Tips om te doen in Zeeland in april

4 min read198 views

De lente is begonnen en het zonnetje schijnt. Gelukkig hebben we ook een paar extra vrije dagen in april en kunnen we er volop van genieten. En genieten kunnen we zeker in Zeeland met weer leuke events, festivals en uitjes. Nog wat ideetjes nodig? En wat zijn eigenlijk jouw plannen met Pasen? Ik heb enkele suggesties om te doen in Zeeland in April voor je op een rijtje gezet. Heel veel plezier deze maand en voeg ook zeker je eigen tips toe in de reacties hieronder. Want hoe meer tips, hoe meer leuke dingen we kunnen doen :). Ik heb in elk geval al trek om aan te schuiven bij het paasontbijt. En jij?


Mocht je het leuk vinden, schrijf je dan in voor mijn maandelijkse nieuwsbrief. Ik beloof dat ik niet zal spammen, maar je kan in de toekomst wel leuke extra’s verwachten. En je kunt me natuurlijk ook volgen op Instagram en liken op Facebook.

Mijn tips voor April

Iets dat ik deze maand niet wil missen is Veste Verlicht. Ter ere van het 600 jaar bestaan van de vesten in Goes wordt van donderdag 20 t/m zondag 23 april de Oostvest verlicht in en om het water. Elke boom zal verlicht worden en vanaf de balkons klinkt er muziek. Het lijkt wel een soort light festival, maar dan gewoon op zijn Zeeuws. Wil je echt iets gaafs proberen trouwens? Er is ook yoga op het water! Zelf heb ik veel zin om mee te wandelen met de Suffe Tutten op de zaterdag. Zie ik je dan?

In het prachtige Slot Oostende in Goes kun je niet alleen lekker lunchen, je kunt er ook genieten van muziek. Op woensdag 12 april geniet je van de zang van Gerard Alderliefste en zijn dubbel leven in de torenzaal. Scoor daarna nog een Gouden Gans (dat is een biertje :p ) en laat de avond een “belle histoire” zijn.

Als film buff verheug ik mij natuurlijk op het FilmFestival Zeeuws-Vlaanderen van dinsdag 4 t/m zondag 9 april. Misschien is dit niet een mega glitterend filmfestival, gezellig is het wel. Als je gaat dan adviseer ik zeker de openingsfilm Sprakeloos te kijken naar het gelijknamige boek. Trouwens ook als je niet gaat, en vergeet dan ook je tissues niet want wat zal deze film je ontroeren.

Van maandag 3 t/m zondag 9 april is het weer nationale museumweek en ook in Zeeland doen er weer meerdere musea mee. Zo ook het uitje van het jaar: MuZEEum in Vlissingen. Heb je dus zin om een museum te bezoeken, dan is deze een aanrader. Per 1 april zijn trouwens ook de Kazematten weer geopend, dus vergeet niet een combi-ticket te vragen aan de kassa.

Ook zo verzot op taart? Met Pasen is er een heus taartenbuffet te reserveren in het Tropisch Bos in Goes. Dat betekent onbeperkt taart eten! Na al dat taart snoepen kun je de calorieën er weer afklimmen aan de klimwand of maak gewoon gezellig een wandeling langs alle kleurrijke orchideeën. Reserveren is overigens gewenst en kan simpel weg door een mailtje te sturen.

Op Koningsdag (en -nacht) is het natuurlijk groot feest en zo vind je ook in Zeeland leuke feestjes op zowel woensdag 26 als donderdag 27 april. Eentje daarvan is in de totally new Podium 0113 in Goes. Maar ook in de Timmerfabriek in Vlissingen gaat het dak eraf tijdens de Foute Koningsnacht. Overdag is er trouwens op meerdere plekken, zoals in Middelburg, weer Ringrijden. Deze Zeeuwse traditie moet je natuurlijk wel een keer gezien hebben, toch?

De Klok van A... Zeelandia

In het theater staat Zeelandia op de planken met de voorstelling ‘Als de klok van A…‘, waarin een moeder en een dochter al jaren garnalen aan het pellen zijn terwijl ze wachten op een verloren zoon. Nu vind ik het pellen van garnalen een verschrikking om zelf te moeten doen, maar naar dit theaterstuk ga ik wel graag. De recensies zijn in elk geval lovend en ik ben erg benieuwd hoe dit surrealistische garnalen(s)pel zich ontwikkeld.

Heb je kinderen? Laat ze dan helemaal los gaan op zondag 2 april op het Springstof festival in de Spot.  Op dit festival zijn kinderen de baas en wordt het poppodium omgetoverd tot een speeltuin voor alle leeftijden, al is het sowieso het allerleukste festival voor kinderen van 4 t/m 12 jaar. Oké, stiekem is het ook best wel superleuk voor de ouders. Kaartjes zijn maar 5 euro per kind en ouders mogen gratis naar binnen.

grace xo handtekening zeeuws en zo

*Deze lijst met events is trouwens geheel moi en alles wat erin staat is iets wat ik leuk vind of mij leuk lijkt om te doen deze maand en is geen “officiele” uit-agenda Zeeland of iets dergelijks. Gewoon simpelweg tips à la Grace, speciaal voor jullie.
[vifblike]

Tips Zeeland April Doen

What do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

No Comments Yet.