Weekendtips Zeeland #19 – Wandelen, fietsen en Jazz

4 min read196 views

Het blijft maar zomer lijkt het wel. Kom dus verkoeling zoeken aan de Zeeuwse kust en geniet van de stranden, terrasje en de zoute wind van zee. Oh, en mocht je je snel vervelen, dan is er ook weer genoeg leuke dingen te doen in Zeeland. Ga bijvoorbeeld lekker wandelen, fietsen of geniet van een levendige Jazz parade. Mijn weekendtips voor 16, 17 en 18 september!


Fjoertoer, Renesse

Je hebt het vast al op Facebook voorbij zien komen, maar ik vind de Fjoertoer dus echt een super leuk evenement. Twee jaar geleden liep ik voor het eerst mee en dat was gaaf! Elk jaar probeer ik ook naar het Amsterdam Light Festival te gaan, maar eigenlijk is de Fjoertoer stiekem leuker. Het heeft namelijk ook prachtige lichtkunst, maar combineert dit met de prachtige Zeeuwse natuur en dat met een enorm goede sfeer met alle wandelaars. Ik heb gehoord dat we dit jaar de 16 km gaan lopen … dat wordt wel even pittig. Één ding is zeker: de voetjes laat ik na afloop rusten op een terrasje in Renesse.

Wat? Fjoertoer
Waar?
Renesse
Waneer?
Zaterdag 17 september, van 20:00 tot 01:00 uur
Info? Fjoertoer


Kunst-Fietsroute, Middelburg

Je kunt dit weekend ook op de fiets stappen voor de Kunst-fietsroute Middelburg. Aankomende zaterdag en zondag is een mooie route uitgestippeld door Middelburg langs 30 Zeeuwse kunstenaar. Bekijk bijvoorbeeld schilderijen, fotografie of beeldende kunst op diverse locatie en zie gelijk meer van deze mooie stad. Zelf vind ik de bekertjes en schaaltjes van Krina Wattel grappige kunst. Ik bedoel: op de bekertjes staat “’t kon krommer”, hoe leuk is dat. Ook bijzonder om te zien zijn de hoeden van Atelier Hoed Gezien. En zondags is in dit atelier ook live muziek. Na dit intermezzo vervolg je vol inspiratie de rest van de fietsroute op weg naar nog veel meer kunst.

Wat? Kunst-fietsroute
Waar?
Diverse locaties in Middelburg, print hier de route (pdf)
Waneer?
Zaterdag 17 en zondag 18 september, van 11:00 tot 17:00 uur
Info? Kunst-Fietsroute


Trappistenweekend, Hulst

Fan van speciaal biertjes? Reis dan af naar Hulst voor het Trappistenweekend op 17 en 18 september. Twee dagen lang slenter je hier door de stad met een stempelkaart in de ene hand en een proefglas in de andere hand. Probeer alle trappistbiertjes en is je stempelkaart vol: dan krijg je nog een leuke herinnering cadeau. Kaartjes koop je gewoon overdag bij één van de promotiekraampjes in het centrum. Geen zin om zelf van kroeg naar kroep te dweilen? Loop dan mee met een gids en geniet van een proeverij en een hapje. Aanmelden kan via de mail.

Wat? Trappistenweekend
Waar?
Hulst
Waneer?
Zaterdag 17 september, van 12:00 tot 00:00 uur, en zondag 18 september, van 12:00 tot 20:00 uur
Info? Hulst Vestingstad | Trappistenweekend


Haringvlietdag

Voor de allereerste keer wordt een Haringvlietdag georganiseerd om dit deel van Zeeland eens beter te leren kennen. Tijdens deze dag kun je meedoen aan allerlei activiteiten en excursies op en rond de Haringvliet. Laat je verrassen door de prachtige natuur aan de monding van de Rijn en de Maas en geniet van een leuk dagje uit voor jong en oud! Zo kun je bijvoorbeeld naar de zeehondenopvang A Seal. Hier kun je alles leren over deze slimme dieren van een echte zeehondenredder! Of pak de kajak in de oude haven van Stellendam en ga je eigen weg op het water.

Wat? Haringvlietdag
Waar?
Diverse locaties rondom de haringvliet
Waneer?
Zaterdag 17 september, zie voor tijden en activiteiten het programma (pdf)
Info? Beleef Delta | Haringvlietdag


Jazz by the Sea, Domburg

Geniet dit weekend van muziek aan de Zeeuwse kust tijdens Jazz by the Sea. Van vrijdag tot en met zondag vind je het hoofdpodium bij het Badhotel. Maar echt tof is de Streetparade en kroegentocht op de zaterdag door heel het centrum van Domburg (van 14 tot 17 uur). Tijdens de parade toveren gave jazzbands zoals K-street, The New Orleans Logfield Jazz Crackers en de Time Out Brazzband de straten om tot een feestje! Een gezellig New Orleans tintje in Zeeland dus.

Wat? Jazz by the Sea
Waar?
Diverse locaties in Domburg
Waneer?
Woensdag 14 september tot en met zondag 18 september, zie voor tijden het programma »
Info? Jazz by the Sea


Bridget Jones’s Baby, Vlissingen

En mocht het nu flink gaan regenen, ga dan gezellig met vriendinnen naar de film! ‘Bridget Jones’s Baby’ draait namelijk nu in de bioscoop en daar word ik erg blij van. Nog leuker is dat de film ook gedraaid wordt tijdens de slotavond van Film by the Sea! Dit betekent na de film ook nog een feestelijk optreden en een gezellige festivalsfeer (en laten we de Gin&Tonics van Brasserie Jong niet vergeten). Naar mijn weten zijn er nog kaartjes beschikbaar, maar vast niet voor lang 🙂

Wat? De film ‘Bridget Jones’s Baby’ op Film by the Sea
Waar? CineCity in Vlissingen
Wanneer? Vrijdag 16, zaterdag 17 en zondag 18 september op verschillende tijden, zie bioscoopagenda »
Info? Film | Slotavond


Nog meer weekendtips

Naast deze tips staat er nog veel meer op de agenda. Slenter zaterdag 17 september bijvoorbeeld over de Schoorse herfstmarkt met o.a. brocante spulletjes. Of ga richting de Brouwersdam, waar je een uit 2e hands Kitesurfmarkt vindt, georganiseerd door Natural High. Ideaal om aantrekkelijk geprijsde gear te halen. Ook op het water, maar dan bij het Veerse meer, vind dit weekend een Sloepenrace plaats. En dit jaar is het ook nog hun jubileum! Dat moet natuurlijk gevierd worden met een grote race. Iets rustiger lopen de ezels van de grote ezelwandeling in Kamperland (vanaf 4 jaar). In de avond geniet je dan weer van een historische openluchtvoorstelling in Zierikzee ‘de Duysent Vreesen‘.

Fijn weekend allemaal!

What do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

No Comments Yet.