Stadswandeling door Veere

Location: 3 min read1.7K views

Ben jij van plan een dagje naar Veere te gaan? Met deze wandeling loop je langs alle historische bezienswaardigheden van dit charmante stadje. Je loopt door smalle straatjes, langs schattige winkeltjes en lekkere eettentjes.

Wandelroute

De wandeling begint op de Kaai waar je direct de auto kan parkeren. Vanaf hier heb je gelijk een mooi uitzicht op de Veerse haven en een foto maken met een echt kanon.

Vanaf hier loop je richting de Campveerse toren. Vanaf hier vertrekken er geregeld rondvaartboten.

Vervolgens loop je langs de Schotse Huizen richting het Stadhuis aan de Markt. In het stadhuis het Museum Veere, waar je onder andere de vergulde beker van Maximiliaan kan bewonderen.

Stop hier voor een kopje koffie en een Zeeuwse bolus bij Bakker Bliek. Hier vind je de lekkerste bolus in Veere! Verder zijn er aan de Markt fijne bankjes om even te zitten, diverse lunchtentjes, lieve winkeltjes en enkele terrasjes.

Hier vind je de lekkerste bolus in Veere!

De Schotse Huizen

Aan de andere kant van de Markt gaan we rechts de Oudestraat in richting de Grote Kerk. Onderweg is het een aanrader om even binnen te kijken bij Oma’s Snoepwinkeltje. Dit piepklein winkeltje is een must-see als je in Veere bent. Je vindt hier lekker ouderwets snoep en ook vanuit het raam kan je toverballen, kaneelstokjes en muisjes scoren. Dat wordt snoepen!

Als je verder loopt, loop je recht het Cisterne op. Deze waterput lijkt een beetje op een groot kapelletje en stamt uit 1551. Grappig feitje: het water werd vroeger gebruikt om de wol te wassen.

het Cisterne

Vervolgens volg je de weg richting de kerk en stuit je op het schattig winkeltje Le Casse-Croûte vol leuke en lekkere streekproducten. Jawel, allemaal typisch Zeeuws! Van de wijn, tot de pastasaus met zeewier. Marike, de eigenaresse, is erg hartelijk en zit vol leuke tips. En wist je dat de KLM al 10 jaar Zeeuwse wijn schenkt in het vliegtuig. Blijkbaar smaken ze dus ook goed in de lucht.

Tegenover de winkel vind je de ingang van de Grote Kerk Veere. Deze historische kerk uit de 15de eeuw is het symbool van de glorie en verval van de stad.

Als je het padje vervolgt langs de kerk stuit je op de Kleine Kerk. De kerk was namelijk veel te groot voor het kleine stadje Veere en daarom is de Kerk opgedeeld in twee delen: De Grote en Kleine kerk. De Grote Kerk houdt hierdoor eigenlijk het schap en transept in en het koor werd de Kleine Kerk.

Nu ga je het koepeltje onderdoor de Kapellestraat in. Hier vind je iets verder op de hoek een tof winkeltje vol leuke hebbedingetjes en op de andere hoek de Peperboom. Hier kan je heerlijk rustig in de binnentuin zitten en genieten van een hapje en drankje. Een goed moment om even te stoppen voor een fijne lunch.

Na even bijgetankt te hebben, lopen we weer verder naar de Kaai en ons eindpunt van deze stadswandeling.

Wie heeft er nog meer zo’n foto op een steen?

What do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

No Comments Yet.