Stadswandeling door Middelburg met Storytrail

Location: 3 min read393 views

Afgelopen zondag liep ik mee met wel een hele bijzondere stadswandeling. Ik ging namelijk op stadsavontuur met Storytrail door Middelburg: een historische stadsrondleiding en verteltheatervoorstelling in één.


Samen met mijn vriend liepen we richting de Drvkkery, het startpunt van ons avontuur. Hier staat onze gids Johannes al te wachten en heet ons van harte welkom. Ook vertelt hij dat we vandaag op pad gaan met een groep van zo’n dertig man. Dolle boel dus.

Op de Markt (Het bloemenjasje heb ik overigens nieuw en is van Massimo Dutti)

Het midden van het midden

Stipt om twee uur ’s middags begint de stadswandeling. Uiteraard op de Markt: “Het midden van het midden”. Johannes vertelt ons iets meer over de confrontatie met de Vikingen en dan haalt hij een versje uit zijn tas. Met z’n allen lezen we hardop voor, midden op de Markt, en de sfeer zit er direct in. Dit wordt duidelijk geen saaie stadswandeling.

Terug in de tijd

Johannes vertelt duidelijk, vol passie en theatraal meer over onze Middelburgse helden als Willem II (van Holland) en dichter Jacob Cats. Hij vormt trouwens een rode draad door de Middelburgse geschiedenis en ondertussen sleept Johannes ons mee terug in de tijd. Opeens staan we op een schip met Jacob Roggeveen en breken we in bij Sacharias Jansen.

 

Bekende straatjes en smalle steegjes

We wandelen door bekende straatjes en smalle steegjes langs de prachtige bezienswaardigheden van de stad. Bij elke stop genieten we van een nieuw verhaal door Johannes, die speciaal voor deze wandeling de laatste anderhalf jaar de geschiedenis van Middelburg ingedoken is. En elke keer eindigt hij met een cliffhanger, waardoor ik maar al te graag verder loop om de rest van het verhaal te horen.

Door smalle straatjes

Ook leuk voor kids

En ik denk dat kinderen precies hetzelfde gaan hebben. Johannes werkt namelijk ook vaak met kinderen op scholen en dat is te merken. Hij betrekt ook echt iedereen bij zijn historische verhalen en dat maakt de stadswandeling extra top. Zo lazen we al een versje voor, gokten we naar gedichtjes en belandden we opeens in een kruisverhoor. Op het Damplein met het mooiste uitzicht op de Lange Jan gaat hij verder en komt er een emmertje uit zijn tas. Het heeft iets te maken met het verhaal over de Maeneblussers, maar niet mag je niet verder vertellen hoor :p

 

Sssttt… niet iedereen hoeft te weten over de Maeneblussers

Geen saaie stadswandeling

Daarna lopen we richting het Abdijplein, waar de voorstelling eindigt. Want dat is deze theatrale stadswandeling eigenlijk: een voorstelling met de stad als decor en de geschiedenis als script. En hoe grappig sommige verhalen ook zijn, het is allemaal gebaseerd op ware feiten. Dat is nog eens een leuke geschiedenisles. Ik heb in elk geval weer veel geleerd over Middelburg en op een gezellige manier. Ook Paco vond het super interessant en vooral de manier waarop alles vertelt werd. En sommige steegjes had hij zelfs nooit gezien. Ja ja, een stadswandeling hoeft duidelijk niet saai te zijn! Ook niet voor een local.

We want more!

Dat vraagt natuurlijk om meer! En gelukkig komt Stadsavonturen deze zomer naar Zeeland met maar liefst drie bijzondere Storytrail Stadswandelingen: in Middelburg, Goes en Zierikzee. Al deze wandelingen worden gedaan door Johannes en absoluut een aanrader.

Wil je meewandelen?

Reserveer dan uiterlijk vier dagen van tevoren via deze link » en met de speciale kortingscode STORYTRAIL7BS9437 betaal je voor de Storytrail in Middelburg slechts € 12 per persoon en kinderen: € 4.

 

Koop jouw tickets hier


*Disclaimer; door Stadsavonturen zijn wij uitgenodigd om mee te wandelen aan deze allereerste Storytrail in Middelburg.

 

What do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

No Comments Yet.