Weekendtips Zeeland #14 – Marktjes, Festivals en Roofvogels?

3 min read202 views

Volgens de laatste weerberichten wordt het dit weekend niet geweldig, maar ook niet heel slecht. Het blijft gelukkig wel op de meeste plaatsen droog en de temperatuur ligt zo rond de 20 graden.  Het strand is daarom misschien niet de beste plek dit weekend, maar gelukkig heb ik weer leuke weekendtips voor een leuk dagje uit in Zeeland.

CuliKaravaan, Middelburg

Donderdag is de CuliKaravaan neergestreken onder de Seismolen in Middelburg. Het begon misschien in de regen, maar met droog weer is het een super leuk foodtruck festival om te bezoeken. Eet frietjes bij de luie huisvrouwen en proef echte saté van de Saté Man. In totaal zijn er zo’n 20 foodtrucks met (h)eerlijk eten en natuurlijk ook live muziek! Neem ook gelijk een kijkje in de molen en kijk uit over het festival.

Donderdag 11 augustus, van 13:00 tot 23:00
Vrijdag 12 augustus, van 13:00 tot 23:00
Zaterdag 13 augustus, van 13:00 tot 23:00

CULIKARAVAAN

Nachtmarkt, Middelburg

En als je dan toch in Middelburg bent, bezoek dan ook de laatste Nachtmarkt van dit zomerseizoen. Met je buikje vol van de CuliKaravaan loop je gewoon richting de markt en kan je Zeeuwse producten en nieuwe mode shoppen in een gezellige sfeer. Of ook leuk: laat je eigen parfum mixen. Tot slot pak je natuurlijk gewoon een terrasje en geniet je van de frisse zomeravond.

Vrijdag 12 augustus, van 19:00 tot 00:00 uur

Nachtmarkt Middelburg

Kermis, Goes

Vandaag begint de kermis in Goes! En naast natuurlijk kermisattracties is er nog veel meer op deze kermis te genieten. Zo is maandag en gehandicaptenmiddag, woensdag een vuurwerkshow om 22:15 uur, donderdag ook koopavond en dinsdag Mosseldag! Je kan dan heel de dag goedkoop genieten van echte Zeeuwse mosselen voordat je in de Booster stapt 😉

Vrijdag 12 augustus, van 15:00 tot 24:00 uur
Zaterdag 13 augustus, van 10:00 tot 24:00 uur
Zondag 14 augustus, van 14:00 tot 24:00 uur
Maandag 15 t/m donderdag 18 augustus, van 12:00 tot 24:00 uur

Kermis Goes

Roofvogelshow, Ouddorp

Zit je toevallig op de camping van Klepperstee? Dan is er vandaag iets heel leuks te doen bij jullie: namelijk een echte Roofvogelshow. Maar ook als je in de buurt bent kan je gratis deze show zien op de Vrijheidsweg 1 in Ouddorp. Bewonder de prachtige roofvogels en bekijk hoe ze vliegen, jagen en leer meer over de uil, gier en adelaar. Wie weet mag je ook nog op de foto met een prachtig exemplaar. Als je durft tenminste 😉

Vrijdag 12 augustus, start 19:00 uur

Klepperstee

Roofvogelshow, Demo, Uil, Roofvogels

Colijnsplaatse Dagen, Colijnsplaat

Het is een dolle bol dit weekend in Colijnsplaat. Dit plaatsje ligt ergens tussen Goes en Zierikzee in en leuk om eens te bezoeken met kinderen. Vandaag is namelijk helemaal voor de kinderen en wordt er het kampioenschap krabben vissen gehouden. Zeker weten dat ze dikke pret zullen hebben met hun schepnet in de haven. Ook worden er allerlei kinderspelen gehouden in de Vismijn. Zaterdag is het leuk voor jong en oud en kan je zelfs mee met een helikopter vlucht over de Zeelandbrug en Oosterschelde! En wie wilt dat nu niet!

Vrijdag 12 augustus, van 13:00 tot in de late uurtjes
Zaterdag 13 augustus, van 10:00 tot in de late uurtjes

Colijnsplaatsedagen Programma

Katoen XL, Goes

Hou je wel van een feestje? Dan moet je deze zaterdag in Goes zijn voor het nieuwe dance evenement Katoen XL. Op het Bleekveld kan je dansen op de beats van goede DJ’s, waaronder de grote naam: Michel de Hey. Ook staat de barbecue aan, kunnen er speciaalbiertjes gedronken worden en is er kunst te bewonderen.

Zaterdag 13 augustus, van 15:00 tot 23:00 uur

Katoen XL

Nog meer weekendtips

Zijn jullie al weleens bij een ringrijderij geweest? Dit weekend zijn er weer meerdere te zien, waaronder op de Burghse dag in Burg-Haamstede met ringrijden, kinderspelen, legervoertuigen, paardendressuur, boerenmarkt, creamarkt, braderie en diverse optredens. Kunstliefhebbers rijden richting de Scheldeboulevard in Terneuzen, waar een beeldenexpositie staat in de openlucht. Absoluut de reis waard! Even slenteren over de Boulevard Vlissingen? Ga dan aankomende zondag. Dan is er namelijk een gezellige zomermarkt met maar liefst 300 kramen met gadgets, kleding en eten langs de boulevard. Ideaal voor een lekker dagje naar het strand met dit weer!

En wat ga jij dit weekend doen?

What do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

No Comments Yet.