Boulevard Vlissingen

Location: 2 min read8.8K views

Ik weet eigenlijk maar twee goede redenen om naar Vlissingen te gaan: voor de bioscoop en natuurlijk de Boulevard! De Boulevard is het visitekaartje van Vlissingen en een ideale plek om in de zomer te slenteren, een terrasje te pakken, te zonnen op het strandje of voor een frisse duik in de zee.

Informatie over de Boulevard Vlissingen

De Boulevard Vlissingen is ongeveer 2 km lang en bestaat uit 3 verschillende delen die in elkaar overlopen. Elke deel is overigens vernoemt naar Zeeuwse Zeehelden: De Ruyter, Bankert en Evertsen. De Boulevard de Ruyter begint ook bij het standbeeld van Michiel de Ruyter en stopt bij de Gevangentoren (op de foto te zien in de achtergrond). Bij de Gevangentoren begint Boulevard Bankert, waar je heerlijk langs het water kunt slenteren tot aan de hoogste toren van Vlissingen: de Sardijntoren. Bij deze toren vind je een zandstrand en de Boulevard Evertsen die loopt tot aan het Wooldhuis.

Boulevard Vlissingen - Zon, zee en betonnen hellingen

Een dijk als Boulevard

Eigenlijk is de Boulevard van Vlissingen een binnendijk. Je vind er dan ook weinig zand. Wel veel betonnen hellingen en trapjes het water in. De Boulevard is dan ook perfect voor een wandeling en even lekker uit te waaien. De terrassen zitten overigens hoger langs de dijkrand. Ideaal! Want zo loop je ofwel in de gezellige drukte van terras naar terras ofwel in de rust langs de waterkant.

Het strand aan de Boulevard

Zoals al genoemd is er weinig zand te vinden aan de Boulevard Vlissingen. Een strand is er echter wel! Aan de Boulevard Evertsen ligt het populairste strand van Vlissingen: het Badstrand. Schijnt de zon? Dan is het op het kleine stukje Badstrand zoeken naar een plekje. Zelf loop ik liever een stukje verder voorbij de Boulevard naar het Nollestrand. Ook hier is het in de zomermaanden gezellig druk.

De langste bank van Nederland

Je kan zowel boven als onder langs de Boulevard slenteren, maar ga ook zeker even beneden een kijkje nemen. Hier vind je op onder aan de Boulevard de Ruyter namelijk de langste bank van Nederland. De bank is maar liefst 122 meter lang en je kan op deze bank heerlijk genieten van het uitzicht over de zee en de varende schepen.

Boulevard Vlissingen - Uitzicht over de Boulevard Blanckert

Te bezichtigen op de Boulevard

Naast het uitzicht en de langsvarende schepen is er nog meer te genieten op de Boulevard. Zo kom je overal kunst en beelden tegen. Het begint natuurlijk al bij het standbeeld van Michiel de Ruyter, maar ook wederom is te genieten van diverse kunstwerken. Of beklim de Gevangentoren en geniet hoog boven de Boulevard van het uitzicht.

Te doen langs de Boulevard

Langs de Boulevard kan je nog veel meer doen dan enkel een terrasje pakken. Zo zijn er tijdens de zomermaanden regelmatig markten te bezoeken en ook andere evenementen vinden hier plaats. Bezoek bijvoorbeeld de jaarlijkse strandcross of doe mee aan een volleybaltoernooi. Dit jaar is de Boulevard trouwens ook het terrein van festival Onderstroom. Genoeg te zien en te beleven dus!

Boulevard Vlissingen - Boven op de Boulevard in Vlissingen.

What do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 Comments
  • Annemijn
    6 juli 2016

    Ik bezoek Vlissingen meestal ook voor de bioscoop of de boulevard. Tot afgelopen maandag was ik student van de HZ maar dat is nou niet echt een mooi gedeelte van Vlissingen. Ik vind het heerlijk om lekker uit te waaien op de boulevard!

  • graceschouteren
    9 juli 2016

    Het is ook gewoon heerlijk om uit te waaien aan zee! Vooral op dagen zoals vandaag. Bij de HZ ben ik nog nooit geweest, maar ik moet bekennen dat ik nog heel veel plekken niet gezien heb in Vlissingen. Genoeg te ontdekken dus! (al denk ik dat ik nog steeds het vaakst te vinden zal zijn op de boulevard en bij de bios)