De weekendtips van 6, 7 en 8 januari 2017

3 min read210 views

Een nieuw jaar, een nieuwe weekendtips! Zelf ben ik dit weekend aan het genieten in Parijs, maar voor de thuisblijvers heb ik weer leuke tips opgespoord om te doen in Zeeland in het weekend van 6, 7 en 8 januari. Heel veel plezier!

vrijdag 6 januari

Onvergetelijke rondleiding door het Zeeuws Museum

Speciaal voor mensen met dementie en hun naasten organiseert het Zeeuws Museum elke eerste vrijdag van de maand een onvergetelijke en ontspannen dagje uit. Het museum maakt er een inspirerende dag van met volop plek voor uw eigen verhalen en herinneringen. Vrijdag 6 januari is het thema Stad en land. De rondleiding start om 14:30 uur, duurt ca. 1 uur en u betaald enkel de entree voor het museum. Vanaf 14 uur bent u welkom voor een kopje koffie of thee vooraf. Een mooi initiatief! Reserveren kan via e-mail: onvergetelijk@zeeuwsmuseum.nl.

Pokoe in De Spot

Zin in een feestje op de vrijdagavond? Kom dan dansen op Pokoe! Dit – oorspronkelijke huisfeestje – wordt met elke editie steeds leuker en leuker. En zoals ze in een filmpje zelf al zeggen: “een examen kun je herkansen, een feestje niet”. Geen enkele reden dus om niet naar Pokoe te gaan. Bovendien kost het je niets, want de entree is gratis. Bekijk hier ook het artikel in de PZC over Pokoe »

Zaterdag 7 januari

Discoschaatsen met Fissacrew

Die Fissacrew bouwt zaterdagavond een feestje op de ijsbaan! Trek dus die schaatsen nog een keertje aan en kom gezellig discoschaatsen op de ijsbaan in Middelburg. Lol gegarandeerd!

Rock&Roll met DeWolff

Zaterdag 7 januari treedt DeWolff op in De Spot. Deze Limburgse band stond al op grote festivals en speelt nu de zaal plat in het Zeeuwse. De band met rock&roll roots en maken muziek hoe het ooit bedoeld is: “met onuitputtelijke energie, grandioos muzikantschap en grenzeloos enthousiasme.” Koop hier kaartjes »

Zondag 8 januari

Winterwonderwandeling

Afgelopen zondag heb ik ook alvast een frisse neus gehaald in het bos en ik moet zeggen: dat is echt genieten. Zondag 8 januari kun je samen met een gids meelopen met een winterse verwonderwandeling door de Manteling (Oostkapelle). Ontdek de natuur in de winter en leer hoe je een boom herkent zonder zijn bladeren. En waar alle dieren zijn gebleven? Ook dat weet de gids je te vertellen. Deelname kost € 3,50 en de wandeling is van 10:30 tot 12:00. Reserveer hier »

Zweedse Zondag

Deze zondag wanen we ons in Zeeland een beetje Zweeds. Hang die Zweedse vlag dus maar alvast buiten en geniet van de Zweedse balletjes op de Zweedse Zondag in Middelburg. Het LK Aap uit Pipi Langkous staat ook al klaar om te springen en dit jaar krijgen we de ABBA cover band Yabadoo als extraatjes. Rara, wie is “the dancing queen” deze avond …

Speciaal voor de kids:

Film kijken in de bieb

In de kerstvakantie werd er weer van alles georganiseerd in de bibliotheek in Middelburg. Deze vrijdag 6 januari is de laatste activiteit: een leuke kinderfilm in de bieb! Beleef het klassieke sprookje van De Notenkraker en kom ook. De entree is slechts 1 euro en de film start om 14 uur. Aanmelden kan ook via deze link »

Film kijken in het water

In het zwembad ’t Zuiderdiep in Stellendam is het zaterdag 7 januari wel een hele speciale avond. Dan is het namelijk filmavond in het water! Van 18:30 tot 21:00 kun je zwemmen en popcorn eten, terwijl de kinderen genieten van de film ‘Finding Dory’. Weer eens wat anders dan discozwemmen 🙂 Entree = € 5,00.

insecten tekenen

In het Zeeuws Museum is het ook Kerstvakantie! Kom dus gezellig naar het museum met je kind(eren) en ontdek de wondere insectenwereld van Johannes Goedaert. Jong en oud genieten daarna bij de speciale tekentafel om te tekenen en te knutselen. Maak zelf een boekje, teken de mooiste vlinder of ga zelf aan de slag in de handwerkplaats. In het Zeeuws Museum is in ieder geval genoeg te beleven, ook voor kids. Meer informatie »

EEN HEEL FIJN WEEKEND ALLEMAAL! EN HEB JE ZELF NOG WEEKENDTIPS? LET ME KNOW #ZEEUWSENZO

What do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

No Comments Yet.