Zeeuwse woordjes – Knetterpanne

1 min read373 views

Knetterpanne? Ja, een knetterpanne is het Zeeuwse woordje van de maand. Weet jij al wat dit woord betekent? Denk eens goed na. Knetterpanne, knetter-pan, hmm. Wat voor pan knettert er? Denk jij het nu te weten? Lees snel verder om te kijken of je gelijk hebt!

Wat betekent Knetterpanne?

Het Zeeuwse woord Knetterpanne is ander woord voor … wait or it … frietpan! Blijkbaar noemen ze in Heinkenszand zo de frituur. Leuk toch? Ik zit er stiekem aan te denken om de frietpan ook zo te gaan noemen, want ze hebben helemaal gelijk daar in de polder: die frietolie in de pan knettert absoluut. Plus, ik vind het een super leuk woord om te zeggen. Knetterpanne 🙂

Nog meer Zeeuwse woordjes

De Zeeuwen hebben overigens nog meer leuke woorden voor frietpan. Zo is op Schouwen eerder het woord vetpanne gebruikelijk. Ook best logisch, want friet wordt vaak gefrituurd in vet. En je wordt er natuurlijk ook zelf vet van. Ook lachen is het dialect uit Zierikzee. Daar noemen ze de frietpan ook wel de frietviever. Klinkt toch lekker zo’n frietjesvijver.

Hmm, frietjes!

Wat bak jij het liefste in de knetterpanne? Laat het me weten. Dit kan via Facebook, tag ZeeuwsenZO op Instagram of op Twitter en gebruik de hashtag #ZeeuwsenZO.


Nog meer Zeeuws? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief en ontvang elke maand een nieuw woordje in je inbox 🙂

[mc4wp_form id=”832″]

 

What do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 Comment
  • Annemijn
    30 juni 2016

    Haha, ik woon dichtbij heinkenszand maar heb hier nog nooit van gehoord. Bij ons thuis is het gewoon de frietpan 🙂