9x doen in de Kerstvakantie met de kids

4 min read504 views

Kerstvakantie! De bofkonten onder ons hebben nu lekker vrij en hoeven even helemaal niets. Kinderen zijn helemaal de bofkonten, want die hoeven lekker twee weken niet naar school. Vliegen jouw kinderen echter al snel tegen de muren omhoog? Ga er dan eens met de kids erop uit en geniet samen van de kerstvakantie. De leukste tips om te doen in de kerstvakantie met de kids in Zeeland, vind je natuurlijk op ZeeuwsenZO.


1 – Schaatsen

Trek je ijzers maar uit de kast, want schaatsen is leuk! Nu mocht het deze winter (nog) niet vriezen, toch zijn er genoeg plekken in Zeeland waar je rondjes kunt schaatsen. Zoals bijvoorbeeld in Middelburg, Goes, Zierikzee en ook op de overdekte schaatsbaan in Sluis. Waar je ook gaat schaatsen, zeker weten dat de kids de tijd van hun leven zullen hebben!

2 – naar de film

Schaatsen te koud? Ga dan gezellig naar de film in de Kerstvakantie. In de bioscoop draaien momenteel super leuke kinderfilms, zoals Sing en de nieuwe film van Mees Kees (waar ik ook nog een traantje bij hebt weggepikt). Genieten met een bak popcorn op schoot en in een warme zaal: wat wil je nog meer? Nou, wat dacht je van een ritje in het reuzenrad. Met je filmticket mag je gratis in het reuzenrad voor de deur. (van 28 december t/m 30 december)

3 – naar het theater

Deze kerstvakantie speelt het Minitheater de voorstelling Schateiland, waar Jim Hawkins op zoek gaat naar een schat. Een groots avontuur met een schip, een schat en heel veel piraten (Bekijk hier de trailer!). Leuk voor jong en oud! O.a. te zien op vrijdag 30 december om 19 uur en zondag 8 januari om 14 uur. Koop hier direct je tickets»

4 – Terug naar school

De Telekids Wonder School komt naar Zeeland met een wonderlijke schow, waarin Wardo droomt om te kunnen vliegen. Samen met Hartendame en een pratend konijn beleeft Wardo een magisch avontuur, samen met het publiek en verschillende magie trucs. Zou het deze goochelaar lukken om uiteindelijk te vliegen? Beleef het RTL Telekids Wonder School Live woensdag 28 december om 15 uur in CCXL. Koop hier je tickets»

5 – naar het museum

In het Zeeuws Museum is het ook Kerstvakantie! Kom dus gezellig naar het museum met je kind(eren) en ontdek de wondere insectenwereld van Johannes Goedaert. Jong en oud genieten daarna bij de speciale tekentafel om te tekenen en te knutselen. Maak zelf een boekje, teken de mooiste vlinder of ga zelf aan de slag in de handwerkplaats. In het Zeeuws Museum is in ieder geval genoeg te beleven, ook voor kids. Lees hier meer informatie»

ijsbaan schaatsbaan middelburg
De schaatsbaan in Middelburg

In Terra Maris maak je deze op 30 december een Geluks-elixer. Verzamel alle ingrediënten tijdens een quizwandeling en laat hoog in het mottekasteel het kruidenvrouwtje jouw toverdrankje bereiden. Klokslag 12 uur met oud en nieuw drink je op het nieuwe jaar vol geluk! Daarnaast zijn er nog meer leuke activiteiten in dit museum. Leer hier meer informatie»

6 – naar de kinderboerderij

Op de kinderboerderij is het heerlijk genieten met de kids. In de Kerstvakantie worden allerlei activiteiten georganiseerd en kan je er knutselen, ravotten en diertjes verzorgen. In Middelburg kun je een gratis sneeuwvlok knutselen en op de woensdag dieren voederen (Bekijk hier het programma). Op 29 en 30 december is het ook Lammetjes-dagen op de Kaasboerderij in Mariekerke. Kan dus lekker lammetjes aaien en geniet van de echte kaasjes hier. Ook is er natuurlijk een hooiberg waar de kids op kunnen spelen. Hmm, stiekem wil ik ook wel. Bestel hier jouw gratis online tickets»

7 – samen knutselen

Wie houdt er nu niet van knutselen? Alleen jammer dat het vaak zo’n troep achterlaat. Gelukkig kun je deze kerstvakantie gewoon gezellig knutselen buitenhuis. Zoals in het Ambachtscentrum in Goes tijdens de Kinder-Doe-Dagen. Hier kunnen kinderen verschillende knutselwerkjes maken en mini workshops volgen. Leuk! In het Industrieel Museum Zeeland wordt woensdag 28 december een (groot)ouder-kind knutselmiddag met diverse knutselpakketten en 3D pennen! Wat maak jij in 3D? Aanmelden kan via gerardbonte@industrieelmuseumzeeland.nl.

8 – Een winterse wandeling

In Nieuwvliet is deze donderdag 29 december een heuse Winter Wonder Wandeling Sinte Pier, waar kinderen meer dan welkom zijn. Tijdens de wandeling lopen jullie langs verlichte huizen, tuinen en bomen en dat is nog lang niet alles! Ook zijn er op de route verhalenvertellers, muzikanten, straatartiesten en kunstenaars. Onderweg nog een snoepje hier en een drankje daar en je hebt alle ingrediënten voor een topdag met je kids. En nog gratis ook! Lees hier meer over deze winterse wandeling »

9 – Lampionentocht

Worden jouw kinderen al moe bij het woord ‘wandelen’? Sleep ze dan toch 29 december mee naar Veere by Light. De wandeling leidt jullie langs sfeervol verlichte steegjes, waar de gids bijzondere verhalen vertelt. Kinderen krijgen een kleurrijke lampion om mee te wandelen en later een mok warme chocolademelk met iets lekkers. Deze Winterse lampionentocht wordt georganiseerd door Museum Veere en hier lees je meer»

Een hele fijne kerstvakantie allemaal!

What do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

No Comments Yet.