Doen: Zeeuwse Ghostwalk

2 min read370 views

Laatst nam mijn schoonmoeder me mee op een wandeling door Middelburg. En niet zomaar een wandeling, maar een sinistere wandeling met schrijver en dichter Jan J.B. Kuipers. Op deze Zeeuwse Ghostwalk leerde ik meer over de geschiedenis van de duistere kant van deze mooie stad.

Sinister Zeeland: Zeeuwse Ghostwalk door Middelburg.

Wandelen door Sinister Middelburg

De wandeling begint op bij de stenen banken voor het indrukwekkende stadhuis op de Markt in Middelburg, waar Jan J.B. Kuipers ons al opwacht. Met een grote groep nieuwsgierige gaan we op pad door ‘Grubleddim’, oftewel Middelburg volledig omgedraaid. Natuurlijk wil ik niets missen, dus loop ik voorop door de steegjes van deze historische stad op naar de dertien locaties van sinister Middelburg.

Sinister Zeeland: Zeeuwse Ghostwalk, Middelburg, met gids, schrijver en stadsdichter Jan J.B. Kuipers.

Spookverhalen met humor

Tijdens de wandeling komen verhalen over moorden, Franse geesten, historische ophangingen en duistere praktijken voorbij. Ik vraag me af welke verhalen nu echt gebaseerd zijn op feiten, maar ik gok dat de meerderheid van de gruwelverhalen echt gebeurd zijn. Ondanks dat sommige verhalen best wel creepy zijn (zo wil ik echt niet in de grond gaan graven onder ons huis!), zit de wandeling vol humor. Jan J.B. Kuipers is duidelijk een verteller en hij brengt alles met precies het juiste tikkeltje zout. Absoluut een aanrader! En ook zeker voor mensen die Middelburg goed kennen, is het een leuke wandeling vol gelach en herkenning. Zo zie je weer eens een andere kant van de stad 🙂 Wil je alvast een voorproefje? Hoor dan hier het spookverhaal over het Beddewijkstraatje (één van de dertien locaties van deze wandeling)

Wil je ook mee wandelen? Donderdag 15 september is voorlopig de laatste Zeeuwse ghostwalk. Bestel nu je tickets »

Uiteraard verklap ik verder helemaal niets over de route, behalve dan een paar foto’s. Wellicht weet jij dan al waar we zijn geweest. Het ging in elk geval over geniepige monniken, moorden, executies en Franse geesten.


Informatie over de Zeeuwse Ghostwalk

Wat?

Zeeuwse Ghostwalk door Middelburg met gids Jan J.B. Kuipers.

Hoelang?

Er staat op de website dat de Ghostwalk zo’n 1,5 uur duurt. Wij waren echter 2 uur onderweg de avond van 18 augustus.

Wanneer?

Op donderdagen van respectievelijk april t/m september. Op donderdag 15 september 2016 is voorlopig de LAATSTE wandeling gepland. Hopelijk komt het volgend jaar weer vol verhalen terug.

Waar?

Verzamelen op 19:45 uur bij de stenen banken voor de Vleeshal/Oude stadhuis op de Markt in Middelburg

Wat kost het?

€ 12,99 per persoon. Bestel je tickets hier »

Meer informatie?

Zie de website van Sinister Zeeland

 

What do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

No Comments Yet.