Frietjes!

2 min read461 views

Friet, patat of voor de verandering een keer gefrituurde aardappelblokjes. Ik ben er dol op! Het liefst eet ik elke dag friet. In mijn studententijd deed ik dat zelfs een poosje. Erg ongezond, maar oh zo lekker. Het beste zijn natuurlijk eigen gemaakte frietjes, maar ook sommige friettenten zijn zeker de moeite waard. Waar haal jij het beste frietje in Zeeland?

Dag, dag frituurpan

Het was één van de eerste dingen die ik kreeg voor mijn uitzet: de frituurpan. En wat was ik er blij mee. Dat ding maakte echt overuren, want laten we eerlijk zijn; het is erg makkelijk om na een lange dag gewoon wat frietjes erin te gooien en binnen een paar minuten lekker te smullen. Door de aanwezigheid van de frituurpan was de verleiding ook een stuk groter om deze vaak aan te zetten. Dus daaag frituur en hallo gezonder leven.

“Haal jij frietjes?”

Met de verhuis heb ik dus mijn frituur weg gedaan en ook mijn vriend heeft zijn frituur naar de milieustraat mogen brengen. Maar dat neemt niet weg dat ik nooit meer zin heb in friet. Nu proberen we vaak ovenfrietjes en soms vraag ik heel schattig of we frietjes halen. Voor de sier bak ik dan zelf een vleesje erbij en wat groentes. Zo lijkt het frietje met bijna gezond. Het zijn immers ook aardappelen, nietwaar 😉

De beste friet van Zeeland

Maar waar haal je nu de lekkerste friet in Zeeland? Volgens de friettest 2016 van de AD is dat bij Snack 1977 in Goes. Deze cafetaria is recent geopend en verkoopt puntzakken tegen € 2,35. Vast topklasse friet daar, maar Goes is een beetje te ver weg en dan zijn de frietjes allang koud voordat we aan tafel kunnen. Kijkend naar Middelburg is Lammers (€ 2,20 per portie) de enige lokale frietzaak in de friettest en ze doen het nog steeds goed met een dikke 8,5. Ik kan het alleen maar eens zijn met de friettest en ze verkopen daar inderdaad goed krokante frietjes. Ook zijn de porties goed gevuld, waardoor je eigenlijk altijd te veel heb. Precies goed dus. Lammers staat bij ons ook zeker in onze top 2 en bezoeken we denk ik het vaakst.

Hotspot Middelburg Frietboetiek

Een beetje anders

Waar ik echter het liefste kom voor een frietje is Bt’je Anders (€ 2,00 per portie). Dit is geen gewone cafetaria, maar een frietboetiek! In deze frietboetiek vind je heerlijke zelfgemaakte frietjes, soepjes en sauzen. De frieten zijn zelfs 99% glutenvrij. Het is hier eigenlijk altijd druk rond etenstijd en het is super gezellig ingericht. Wij gaan hier zelfs weleens ‘uiteten’. Dan neem ik er graag een portie van hun bekende stoofvlees bij. Genieten!

Waar ga jij heen voor een frietje? Vertel het in een reactie hieronder.

What do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

4 Comments
 • Nienke
  29 januari 2017

  Oe, ik ben ook gek op frietjes (al zeg ik eigenlijk altijd patat, noorderling hè). Als we over drie weekjes een weekendje in Middelburg zijn gaan we een Bt’je Anders zeker uittesten!

  • Grace
   30 januari 2017

   Haha. Hopelijk vind je de ‘patat’ even lekker als mij. Ik ben er echt dol op!

 • Nienke
  20 februari 2017

  Ze waren heerlijk!!!

  • Grace
   15 maart 2017

   Goed om te horen!