Tulpen plukken in Zeeland

Location: 1 min read845 views

Naar de Keukenhof? Nee joh! De komende tijd is het gewoon in Zeeland genieten van de prachtig gekleurde tulpenvelden. Dat betekent dus weer schilderachtige taferelen zonder die miljoen toeristen. En nog leuker, op sommige plekken mag je de mooie bloemen zelf plukken.

Tulpenvelden in Zeeland

De eerste tulpen en hyacinten zijn alweer vol in bloei. Ik ging er dus snel op uit om de eerste kiekjes te schieten. Maar waar moet je zijn? Nou, eigenlijk door heel Zeeland vind je mooie bloemenvelden, maar in Zeeuws-Vlaanderen rond Hulst, Koewacht en Graauw zijn de meeste tulpenvelden.

Wil jij ook mooie foto’s maken tussen de tulpen? Wees er wel snel bij. Want de komende weken is het misschien een kleurrijk geheel. Vanaf half mei zijn alle fleurige bloemen weer foetsie.

Zelf tulpen plukken

Op Walcheren vind je ook een paar schattige bloemenvelden vol kleur! De velden bij Heinkenszand zijn daar toch wel het populairst. Ook leuk is echter Pluktuin la Fleur. Hier kun je gewoon zelf je tulpen plukken. Één steeltje kost een kwartje en dertig tulpen slechts vijf euro. En jawel, tussen het plukken door kun je prachtige plaatjes schieten! Bonus: het is hier een stuk rustiger dan bij de andere bekende plekken.

Ik nam trouwens gelijk een paar tulpen mee naar huis. Zo leuk!


Pluktuin La Fleur heeft locaties in Yerseke, Meliskerke, Serooskerke, Ouddorp, Burg-Haamstede en Hoogerheide.

What do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 Comments
 • Caro
  28 april 2018

  wij waren er ook vorige week ! zoo leuk

  gtz
  Caro xxx

  • Grace
   17 mei 2018

   Wat super leuk! En hoeveel bloemen hebben jullie uiteindelijk geplukt 🙂