Deze leuke dingen kun je doen met Hemelvaart in Zeeland

4 min read2.4K views

Hemelvaartsdag in Zeeland? Yes please. Dat dagje extra vrij kan ik in elk geval goed gebruiken. En met de goede weervoorspellingen heb ik helemaal zin om er lekker op uit te gaan. Benieuwd welke leuke dingen je nu echt kunt doen met Hemelvaart? Je leest het in deze hemelvaartspecial.

Die extra dag vrij is natuurlijk al hartstikke leuk, maar echt geweldig zijn alle festivals en evenementen rondom Hemelvaart. Er is echt overal wel iets te beleven. Ook in Zeeland! Tips nodig? De leukste events voor jong en oud vind je hier.

Open Air festival GraauwRock in Hulst

Op Hemelvaartsdag kun je helemaal los op de klanken van Orange Skyline, Luminize, Mooi Wark en Lucas Hamming op het “Open Air” festival GraauwRock in Hulst. Bekijk voor meer informatie en de line-up hier »

Kermis op de Grote Markt in Hulst

En als je dan toch in de buurt van Hulst bent; er is ook kermis van donderdag 25 mei t/m 29 mei! Suikerspinnen, oliebollen en kaneelstokken, daar worden we blij van. In welke kermisattractie ga jij het liefste? Ik heb altijd de grootste lol in het fun house of zo’n doolhof met spiegels.

Toeristje spelen op de Vrouwenpolderse Dagen

Op Hemelvaart (en de dagen erna) is het heerlijk vertoeven in Vrouwenpolder. Niet alleen vanwege het strand, maar ook de Vrouwenpolderse Dagen. Loop gezellig over de toeristische markt en geniet van de spectaculaire acts. Kinderen vermaken zich ook prima op de kinderkermis en ’s avonds gaan de voetjes van de vloer in de grote tent. Meer informatie vind je hier »

Vliegerfeest in Cadzand-Bad

Ieder jaar op Hemelvaartsdag is het grote Vliegerfeest bij Strandpaviljoen Caricole. Dit is het eerste vliegerfeest van het jaar en vanaf het terras is het heerlijk vertoeven. Aangezien kitesurfers ook vliegers hebben, zijn er ook talloze demonstraties en je kunt meedoen aan workshops. Het allergaafste is toch wel het nachtvliegeren op zaterdagavond!

Hemelvaart in Zeeland

Oldtimerfestival in Axel

In Axel is er op Hemelvaartsdag een Oldtimerfestival. Je kunt dan aan d’n overkant een blik werpen op vintage classics, oldtimers, oude tractoren en ook oude fietsen. Elk jaar zijn er weer een paar bijzondere voertuigen en het festival is een echte aanrader voor fans van oude autootjes. Daarnaast is er ook nog een curiosamarkt, optredens en de musea zijn open.

Vlissingen vlooit in de Machinefabriek

Op Hemelvaart 25 en vrijdag 26 mei wordt er een enorme vlooienmarkt georganiseerd in de Machinefabriek in Vlissingen. Je kunt hier gezellig rondsnuffelen tussen kunst en kitsch naar vintage pareltjes en tweedehandse kleding, speelgoed, boeken, antiek, vinyl en nog veel meer.

Snuffelmarkt in de Zeelandhallen in Goes

Nog niet uitgesnuffeld? Ga dan zaterdag 27 mei richting de grootte snuffelmarkt in de Zeelandhallen in Goes. Ook daar is het lekker struinen langs kraampjes met retro meubels, vinyl, antiek, poppen, boeken en vele andere verrassende spullen die ze op zolder hebben gevonden.

Toeristenmarkt in Zierikzee

Ook leuk is de jaarlijkse toeristenmarkt in Zierikzee. Op vrijdag 26 mei vind je hier volop oude ambachten, typisch Zeeuws eten, leuke kraampjes en ook kunst. En vergeet niet de snoepjes van oma mee naar huis te nemen.

Nieuws Festival Dær in Wolphaartsdijk

Op vrijdag 26 mei is er in Wolphaartsdijk een schattig nieuw festival Festival Dær. Op dit festival kun je luisteren naar livemuziek, relaxen in een hangmat, een feestje bouwen, en dansen op toffe beats. Kom je ook? Tickets koop je hier »

Speelstad in Terneuzen

Diezelfde vrijdag is het in Terneuzen een waar kinderparadijs! De hele Markt wordt dan namelijk omgetoverd tot een echte speelstad. In deze stad kunnen kinderen heerlijk ravotten op de vele springkussens, er zijn spelletjes en theatershows, en nog veel meer!

Kattencafé Kat en Schotel

Opening kattencafé Kat & Schotel in Goes

Ik kijk er al maanden naar uit en dit weekend is het dan eindelijk zover: zaterdag 27 mei 2017 openen de deuren van het kattencafé Kat & Schotel in Goes! Hier kun je heerlijk ontspannen met een bakje koffie of thee, een gebakje erbij en natuurlijk spinnende en spelende katten om je heen. Zin in! Heb jij al een plekje gereserveerd? Dat kan hier»

Genieten tijdens Renessedag

Zaterdag is het ook tijd voor de Renessedag en dat betekent een rommelmarkt, boekenmarkt en een Zeeuwse markt 🙂 Maar er is meer. Zo zijn er springkussens, kunst in de kerk, helikoptervluchten en dit jaar kan je ook abseilen van de kerk. Hoe gaaf is dat!

CuliTruck festival in Hulst

Jawel, ook dit festival vindt plaatst in Hulst (ze hebben het daar maar druk met alle evenementen). Kom je ook lekker eten op het grootte openlucht foodfestival CuliTruck? Op zaterdag 27 en zonder 28 mei kun je hier eten, drinken en chillen met al je vrienden.

Makersmarkt in Goes

Nog een ideetje nodig voor de zondag? Op het Bleekveld in Goes is er de erg leuke Makersmarkt. Op deze hippe markt vind je allerlei unieke, trendy en vooral hand-made items en spulletjes. Leuk leuk leuk.

Klomppop Festivalweekend in Ovezande

Was ik daar toch bijna Klomppop vergeten :0 Shame on me. En het is nog wel zo’n geweldig leuk muziekfestival. Alleen de naam is al top en de line-up is helemaal super! Met o.a. Di-rect, Jebroer, bFAKE,  en de Loco Loco Discoshow. Meer informatie, tickets en de complete line-up vind je hier »

Wat zijn jouw plannen met Hemelvaart? En heb je zelf nog een tip? Laat het weten hieronder in de comments of twitter me @zeeuwsenzo

What do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1 Comment
  • Jacques Duerinck
    28 mei 2019

    nieuwsbrief