Cityclub ZanziBar: Tapas, food en loungebar

3 min read416 views

Een van mijn favoriete tentjes om te borrelen met vriendinnen is ZanziBar. De exotische ambiance, de overheerlijke tapas en de wijn. Het is altijd weer even alsof ik in een hippe tent in Amsterdam ben in plaats van Middelburg. Best gek eigenlijk dat ik hier verder nog niets over geschreven had op mijn blog. Hoog tijd om daar verandering in te brengen.


Lounge interieur

Volgens eigen zeggen is ZanziBar “een sfeervol lounge / restaurant, waar ambiance en decor je betoveren” en gelukkig is dat ook het geval. Als je binnenloopt valt het betoverende interieur gelijk op: de oosterse lampen, de lange tafels in het midden en de mega grote foto’s op de muur. De lange bar geeft telkens weer anders licht, wat zorgt voor een mysterieus lichtspel, en er heerst inderdaad een fijn lounge sfeertje. So far so good!

Omdat wij met een grote groep waren, mochten wij kiezen voor de lange tafel binnen of een lounge plek buiten op het terras (bij het haardvuur). Omdat we het toch wel fris hadden onderweg naar het restaurant, en de lampen zo gaaf vonden, kozen we voor binnen. Zodra we gingen zitten zat de sfeer er al gelijk goed in.

Mediterraanse gerechten

Het nadeel van een uiteten met een grote groep: iedereen lust iets anders (niet). Gelukkig hadden we daar bij ZanziBar geen last van. Op de kaart staan immers meer dan 60 (!) gerechten met een mediterraans tintje. Plus: ze hebben tapas! And I just love tapas ♡ Laat je ook zeker verrassen door de maandelijks wisselende kaart met een speciaal menu-tje. Hierdoor hoef je dus zeker niet altijd hetzelfde te eten hier en kan je ook weer eens wat nieuws proberen.

Tapas

Wij begonnen met een rondje tapas. Van geitenkaas kroketjes tot inktvisringen. Met een grote groep is dit leuk, maar een tapasplank is ook heel geschikt voor een diner voor twee ;).  Ik bedoel: lekker met zijn allen vanalles proeven en proberen is toch gezellig! Ook fijn is dat er een heleboel tapas vegetarisch zijn, en btw de geitenkaas kroketjes waren heerlijk! Daar hadden ze best meer van mogen brengen.

Oh, en de tapas kun je tot 23:00 uur bestellen! Dus ook lekker voor als je laat wilt eten/borrelen.

Diner

Voor het diner gingen we voor iets meer ‘klassiek’ als in: mijn persoonlijke favorieten: gewokte ossenhaaspuntjes of de tournedos. Ik kan het niet helpen, ik vind rood vlees gewoon heel erg lekker. Geen fan van vlees? Er zijn ook super goede Mexicaanse fajita (met kip, vega of vis) en vele andere specialiteiten.

Smakelijk dames!

Huisgemaakte Desserts

En als al dat lekkers niet genoeg was, kwamen de desserts.. HEMELS! Alleen al hierom zou ik elke dag terug willen gaan (maar dan word ik een tientonner, dus dat doen we maar niet). Zelf nam ik het toetje van de maand: een huisgemaakte ijs macaron met mango. Maar ik kon niet kiezen tussen dit dessert en de – eveneens huisgemaakte – cheececake. Dus die moest ik natuurlijk ook proeven. Zo zo zo zo erg lekker! Mmm.

Bubbels & Cocktails

Overigens kun je bij ZanziBar terecht tot in de late uurtjes. Het is immers ook een “Cityclub”. Op de kaart hebben ze daarom ook zeker cocktails (zoals Gin&Tonics) en bubbels staan. Al smaakt de huiswijn ook top. Neem dus zeker eens plaats binnen in de loungestoelen bij de open haard of plof neer buiten op het (verwarmd) terras en geniet van een drankje, hapje en later ook een dansje 🙂 Wij hebben in elk geval een top avond gehad! ZanziBar (en leuke bediening) bedankt!

Ook gezellig borrelen bij Cityclub ZanziBar in Middelburg? Reserveer voor de zekerheid even. Dan weet je zeker dat er een goed tafeltje voor jou klaargezet wordt.

Reserveer online


[vc_row css=”.vc_custom_1485625266810{border-radius: 10px !important;}”][vc_column][vc_message icon_fontawesome=”fa fa-hand-o-right”]

Informatie Cityclub ZanziBar

Adres: Markt 79, 4331 LL Middelburg
Telefoon: 0118-851840
E-mail | Website | Dinerkaart

Openingstijden: van april t/m oktober: dagelijks vanaf 11:00 uur. In de wintermaanden is ZanziBar gesloten op zondag, maandag en dinsdag. 

Prijzen ter vergelijking:

Fanta € 2,35 | Glas huiswijn € 3,75

Broodje vooraf € 4,95 | Steak € 22,95 | 3-gangen menu € 25,95 | Cheesecake € 3,75

[/vc_message][/vc_column][/vc_row]

What do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

No Comments Yet.