Weekendtips Zeeland #15 – Zeeuws vlas, Zeeuwse mosselen en Zeeuwse oogst

3 min read182 views

Het weekend staat weer voor de deur en vooral zaterdag staat de agenda weer bomvol! Door heel Zeeland kun je genieten van typische Zeeuwse dagen, producten en gebruiken. Ga bijvoorbeeld mossels eten in Yerseke, kijken naar traditioneel handwerk op de Vlasdag in Dreischor of proef het Zeeuwse land op het Oogstfeest in Oudelande.

Mosseldag, Yerseke

Deze zaterdag is de Mosseldag in Yerseke the-place-to-be! Kom dus naar Yerseke en geniet van alles wat dit dorp te bieden heeft en dan vooral van heel veel mosselen. Ook is er een braderie, kermis, dweilbands (Mosselgeblaas), een vlootschouw, vuurwerk en kun je natuurlijk heel veel mossels eten. Dus kom zeker met een lege maag naar de Mosseldag.

Zaterdag 20 augustus, van 10:00 tot 18:00 uur

Meer informatie

Vlasdag, Dreischor

Deze zaterdag ga je terug in de tijd op de Vlasdag in Dreischor. Kijk hoe de vlassers touw en stoffen maken en verwonder je over alle aanwezige historische ambachten. Loop langs de mandenmaker, touwslager, palingroker en babbelaarbakker. Of ga naar de wijnhoeve voor een gratis rondleiding of richting de oude houtzagerij.

Zaterdag 20 augustus, van 10:00 tot 17:00 uur

Meer informatie

Oogstfeest, Oudelande

Zin om eens echt biologisch te winkelen? Kom dan naar het gezellige Oogstfeest in het dorpje Oudelande. Hier kun je zaterdag heerlijk rondstruinen langs kraampjes vers geoogst van het land, Zeeuwse streekproducten en ook brocante spulletjes Voor de kinderen is genoeg vermaak en kunnen zich laten betoveren bij de Goochelshow. De Oogstfeestoptocht mag je ook zeker niet missen!

Zaterdag 20 augustus, van 10:00 tot 17:00 uur

Meer informatie

Whisky & Rum Festival Renesse Slot Moermond landgoedhotel Fletcher

Whisky & Rum festival, Renesse

In Renesse is er in de tuin van Slot Moermond een heus Whisky & Rum festival. Ideaal voor fijnproevers en ieder ander die wel van een proeverijtje houdt. Geniet van de vele verschillende soorten whisky’s en de lekkere hapjes bereid in – hoe kan het ook anders – whisky. En mocht je na dit festival nog niet genoeg hebben? Ook de zondagmiddag ben je hier aan het juiste adres voor heerlijke cocktails met zomerse beats op de achtergrond!

Zaterdag 20 augustus, van 19:00 tot 23:00 uur

Meer informatie

Strandjuttersrit ter paard, Ouddorp

Super leuk voor de kinderen: een strandjuttersrit ter paard. Ga dus zaterdagavond mee met Kees en Christa van ‘De Paardenhoeven’ en klim op de boerenwagen op naar het strand. De wagen wordt getrokken door twee Friesen paarden en nemen je door de duinen langs het zee. En dan is het goed uitkijken naar aangespoelde spullen. Wie weet vind jij wel flessenpost of een andere schat!

Zaterdag 20 augustus, vertrek om 19:00 uur
Tickets volwassenen € 12,50 en kinderen € 8.
Reserveren en betalen via VVV Goeree Overflakkee.

meer informatie – VVV

Nog meer weekendtips

En ook dit weekend is er weer veel meer te doen in Zeeland. In Oostkapelle is er een typische Zeeuwse dag met braderie en ringrijden en in Biggekerke vind je de 18e Solexrace! Zondag kun je weer genieten van een gezellige Summermarket by the Sea in Vlissingen. Op het Bellamypark vind je veel kraampjes met zelfgemaakte, fairtrade, biologische en/of streekproducten en ook kleding en sieraden in Ibiza-style.

Heel veel plezier! En heb je nog meer tips. Let me know.

What do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

No Comments Yet.