Stadswandeling door Hulst

Location: 2 min read357 views

Een stadswandeling of een fietstocht door het charmante centrum van Hulst is zeker de moeite waard. In de stad zijn nog verschillende oude gebouwen bewaard gebleven, zoals de Basiliek, het Stadhuis en Baudeloo. Wil jij een heel rondje maken? Loop of fiets dan met me mee.

Het startpunt is de Grote Markt in Hulst. Hier vind je het Stadhuis, Gouverneurshuis en ook de beroemde Sint Willibrordusbasiliek. Echt een must om te bezoeken wanneer je in Hulst bent.

Sint Willibrordusbasiliek Hulst
Sint Willibrordusbasiliek

Vanuit de Grote Markt loop of fiets je via de Graauwse poort richting de vestingwallen. Aan de Glacisweg heb je een prachtig zicht op de wallen, bastions en ravelijnen.

Zin in een flinke wandeling? Snuif dan de historie op in De Linie en loop of fiets via de Liniedijk loop of fiets je richting Fort Moerschans en de bloederige geschiedenis van de stad.

Of ga vanuit hier over de stadswallen langs de Gentsepoort en het beeldje van Reynaert de Vos de stad weer naar binnen.

Dit is een goed moment voor een pauzemomentje of een ijsje. Plof gerust even neer bij De Beleving of op het terras op de Grote Markt.

Op het terras op de Grote Markt in Hulst

Om het eten even te laten zakken, duiken we hierna het Museum De Vier Ambachten. Dit streekmuseum is gevestigd in een mooi oud pand en leert je van alles bij over vlas en de lokale klederdracht. Maar ook leer je meer over Reynaert de Vos en de geschiedenis van Hulst.

Na het museum vertrek je richting de Nieuwe Bierkaai en de oude Keldermanspoort. Bij deze poort en het Ravelijn ga je de vestingwallen weer op naar de oude Stadsmolen.

De Stadsmolen

Maak daarna de route compleet en maak het rondje vestingwallen helemaal af totdat je weer bij de Graauwse poort bent. Vanuit hier kun je naar het startpunt van deze stadswandeling en neerploffen op een terrasje.

What do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

No Comments Yet.