De Stenen Beer in Veere

Location: 1 min read2.3K views

Wanneer je wandelt over de oude stadswallen van Veere, kom je op een gegeven moment ook langs koeien, trekpontjes en oude kanonnen. Een ander hoogtepunt is toch wel de Stenen Beer! Een oud bastion uit de tijd van Napoleon.

De Stenen Beer is een verbindingsweg tussen de zeedijk en de bolwerken. En je kan er nog in! Wandel door de overdekte doorgang (de poterne) en gluur langs de schietgaten (embrasures) naar buiten.

Laat je fantasie de vrije loop en de Stenen Brug zal zeker te weten ook een hoogtepunt zal zijn voor kinderen. Wandel dus gezellig met het hele gezin over de stadswallen zo de trap af. Stoere kerels spelen maar al te graag hier soldaatje en kleine prinsesjes sluipen hier door de lange gang.

En ook zonder kinderen is het lachen in de Stenen Beer. Het galmt (echoooooooo) en er hangt een spooky sfeertje. Echt tof om doorheen te wandelen tijdens jouw dagje uit in Veere.


Stenen Beer

Adres: Bastion, 4351 BG Veere

Hoe kom je er?

Wandelen: volg de wandelroute over de stadswallen naar knooppunt 74. Met de auto: parkeren op Bastion, Oranjeplein, Kaai, Mauritsbolwerk of gratis aan de rand van het centrum. Met OV: Bushalte Kaai of Kerk.

What do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

No Comments Yet.