Weekendtips Zeeland #9 – Rozen ruiken en nog meer festivals

3 min read230 views

De weerberichten zijn positief: het wordt eindelijk weer eens een zonnig weekend in Zeeland! En dat komt mooi uit, want er zijn genoeg mooie festivals en buiten activiteiten te bezoeken, zoals Festival Onderstroom op de Boulevard in Vlissingen, GO JAZZ in Middelharnis en het grote Zeeuwse Rozenfestival! Maar je kan natuurlijk ook lekker shoppen op de nachtmarkt in Middelburg of volleyballen op het strand van Zoutelande.

Theater: Festival Onderstroom

Dit weekend kan je genieten aan de kust van het prachtige Zeeuwse Festival Onderstroom. Het festivalhart klopt op de Boulevard van Vlissingen, direct naast hotel Britannia, en hier vind je drie dagen lang (straat)theater, spektakel en vermaak. Natuurlijk is er ook een hapje en een drankje te nuttigen. Perfect voor dat parade-gevoel in Zeeland!

vrijdag 8 juli, van 16.00 tot 0.00 uur
zaterdag 9 juli, van 12.00 tot 0.00 uur
zondag 10 juli, van 12.00 tot 22.00 uur

Meer informatie Bekijk het programma

Strand: Beachvolleybaltoernooi

Sportief? Dan zit jij zaterdag 9 juli helemaal goed op het strand bij Zoutelande. Hier vind je namelijk de 23e internationale beachvolleybaltoernooi! Van kind tot volwassenen, van topniveau tot recreatief, iedereen kan deze zonnige zaterdag lekker volleyballen op het strand. Op het paviljoen geniet je tussendoor natuurlijk van een hapje en een drankje. Ook leuk om gewoon eens te kijken hoe sportief de rest is 🙂

Zaterdag 9 juli, van 10:00 tot 17:30 uur

Meer informatie

Dansen: STRUCTURA Outdoor

In Terneuzen vind je zaterdag het grote dancefestival van Zeeuws-Vlaanderen: STRUCTURA Outdoor 2016! Met drie stages is er genoeg om helemaal los te gaan! Geniet bijvoorbeeld van de vette beats van Pep & Rash, Faya, MC Tricky Gullivan en The Antidote. Er zijn nog (VIP-)tickets te koop. Op naar Terneuzen met je beste dancing shoes.

Zaterdag 9 juli, van 15:00 tot 01:00 uur

Meer informatie Koop je tickets online

Bijzonder: Zeeuws Rozenfestival

Jaarlijks vindt in het tweede weekend van juli het Zeeuws Rozenfestival plaats in IJzendijke. Hier zijn zaterdag 9 juli ruim 2.000 soorten rozen te bekijken, te bewonderen en te kopen. Loop rustig rond samen met rozenliefhebbers uit heel Europa en laat je betoveren door de nieuwe soorten rozen. Zondag is overigens een speciale (groot-)ouder (klein-)kinddag! Kinderen mogen dan zelf rozen veredelen en de rozenbottels worden in het najaar thuis gestuurd om later zelf te zaaien. Hoe leuk is dat: je eigen roos in de tuin!

Zaterdag 9 juli, van 10:00 tot 17:00 uur, entree gratis
Zondag 10 juli, van 10:00 tot 17:00 uur, deelname € 7,50

Meer informatie

Shoppen: Nachtmarkt Middelburg

Op de markt in Middelburg kan je vrijdag 8 juli lekker shoppen op de Nachtmarkt! Deze bijzondere markt is een echt Zeeuws marktje met Zeeuwse lekkernijen, prullen en nog veel meer leuke dingen zijn hier te koop. De leuke sfeer en de lichtjes in het donker maken het een super leuke markt om te bezoeken en ook geweldig voor toeristen! Niet in de buurt van Middelburg? Deze avond is er ook een avondmarkt in Nieuwerkerk op Schouwen-Duiveland.

Vrijdag 8 juli, van 19.00 tot 24.00 uur

Mijn weekendplannen

Zelf ben ik pas zondag weer in Zeeland te vinden en ga ik richting Festival Onderstroom op de Boulevard Vlissingen. Mijn lieve vriendin uit London is namelijk back in my hometown Steenbergen, heb ik een housewarming op de Welberg en zaterdag trouwt een oud vriendinnetje van me in Bergen op Zoom. Het wordt dus eigenlijk een weekendje Brabant voor mij.

Fijn weekend allemaal!

What do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

No Comments Yet.