Brasserie 1600

3 min read425 views

Deze warme nazomer vraagt gewoon om nog een terrasje en dus gingen wij laatst zitten op een heerlijk plekje buiten in de zon bij Brasserie 1600 in Middelburg. Dit eettentje vind je op de hoek van een winkelstraat tussen de Markt en de Dam. Hierdoor was het lekker rustig en het eten was ook nog eens genieten.

Lunch en diner

Bij Brasserie 1600 kun je terecht voor een heerlijke lunch of diner (aanschuiven kan tot 20 uur). Over de lunch kan ik nog niets zeggen, maar over het diner ben ik goed te spreken. De kaart is misschien klein, maar hierdoor kunnen ze meer aandacht besteden aan de kwaliteit van de gerechten. En dat proef je. Het is dan ook genieten van een warm breekbroodje vooraf en een goed gebakken stukje vlees als hoofd. De frietjes zijn mooi goudgeel en worden geserveerd met mayonaise. Wel zijn het meer gerechten voor een brasserie (logisch ook) en dus iets kleiner dan echte bourgondiërs gewend zijn. Toch is het precies genoeg en wie weet kun je daardoor juist ook nog een nagerechtje nemen.

Biologische wijntjes en speciaal biertjes

Je kunt hier overigens ook prima neerstrijken voor een drankje. Het is namelijk ook een ideaal terrasje om te gaan zitten nadat je door de winkelstraat bent geslenterd. Op de drankkaart vind je fairtrade koffie en verse thee. Maar met een zonnetje smaakt een wijntje of biertje helemaal lekker. Het leuke is dat ze bij Brasserie 1600 ook biologische wijntjes en speciaal biertjes hebben. Zelf ging ik voor een glaasje Tempranillo Rasado van The Green Company en die dronk super soepel weg. Misschien iets te soepel 😉

Brasserie1600 restaurant lunch diner Middelburg

Over Brasserie 1600

De Brasserie 1600 is geopend sinds Valentijnsdag 2015 en gevestigd in een mooi monumentaal pandje op de hoek van de Reigerstraat en de Korte Delft. Het pand wordt voor het eerst genoemd in oude archiefdocumenten van 1600, en daar komt ook de naam vandaan. Maar wie weet, is het pand al veel en veel ouder. Sfeervol is het zeker. Dus mocht de zon niet schijnen, geniet dan gewoon binnen in dit kleine pandje van een lunch of diner. De eigenaren Leonie Duivenvoorden-Barendse en Ok Duivenwoorden hebben er echt iets moois van gemaakt!

Bijzonder interieur met een Marokkaans tintje

Ik was dan ook onder de indruk van het bijzonder interieur met industriële elementen en een Marokkaans tintje. Dit is namelijk helemaal naar mijn smaak en ik vond dan al die kleine en grote accessoires en versieringen helemaal te gek. Zo heeft de bar een achterwand met een prachtige print van allemaal Marrokaanse tegeltjes (hier te koop) en ook de menukaarten doen mij terugverlangen naar mijn reis naar Marrakech. Maar iets wat ik stiekem echt heel graag zelf in huis wil, zijn die Zeeuwse schilderijen aan de muur. Dus als iemand weet waar ik die kan vinden: let me know!


Informatie Brasserie 1600

Adres: Reigerstraat 9, 4331 BA Middelburg
Telefoon: 0118-435035
E-mail | Website | Menukaart

Openingstijden: vanaf 11:00 uur, aanschuiven voor het diner kan tot 20:00 uur

Prijzen ter vergelijking: Fanta € 2,30 | Broodje vooraf € 3,95 | Kinderpannenkoek € 5,50 | biefstuk € 16,95

Ook een mooie locatie voor een high-tea, partijtjes, buffetten, vergaderingen, recepties of andere speciale gelegenheden (tot 50 personen)

What do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

No Comments Yet.