nadat de familie Rutten de brouwerij verkocht aan Heineken veranderde het café ‘De Zwarte Ruiter’ te Middelburg in ‘Het Witte Paard’ en vandaag de dag heet het dus ‘De Zwarte Ruiter op ’t Witte Paard’ en heeft gastheer René-Michel Gerritsen het stokje overgenomen.
Geniet nu ook van de gemoedelijke sfeer van dit gezellige eetcafé en deel hier ook jouw mening!

Het eetcafé is geopend van maandag t/m zondag vanaf 16.00 uur

Adres:
Dam 33
4331 GE Middelburg

Contact:
0118-617584
renemichel@zeelandnet.nl

Online:
Website
Facebook
Twitter

What do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

No Comments Yet.