Events in Zeeland: wat mag je niet missen in de maand maart?

5 min read318 views

Maart roert zijn staart! Er werd zelfs code geel afgegeven en het heeft flink gestormd aan de Zeeuwse kust. Gelukkig is maart ook de maand van de lente. En ik beloof je: zodra die eerste zonnestraaltjes gaan stralen, ben ik weer buiten te vinden. Er staan namelijk weer aardig wat leuke events op de planning.

Zelf zijn wij deze maand nog druk bezig aan het huis. Oh en we komen binnenkort ook op tv, maar daarover later meer. Op mijn blog komen er natuurlijk weer nieuwe blogs online en ik heb een paar leuke afspraken staan. Verder heb ik het redelijk rustig deze maand en dat vind ik wel prettig na de carnaval. Wat was dat overigens ouderwets gezellig! Volgend jaar gewoon weer 5 dagen lang feest en ik denk dat ik dan ook een dagje naar Zeeuws-Vlaanderen ga. Gewoon om ook eens het Zeeuws Carnaval zelf mee te maken.

Mijn avonturen kun je trouwens ook vinden op Instagram. Volg jij me al?

Mijn tips voor maart

Event | Vriendinnendagen, Goes, 25 maart t/m 26 maart 09:00 – 20:00 uur

Bel, app of snapchat al je vriendinnen, want eind maart zijn de vriendinnendagen in Goes. Zaterdag 25 en 26 maart is er dan vanalles te beleven. Kom bijvoorbeeld naar de Suffe Tutten Markt in het stadshuis, bekijk een modeshow, geniet van de muziek of doe eens creatief tijdens één van de vele workshops. Meer informatie »

Muziek | Klapstoelconcert, Goedereede, 10 maart 18:45 uur

Een muzikale ervaring die je zeker niet mag missen: een klapstoelconcert. Deze vrijdag 10 maart zijn er verschillende concerten te beleven in verschillende woonhuizen in Goedereede. Verzamelen om 18:45 in de Toren. Meer informatie & reserveren »

Uitgaan | 25+ Party, Middelburg, 17 maart 23:00 – 04:00 uur

Zin in een avondje stappen? Ga dan helemaal los op de lekkerste 80’s, 90’s en 00′ shits in het Schutterhof in Middelburg. Het leukste 25+ feestje in de regio. Dus haal samen met je schoolvrienden oude herinneringen op en vergeet voor één avondje dat je al volwassen bent. Hop die dansschoenen aan en gaan! Meer informatie »

Strao Renesse 2017

Traditie | Straô, diverse plekken & data

Deze jaarlijkse traditie van het zogenaamde ‘reinigen der benen’ is een ritueel dat enkel nog te zien is op het Zeeuwse eiland Schouwen-Duiveland. Het Straørijden is een bijzonder evenement waarbij tientallen (soms wel meer dan 75) paarden geheel versierd over het strand en door de zee paraderen. Deze bonte stoet rijdt daarna richting de vele activiteiten op het dorpsplein, zoals ringsteken en feestjes met veel bier. Zaterdag 4 maart kun je naar de straô in Ellemeet en op 11 maart in Scharendijke. Op 18 maart is de laatste straô van dit jaar mee te maken in Serooskerke.

Meer informatie? Bekijk hier mijn vlog: Straô op Schouwen »

Theater | Vrijdag & Sandifort speelt, Middelburg, 2 maart 20:00 uur

Zin in een grappige avond? Kom dan eens naar Vrijdag & Sandifort speelt in de Stadsschouwburg in Middelburg. Volgens de lovende recensies is deze voorstelling: ‘Een bombardement op de lachspieren’, ‘onthutsend knap’. Dat belooft wat! Meer informatie »

Wonen | Woonexpo.nl, Goes, 18 maart 10:00 – 17:00 uur

Dol op interieur? De Woonexpo.nl is dé woonbeurs van Zuid-West Nederland en Vlaanderen. De grote kerk is overigens sowieso een bezoekje waard, dus waarom niet wanneer je er ook lekker kunt shoppen voor je huisje. Meer informatie »

Muziek | Jukebox Theater – Liptease, Goes, 18 maart 20:00 uur

Trek je petticoat uit de kast en ga terug in de tijd naar de muziek van de jaren 50. Met Liptease geniet je van een muzikale theatershow en jij bepaalt wat ze spelen. Weer eens een ander avondje uit. Meer informatie & tickets »

Bier | Delta Bier Festival, Goes, 19 maart 13:30 – 20:00 uur

Op zondag 19 maart wordt er een bierfestival georganiseerd in de Goederenloods in Goes. Op het festival zullen verschillende brouwerijen aanwezig zijn en die hebben zeker genoeg biertjes mee om te proeven. Ook Slot Oostende is er bij en Bad Hair Brewing. Iets wat zeker geproefd moet worden is het festivalbier, de Goesting, geheel naar eigen recept. Meer informatie »

Bloemen | Orchideeënfestival, Goes, 25 maart 10:00 – 17:00 uur

In het Tropische bos van Omnium vind je een ware kleurexplosie van honderden orchideeën! Tijdens het Orchideeënfestival is er vanalles te doen. Wist je trouwens dat vanille van deze bloem afkomt? Meer informatie

Kids | Kliminstuif, Goes, 2 maart 14:30 – 16:00 uur

Donderdagmiddag is er een Kliminstuif in het Tropische bos van Omnium. Op 2 maart klim je helemaal ophoog op de klettersteigbaan en er is ook nog een speurtocht! Meer informatie »

Stoffen | Stoffen Festival, hulst, 11 maart

Zin om iets te naaien? De mooiste stoffen vind je op het Stoffenfestival in Hulst op zaterdag 11 maart. Je vindt er natuurlijk ook knoopjes, ritsen, garen en lintjes. Meer informatie »

Theater | ALI B, 15 maart 20:15 uur

Zelf vind ik de theatershows van Ali B echt zeer vermakelijk. Hoe hij praat, vertelt en de zaal bespeelt is gewoon eigenzinnig en inspirerend. In deze voorstelling leer je hem nog beter kennen. Meer informatie & tickets »

Sport | Ronde van Bru, Bruinisse, 25 maart

Elk jaar wordt in Bruinisse het sportevenement Ronde van Bru georganiseerd. Deze ronde zorgt voor een sportieve middag in Bruinisse en ook rondom de sportactiviteiten is er genoeg te doen. Meer informatie »

Escape Room Kamer 51 Middelburg moet je doen!

Eten |  Aanschuifdiner+Escape, Middelburg, 30 maart 16:30 uur

De aanschuifdiners bij Loskade 45 in Middelburg zijn populair en lekker. Nu kun je niet alleen aanschuiven bij het eten, maar ook bij een escape! Dus ben je dol op puzzels en zin in een avondje uit? Waarom schuif je dan niet eens aan bij de escape room en daarna bij het diner. Ook leuk om nieuwe mensen te ontmoeten. Meer informatie »

Meer weten over de Escape in Middelburg? Bekijk de blog: Doen! Ontsnappen uit Escape Room Kamer 51

Theater | ROUE VERVEER, Vlissingen, 25 maart 20:15 uur

Ik ben dol op een avondje cabaret. Deze maand staat de hilarische Roué Verveer op het toneel in Vlissingen. Hij behoort tot de top van de Nederlandse cabaretwereld en ook deze show zal weer flink op je lachspieren werken. Meer informatie & tickets »

Muziek | Bjorn van der Doelen, Mathijs Leeuwis & Jeroen Kant, Middelburg, 5 maart 15:00

Zaterdag 5 maart is er ’s middags een concert in de Kloveniersdoelen in Middelburg. Vanaf 15:30 is het genieten van muziek van de boezemvrienden van Bjorn, Mathijs en Jeroen. Ze zingen dan misschien met een Brabantse tongval, maar met mooi weer is het hier in de tuin puur genieten. Meer informatie & tickets »

Kunst | Zeeuwse Lichting, Middelburg, t/m 10 maart 09:00 – 17:00 uur

Bij CBK Zeeland kun je nog t/m vrijdag 10 maart het werk bekijken van nieuwe, net afgestuurde Zeeuwse talenten. Bekijk de kunstwerken van negen Zeeuwse kunstenaars, vormgevers en illustratoren. Meer informatie »

Ben ik nog iets vergeten? Laat het me zeker even weten. Dit kan via Facebook, tag ZeeuwsenZO op Instagram of op Twitter en gebruik de hashtag #ZeeuwsenZO.

Maart Events Agenda & Tips Zeeland

What do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

No Comments Yet.