Smullen op Smaak aan Zee

Location: 3 min read273 views

Met tropische temperaturen en een fijn zilt windje genoot ik afgelopen zondag van een dagje uit naar Goeree-Overflakkee. Hier was namelijk het foodfestival Smaak aan Zee. En dat was smullen!

Samen met Desiree en onze vriendjes gingen we op pad richting het foodfestival Smaak aan Zee. Met z’n allen in de auto reden we zonder navigatie door het Zeeuwse landschap. Gewoon de N57 volgen toch? Maar wacht, een weg gaat natuurlijk twee kanten op :’)

plog smaak aan zee foodtruck foodfestival 2017 brouwersdam grevelingenmeer

Ach dan volgen we toch gewoon bordjes richting de Brouwersdam, of toch de Brouwershaven, of beter het Grevelingenmeer? Uhm… geen idee meer. Maar gelukkig zagen we in de verte de grote toren van het Grevelingencentrum met daaromheen de vele foodtrucks. Yes! Gevonden. Meteen sprinten we richting de muntverkoop om een drankje te kunnen scoren. Want met temperaturen tegen de dertig graden was een ijskoud drankje zeker fijn.

Daarna was het tijd om te eten! Want that’s what it’s all about op een foodfestival. Er werd al gelijk gejuicht voor vlees, dus liepen we naar Schell on Tour voor een heerlijk broodje met rib-eye, paprika, cheddar en pepers. Desiree en ik deelden een broodje (want dan konden we meer verschillende dingen proeven) en ik moet toegeven: een top begin van onze eetdag.

Paco had iets minder zin in brood en ging voor een curry van Indian Roast (die je overigens ook al kan spotten in mijn vlog van vorig jaar) en die vond hij “helemaal goed”.

Lees ook: Vlog – foodtruck festival Smaak aan Zee

Op naar de volgende! Paco had nu zin in Taco’s, dus we liepen naar de Mexicaan. Hmm.. of toch maar niet. Of toch maar wel. Toch best moeilijk om een weegschaal te zijn met zoveel keuze. Dan maar een bordje met vanalles bij Dos Chicas.

Daarna was het tijd voor een frietje met schill van Kitch ’n Booz. Ja, sorry ik kon het niet laten. I just love me some fries. Ondertussen genoten de mannen van een Surinaams Bara kip en bestelde Desiree drie verschillende kroketjes bij Esta Loco.

En Smaak aan Zee is voor mij geen succes zonder zo’n lekkere milkshake van Dolly’s foodtruck. Je weet wel, die ene milkshake waarmee mijn insta opeens vol mee staat :p Vooral erg lekker met dit warme weer en het kersje op de slagroom van mijn bezoekje aan dit foodfestival. En ze herkenden me blijkbaar van vorig jaar, hoe leuk is dat!

Het leuke aan dit festival is dat het dicht bij de zee is. En dat betekent: strand! Met het warme weer was het heerlijk om even af te koelen op het strand bij de Brouwersdam. Gewoon de weg over en voilà, we stonden met onze voetjes in het zand. In mijn koelboxje van de camping had ik een flesje wijn bij en cool kids bekers, dus we hebben hier ons even prima vermaakt. Totdat we weer honger hadden 😛

plog smaak aan zee foodtruck foodfestival 2017 brouwersdam grevelingenmeer

Jaja, het was tijd voor een TOETJE! Oh, ik had ook echt zin in poffertjes. Gelukkig waren we nog op tijd, want tegen negen uur was het einde festival, maar al veel tentjes waren uitverkocht (geen milkshakes meer 🙁 ) of al aan het opruimen (en ook geen friet..). Paco nam nog snel een Zuid-Amerikaans broodje Cubano bij de Pittige Dames en daarna zochten we de laatste zon op met een koude huisgemaakte ijsthee bij Pelican Rouge. De rest nam nog een koffie en zo genoten we van de laatste minuten van dit foodfestival. En van die ene munt die ik nog over had (van de 40) kocht ik bij De Picknickmand nog heerlijke kokosmakronen, die ik de dag erna tijdens mijn werk heb gesnoept. Smullen!

Ik heb echt een topdag gehad met veel lekker eten. En ik heb goed nieuws: Smaak aan Zee komt terug naar de Brouwersdam op  15, 16 en 17 juni 2018. Wie gaat er mee?


Meer sfeer proeven? Check ook mijn vlog van Smaak aan Zee 2016

What do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

No Comments Yet.