Wat te doen als het regent in Zeeland?

3 min read744 views

Zeeland mag dan misschien de meeste zonuren hebben, het staat nu toch echt flink te spoelen. Dat wordt vandaag geen dagje strand.. maar wat dan wel? Mijn favoriete dingen om te doen als het regent in Zeeland heb ik voor je op een rijtje gezet.

Het leek even echt zomer te worden en toen.. regen. Bah. Gelukkig zijn er nog genoeg leuke dingen te doen als het regent in Zeeland. Zo kan een regenachtige dag toch nog eens extra leuk uitpakken.

Wat te doen als het regent in Zeeland
De regen in met mijn nieuwe regenjas Navy Spot (via Hip in de regen)

1. Pak een filmpje

Als het regent krijg ik altijd zin om een filmpje te kijken. Gewoon lekker thuis onder een dekentje op de bank of gezellig samen in de bios. Nu kun je natuurlijk naar CineCity in Vlissingen gaan of naar de bioscoop in Goes. Of je ontdekt de enorme rode zaal van Cinema Middelburg en geniet van de beste filmhuisfilms en klassiekers.

2. Duik het museum in

Natuurlijk mag het Zeeuws Museum niet ontbreken in een lijstje met overdekte activiteiten. Maar ook andere musea zijn het bezoeken waard op een regenachtige dag. Wat dacht je bijvoorbeeld van het leuke MuZEEum of het speelse Terra Maris.

3. Genieten in de Tropen

Regent het buiten? Geniet dan alsnog van een warm dag het Omnium in Goes. Hier kun je tijdens een in het tropisch bos wandelen, ontdekken, klimmen, spelen en meelwormen proeven. En daarna duik je natuurlijk nog even het water in! Want ze hebben hier ook een tropisch zwembad met twee glijbanen en een lazy river.

4. De piste op

Geloof het of niet, maar in Zeeland ligt er het hele jaar sneeuw! In Terneuzen vind je namelijk de Skidôme dat een perfect dagje uit biedt bij regen. Deze indoorskipiste biedt 220 meter sneeuw en je kunt er ook tuben. Zelf ben ik dol op snowboarden, dus zeker weten dat ik hier op een regenachtige vrije dag te vinden zal zijn.

Wat te doen als het regent in Zeeland

 

5. Smullen op een foodfestival

Oké de meeste food festivals zijn buiten, maar hoe fijn zou het zijn om gewoon te kunnen eten en drinken met een dak boven je hoofd. Na goed zoeken heb ik er enkele kunnen vinden in Zeeland, zoals Cuisine Machine in de Machinefabriek in Vlissingen.

6. De jungle in

Heb je kinderen? Een van de leukste overdekte uitjes in Zeeland is dan toch echt de Tropical Zoo in Kwadendamme. Wees net als Freek Vonk en ontdek de kleurrijkste dieren. Van spinnen tot slangen en van apen tot vlinders. En zijn de kinderen uitgekeken dan kunnen ze los in de binnenspeeltuin terwijl jij een drankje doe in het restaurant.

7. Ontsnap uit een escape room

Hou jij ook van puzzels en raadsels? Laat je dan eens opsluiten in een escape room! In Zeeland zitten er verschillende escape rooms, zoals de Tower Escape bij de Grevelingen en het nieuwe Prison Island in Middelburg. Iets wat ik in elk geval zeker weet is dat Kamer 51 en de Tovenaarskamer super leuk waren! En zeg nu zelf, wat is er nu leuker dan je te laten opsluiten met je vrienden in een kleine ruimte?

Wat te doen als het regent in Zeeland

8. Een potje minigolf

En dan niet zomaar minigolf, maar Glow in the Dark minigolf! De eerste keer dat ik dit deed was in Den Haag met vrienden en hebben we enorm veel gelachen in het fluorescerende licht. In Middelburg zit ook een GlowGolf waar je een lichtgevend balletje kan slaan. Meer van de grote ballen? Ga dan discobowlen en gooi keer op keer een strike.

9. Naar het aquarium

Als het regent is het ook een ideaal moment om de onderwaterwereld te verkennen. Reis bijvoorbeeld af naar het Arsenaal in Goes, waar je zelfs haaien kunt aaien! Zeker te weten dat kinderen dit uitje ook helemaal te gek vinden.

10. Plons het water in

Ben je op vakantie aan de kust, regent het. Balen natuurlijk, want jij wilde vast pootje baden in de zee. Gelukkig kan je nog steeds lekker warm een duik nemen. Eerder noemde ik al even het overdekte zwembad in het Omnium, maar er zijn er meer. Bijvoorbeeld de Aquadome in Terneuzen en het Zwemparadijs van de Roompot in Kamperland.

 

Naast deze overdekte uitjes kun je natuurlijk ook nog de stad verkennen. Trek gewoon je regenjas aan en ontdek de charme van een regenachtige Zeeland. Of blijf gewoon droog binnen met Netflix & chill 😀

Wat te doen als het regent in Zeeland
Wat had ik aan? Regenjas Navy Spot van Golightly (gekregen van Hip in de Regen) // Blouse van Steps // Broek van 7 for all mankind // Laarzen van Tommy Hilfiger

 

pin voor later

Wat te doen als het regent in Zeeland

What do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 Comment
  • jonna@burgertrutjes
    12 juli 2017

    Super leuk artikel!! Ik ben groot fan van vakantie vieren in Zeeland. Zijn zo veel leuke activiteiten te vinden in deze regio. Zowel binnen als buiten.