5x Halloween in Zeeland

2 min read827 views

Halloween is hip! Veel bloed, creepy muziek, oogballen in je cocktail en verkleed als monster of sexy dode. Het is een feestje met heksen, skeletten en uitgeholde pompoenen. Deze top 5 uitjes maken jouw Halloween in Zeeland nog griezeliger… Trick-or-treat.

Van deur tot deur in je meest griezelige pak en thuis komen met een zak vol snoep. Beter kan toch niet? Zeker niet voor kinderen en daarom is Halloween ook zo leuk. Gelukkig is Halloween steeds populairder en zie je ook steeds vaker verklede monstertjes rondrennen met Halloween. Zo worden in bijna alle Zeeuwse dorpjes en steden een leuke Halloweentocht georganiseerd met lampions op vrijdag 26 of zaterdag 27 oktober. Maar er zijn allerlei spannende activiteiten en feestjes te beleven. Hieronder een overzicht met de griezeligste uitjes voor Halloween 2018.

Nieuwe update 5 okt 2018, dus nu ook met alle informatie voor Halloween 2018!

1. Trick-or-Treat

In sommige steden en dorpen wordt een heuse griezeltocht georganiseerd. Die in Hansweert gaat jammer genoeg dit jaar niet door, maar wel bijvoorbeeld in Burg Haamstede en in Renesse (waar overdag trouwens ook een Halloween markt is). Check ook even bij de buren of ze snoepjes in huis hebben, want zelf met de kinderen verkleed van deur naar deur gaan is ook super griezelig natuurlijk. 

2. Griezelen in het Halloweenmuseum

In Zeeuws-Vlaanderen is het lekker griezelen tijdens de herfstvakantie in een echt Halloweenmuseum. Het Halloweenmuseum in Retranchement staat van zaterdag 13 t/m zondag 21 oktober in het teken van het tweede leven, waar het spookje Casper ‘leeft’ op een vuilnisbelt. Maar wees gerust, de kinderen kunnen zich verstoppen achter een masker dat ze zelf mogen pimpen. Ook ’s avonds is het flink griezelen, want vanaf 19:30 veranderen de sprookjes in nachtmerries. Alleen voor echte moedige jongens en meisjes!

3. Reis mee met de griezeltrein

In het weekend voor Halloween rijdt door Zuid-Beveland de Halloweenexpress. Durf jij in te stappen op deze griezeltrein? Dan staat je een enge, maar ook zeker een zeer leuke rit te wachten met een spookachtige stoomtrein. Op het perron begint het bibberen al en als de nacht is gevallen, gaat de trein rijden. Welke griezels zullen er nog meer aan boord zijn? Je komt er maar op één manier achter. Tickets zijn beperkt, dus koop ze zeker alvast in de voorverkoop online.

4. Pompoen uithollen

Bij Halloween horen natuurlijk pompoenen. En hoe leuk is het om zelf met de kids een pompoen uit te hollen en een eng gezicht te geven? Nou, kom dan op zaterdag 20 oktober tussen 10:00 en 15:00 naar de Halloweendag van de Pompoenwinkel in Geersdijk. Proef heerlijke pompoenjam, pampoencakejes en andere pompoengerechtjes.

5. Verkleed hardlopen door Middelburg

Een avondje actief doen? Trek dan je hardloopschoenen aan en griezel mee door Middelburg tijdens de 3de Halloweenrun op vrijdag 26 oktober. Van tevoren kun je jezelf laten schminken en samen rennen jullie door spookhuizen, enge steegjes en bloederige run-or-treat punten. De route is 8 km lang en strikt geheim. De finish is al bekend: een griezelige Halloweenparty!

Oh, en voor de 16+-ers is er in CineCity een Halloween Horror Show met 9 uur lang horror!

Happy Halloween!

What do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 Comments
 • Halloweentruzement
  30 oktober 2017

  Verschillende jaren achter elkaar heeft een enthousiaste groep vrijwilligers een Halloweentocht in en of rond de Sporthal van Cadzand georganiseerd.
  Omdat de mogelijkheden daar inmiddels allemaal benut en uitgevoerd zijn en we niet aan een locatie gebonden zijn hebben we nu besloten een tocht te organiseren in het mooie Retranchement.

  Op zaterdag 4 november om 19:30 uur gaan wij weer griezelen!
  Verzamelen vooraf bij de Speeltuin in Retranchement (Noordstraat).

  Mede dankzij de Gemeente Sluis en andere sponsoren kunnen wij weer een griezelige tocht aanbieden.
  Net als voorgaande jaren kan er onder het genot van een drankje nagepraat worden en kan iedereen gewoon naar het toilet, ook wel fijn!

  Over de tocht zelf willen we nog niet teveel bekend maken, het moet immers spannend en verrassend blijven!
  Wel kunnen jullie jezelf al afvragen welk lugubere verhaal er ook alweer de rondte gaat over Retranchement, iets met mensenbranders????

  Op de facebookpagina Halloween Truzement zullen we zo nu en dan een update plaatsen en proberen we iedereen al een beetje voor te bereiden op wat er te verwachten valt.
  Volg deze dus!

 • Ray
  7 september 2018

  Hallo, zal de optocht wat vergelijkbaar zijn met dat van de Halloweenoptocht te Puyenbroeck in Wachtebeke?(wordt dit jaar niet georganiseerd helaas) Als nl het een Halloweenoptocht betreft wat meer voor kinderen vanaf 7jr geschikt is, wil ik het vooraf wel graag weten eigenlijk alvorens zover te rijden voor dit leuke evenement.