Weekendtips Zeeland #13 – Wijn, vis en de grootste kermis van Zeeland!

3 min read234 views

Het weekend staat weer voor de deur en het is duidelijk hoogseizoen in Zeeland. Daarom is er ook enorm veel te doen dit weekend op diverse plekken in Zeeland. Van Visserijdagen in Breskens (Zeeuws-Vlaanderen) tot een Zeeuws Wijnfeest in Dreischor (Schouwen-Duiveland). Of ga helemaal los op de grootste kermis van Zeeland! Dit weekend staat die op de Grote Markt in Middelburg.

De grootste kermis van Zeeland, Middelburg

6 Dagen lang kun je lachen op de grootste kermis van Zeeland in Middelburg! Met maar liefst 36 attracties, waarvan 32 op de markt, kan jij hier je lol op en rondjes draaien in de draaimolen en naar knuffels grijpen. Of misschien durf je wel in het spookhuis te gaan! Voor echte durfvallen is er ook de Air Race Bugee (maar mij niet gezien hoor!).

Vrijdag 5 augustus, van 14:00 tot 00:00 uur
Zaterdag 6 augutus, van 10:00 tot 01:00 uur
Zondag 7 augustus, van 13:00 tot 00:00 uur
Maandag 8 t/m donderdag 11 augustus, van 10:00 tot 00:00 uur

WEBSITE KERMIS PLATTEGROND KERMIS

Zeeuws Wijnfeest, Dreischor

Ik ben dol op wijn. Dus toen ik las dat er dit weekend een heus Zeeuws Wijnfeest was, wist ik dat die in de weekendtips moest komen! Zo kwam ik er ook achter dat er in Dreischor een wijnhoeve te vinden is met een heuse wijngaard van 10 ha groot. Het wijnfeest is een ideale gelegenheid om eens een wijntje te proeven van druiven gewoon uit Zeeland. En kom je vrijdag voor 18 uur, dan krijg je direct een gratis glaasje Brut de Zelande bij aankomst.

Vrijdag 5 augustus, van 15:00 tot 00:00 uur
Zaterdag 6 augustus, van 13:00 tot 23:00 uur

PROGRAMMA WIJNFEEST WEBSITE WIJNHOEVE

Beachboom, Brouwensdam

Beachboom is HET dance event van Zeeland. Op de Brouwersdam knalt 6 augustus de 20ste editie los met o.a. Benny Rodrigues, Erick E. & ROOG en Sidney Samson. Dit jaar is het thema Just Dance! Dans je mee?

Zaterdag 6 augustus, van 16:00 tot 01:00 uur

INFO BEACHBOOM Koop hier je Tickets

Visserijdagen, Breskens

Deze feesten bestaan al sinds 1953 en is een groot en gezellig evenement voor jong en oud! Tijdens deze Visserijdagen kun je genieten van bekende Nederlandse artiesten, rondkijken op de braderie, lopen over de kermis en natuurlijk ook een visje eten. Bekijk ook de vele vissersschepen of breng een bezoekje aan het visserijmuseum. Ga ook zeker richting de vismijn! Hier kan je ook garnalen pellen en netten boeten.

Vrijdag 5 augustus, van 15:00 tot 02:00 uur
Zaterdag 6 augustus, van 08:00 tot 02:00 uur
Zondag 7 augustus, van 10:00 tot 22:30 uur (om 22:15 vuurwerk show)

Website Visserijdagen programma

Nog meer weekendtips!

Naast deze weekendtips, zijn er nog veel meer leuke dingen te beleven in Zeeland. Zo kun je de traditionele Zeeuwse sport Ringrijden deze zaterdag bekijken in Koudekerke, Vrouwenpolder en op de Boerendag in Domburg. Binnenkort lees je hier overigens meer over op ZeeuwsenZO. Meer fan van auto’s? Dan is er in Goedereede op de Oostdijkseweg een Oldtimerdag met zelfs oude tractoren. En als je daar dan toch bent: bezoek dan ook de 18e editie van de Goereese Kunstdagen. Of zing mee met heel Vlissingen tijdens het festival Vlissingen Zingt  op het Bellamypark.

Zelf nog een weekendtip? Dan hoor ik die graag!

What do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 Comment
  • Annemijn
    4 augustus 2016

    Wat een leuke ideeen! Misschien ga ik wel even naar middelburg 🙂