Hier moet je zijn tijdens het Weekend van de Wetenschap! (in Zeeland)

3 min read248 views

Ga in jouw regio op avontuur en ontdek de wondere wereld van wetenschap en techniek tijdens Weekend van de Wetenschap op 6 en 7 oktober!

Dagelijks heb je met wetenschap en technologie te maken, vanaf het moment dat je in de ochtend op de fiets stapt totdat je de wekker zet wanneer je gaat slapen. Op zaterdag 6 en zondag 7 oktober 2018 vindt in Nederland Weekend van de Wetenschap plaats, het grootste landelijke evenement op het gebied van wetenschap en technologie. Het publiek krijgt twee dagen lang backstage toegang bij meer dan 350 bedrijven, instituten, universiteiten, (onderzoeks)instellingen en musea waarvan de deuren normaal gesloten blijven. Heb je altijd al alles willen weten over techniek, ben je benieuwd hoe een kwekerij waar vissen opgroeien eruitziet? Dan is dit jouw kans!

We moeten jeugd enthousiast maken voor wetenschap en techniek, dat is de basis voor onze toekomst

aldus André Kuipers die zich om die reden ook dit jaar weer als ambassadeur verbindt aan het wetenschapsweekend. De andere twee ambassadeurs dit jaar zijn kunstenaar en innovator Daan Roosegaarde en Eveline Crone, hoogleraar Neurocognitieve Ontwikkelingspsychologie.

Op weekendvandewetenschap.nl is de meest actuele lijst van de deelnemende organisaties en -veelal gratis- activiteiten opgenomen. Hieronder zijn de must sees weergegeven die zich in Zeeland bevinden.


Tips Weekend van de Wetenschap in Zeeland

Huis van de Techniek

Het Huis van de Techniek is het centrale punt voor het stimuleren van kiezen, leren en werken in techniek in Zeeland. Namens ondernemers, onderwijs en overheden zijn zij betrokken bij alle activiteiten, die tot doel hebben het kiezen, leren en werken in de techniek te bevorderen.

Plaats : Terneuzen | Categorie : Techniek

Trinseo

Trinseo is gericht op het leveren van innovatieve en duurzame oplossingen om de klanten te helpen producten te creëren die een positieve invloed op het dagelijkse leven hebben. De producten zijn gericht op een breed scala aan eindmarkten, waaronder die voor auto’s, consumentenelektronica, apparaten, medische hulpmiddelen, verlichting, elektrisch, tapijten, papier en karton, bouw en constructie, en autobanden.

Plaats : Terneuzen | Categorie : Duurzaamheid, toekomst

ICL-IP Terneuzen BV

Aan de Frankrijkweg in Terneuzen bevindt zich een productielocatie met een bijbehorend laboratorium van het bedrijfsonderdeel Industrial Products. Deze fabriek houdt zich vooral bezig met het verwerken van broom voor industriële toepassingen. De vaste en vloeibare broomverbindingen die we hier maken, kom je tegen in bijvoorbeeld brandvertragers (onder meer in meubels, autodashboards en elektronica), desinfecteermiddelen (in koelwater en zwembaden), maar ook als bouwsteen voor medicijnen of zonnebrandcrème. Een belangrijke nieuwe toepassing van broom is in speciale batterijen voor energieopslag (met name voor zonne- en windenergie).

Plaats : Terneuzen | Categorie : Backstage, duurzaamheid

Seafarm – Aqua Valley

Seafarm neemt je op zaterdag 6 oktober mee naar de kwekerij en laat je zien hoe de vissen opgroeien en hoe ze deze sorteren en vangen. Wist je dat zij het water en de omgeving voor de vis zo aantrekkelijk kunnen maken dat ze hier prettig leven zonder gebruik van toevoegingen antibiotica of andere medicijnen? Zo krijgen ze kerngezonde, gelukkige vissen die ook nog eens heerlijk smaken. Kom kijken, leren en proeven!

Plaats : Kamperland | Categorie : Natuur en biologie | Datum : 6 oktober

ZB | Planbureau en Bibliotheek van Zeeland

ZB is het hart van kennis, informatie en cultuur in Zeeland waar jong en oud kennis maken, elkaar ontmoeten, verrast én verrijkt worden. Er is van alles te doen en de toegang is gratis. Een kleine greep uit het programma: van zelf zonne-energie bootjes bouwen tot emoticons ontwerpen en van papier scheppen tot houten boekjes maken met de lasersnijder. Naast meer dan 25 activiteiten kun je ook enkele shows bijwonen.

Plaats : Middelburg | Categorie : Techniek, bibliotheken | Datum : 6 oktober

What do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

No Comments Yet.