Februari events in Zeeland: wat mag je deze maand niet missen

5 min read440 views

Hello februari! Een maand vol liefde (Valentijnsdag komt steeds dichterbij) en ook Carnaval! Jaaa, deze brabo, die in Zeeland woont, kan niet wachten totdat het feest deze maand weer losbarst. Zo erg zelfs dat ik aankomende zaterdag alweer mijn bontjas uit de kast ga halen.

Maar dat is zeker niet alles wat ik deze maand ga doen. Er zijn allerlei nieuwe plannen voor mijn blog en stukje bij beetje ga je veranderen zien en lezen. Zo zijn de kleuren al iets anders en de weekendtips gaan verdwijnen. WHAT!? Zelf vond ik het heel vervelend dat ik op de vrijdag pas feestje kon tippen die dan allang uitverkocht waren. Niet leuk! Wel leuk is deze nieuwe rubriek: de maandelijkse events. Hierin lees jij precies welke feestjes/festivals/workshops/etc. eraan zitten te komen. Of dat nu voor volgende week is of pas over drie weken. En nog leuker: er is nu ook plek voor leuke activiteiten doordeweeks.

Hopelijk zijn jullie ook blij met deze verandering. Zo niet, let me know, wie weet breng ik de weekendtips dan wel weer terug.

Oh, en hebben jullie de giveaway al gewoon op Instagram? Check it out now!

Mijn tips voor de maand februari in Zeeland

Muziek | Sabrina Stark, Middelburg, 3 februari 21:30

We beginnen de tips met een concert van de soulvolle Sabrina Stark. In Middelburg in De Spot neemt ze je mee op een muzikale reis. De intieme bandbezetting en de fijne zaal maakt het een extra bijzonder concert. Er zijn nog enkele kaarten beschikbaar. Meer informatie & tickets »

Party | 80’s Verantwoord, Middelburg, 4 februari 22:30

Een feestje kan ik altijd waarderen en vooral als het een eighties feestje is. Ook in De Spot hoor je deze avond alle jaren 80 knallers van The Cure, The Jam en ABBA. Overigens is het vooral genieten door de 7 Inch Twins en VJ Clipsync, Switchdoctor & DirtyBrown met bijpassende commercials en popclips op de achtergrond. Wil jij nog jouw favoriete 80’s song horen: vraag het dan gewoon aan via ons verzoekenscherm. Het feestje van deze maand! Meer informatie & tickets »

SPORT | KOGA Mountainbike beachrace, Scharendijke, 5 februari

Zin in een beetje actie? Doe dan mee aan de KOGA Mountainbike Beachrace op zondag 5 februari. Vanuit Scharendijke vertrek je voor een race over het strand, naar de Oosterscheldekering en duurt 42 kilometer. Inschrijven kan nog op 4 februari en de wedstrijddag zelf. Meer informatie »

KUNST | Kunst- & Cultuurroute, Middelburg, 5 februari

Liever wat rustiger aan? Fiets (of wandel) dan langs de Kunst- & Cultuurroute Middelburg. Op zondag 5 februari is er weer een nieuw seizoen met de tweede editie van ‘Zeeuwse Gasten’. Bij negen kunstenaars kun je een kijken nemen in zijn of haar atelier en nog meer kunst ontmoeten: ze hebben namelijk ook een gast uitgenodigd. Ontdek o.a. sculpturen, schilderijen, werken in gemengde techniek, hoeden, sieraden, kunst in hout en steen getoond.

Deze zondag zijn de kunstenaars met hun Zeeuwse Gast: Sandra van der Meulen/Glenn Priester, Gerdi Zwaan/Marijke Minneboo, Peter van Berkel/Sheila van Berkel, Juul Kortekaas/Lys Vosselman, Toos van Holstein/Monica Martens, Riet Wullems en Joke Apner/Mathijs Apner, de Blauwe Hope/ Stefanie van Stee en Hoed Gezien/Gerard Setterich. Meer informatie »

WORKSHOP | Lachen met Suffe tutten, Heinkenszand, 8 februari 19:30

Ha ha ha! Stiekem wil ik hier dus super graag heen! Een lachworkshop lijkt mij namelijk echt leuk om eens een keer te doen. En met wie kan dat beter dan de Suffe Tutten en Gerdien Janse? En lachen is ook nog eens gezond, aanstekelijk en ontspannend. Ik heb nu al zin om me suf te lachen 🙂 Ook meedoen met de lachworkshop? De kosten zijn €17,50 incl. bakje koffie of thee en leuke Suffe tutten goodie. Meld je aan via info@suffetutten.nl Meer informatie »

Kids | Op pad met een Imker, vrijdagen 13:30-15:30

Ontdek de wereld van de bijen met de vaste ‘huisimker’ van Terra Maris. In de bijenstal legt ze uit hoe je de koningin herkent, wat een dar is en hoe honing gemaakt wordt. Leuk en leerzaam voor kinderen! Meer informatie »

Kids | Ijsbaan, Zierikzee, vanaf 10 februari 9:00 – 22:00

Jaaa! Het wordt misschien weer warmer in februari, maar de schaatsen hoeven we nog niet op te ruimen. In Zierikzee wordt namelijk de ijsbaan geopend op 10 februari. Op het prachtige Havenplein kun je hier tm 4 maart schaatsen, curlen en nog veel meer. Leuk!

Festival | 20ft Festival, Melissant, 11 februari 21:30

20ft. Festival is terug! Met een te stoere indoor editie op zaterdag 11 februari. In een oude loods – omgedoopt tot ‘The Terminal’ – in Melissant vind je dit festival vol goede beats en top dj’s, zoals Billy The Kit, Genairo Nvilla en Ravi La Vida. Tickets zijn nu te koop via de website »

Theater | ‘Horror’ van Jakop Ahlbom, Goes, 15 februari 20:00 uur

Horror in het theater? Dat zie je niet vaak. En daarom is dit spannende en visuele theaterspektakel van Jakop Ahlbom ook iets dat je niet mag missen. Zonder te veel van het verhaal te verklappen, kan ik wel zeggen dat de voorstelling een waardige ode is aan het genre en onweerstaanbaar eng is. Één ding is zeker: zo’n griezelende wereld kom je niet vaak in het theater.  ‘Horror’ was al eerder te zien in Londen, Parijs, Krakow en nu dus ook Goes in De Mythe. Tickets en informatie »

Shop | Brocante markt, Hulst, 18 tm 19 februari 10:00-18:00

Voor de derde keer organiseert Boerderij 74 samen met Morres Wonen & Depot7 een grote Brocante Markt. Ruim 50 standhouders uit België en Nederland hebben hun mooiste brocante spullen meegenomen. Dat wordt shoppen! Meer informatie »

SALE | Restanten 3 daagse, Goes, 23 tm 25 februari 10:00 – 17:30

Shop till you drop! In dé winkelstad van Zeeland is het drie dagen lang extra uitverkoop in de binnenstad. De laatste beetjes wintercollectie kun je scoren voor de laagste prijzen en ook buiten is het genieten van leuke kraampjes, Zeeuwse babbelaars en entertainment. Meer informatie »

foto: André van Leeuwen

Traditie | Straô, diverse plekken & data

Deze jaarlijkse traditie van het zogenaamde ‘reinigen der benen’ is een ritueel dat enkel nog te zien is op het Zeeuwse eiland Schouwen-Duiveland. Het Straørijden is een bijzonder evenement waarbij tientallen (soms wel meer dan 75) paarden geheel versierd over het strand en door de zee paraderen. Deze bonte stoet rijdt daarna richting de vele activiteiten op het dorpsplein, zoals ringsteken en feestjes met veel bier. De eerste Straø maak je zaterdag 18 februari mee in Renesse en een week later, de 25ste, in Noordwelle, Haamstede en andere Schouwse dorpen.

Carnaval in Zeeland, diverse plekken, 25 tm 28 februari

Niet alleen in Brabant vieren ze carnaval. In Sas van Gent, Hulst en vele andere plekken gaan ze ook verkleed de straat op en genieten ze van deze geweldige katholieke traditie. Vier het feest mee en beleef eens het Zeeuwse carnaval. Binnenkort meer info hierover op mijn blog en een fijn overzicht met alle optochten. Zin om te carnavallen in Zeeland? Houd dan zeker ZeeuwsenZO in de gaten 😉

Heb jij trouwens weleens Carnaval gevierd? Ik ben erg benieuwd wat de verschillen zijn tussen Brabant, Limburg en Zeeland. Weet jij hier meer over? Laat het me weten. Dit kan via Facebook, tag ZeeuwsenZO op Instagram of op Twitter en gebruik de hashtag #ZeeuwsenZO.

What do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

No Comments Yet.