Weekendtips Zeeland #16 – Strand, Shoppen en Vleermuizen spotten

4 min read258 views

Met deze hoge temperaturen wil je waarschijnlijk maar één ding en dat is op het strand liggen. Maar aangezien het toch ietwat bewolkt gaat worden, heb ik toch ook wat andere weekendtips voor je. Van de Havendagen in Zierikzee tot vleermuizen zoeken in Tholen. Geniet weer heerlijk van je weekendje Zeeland!


Koopjes shoppen, Goes

Goes is dé winkelstad van Zeeland! En vooral deze dagen kan je er extra goed shoppen. Het is namelijk de Goese Restanten 3-daagse! Trek dus je beste shop-schoenen aan en ga op jacht voor de leukste koopjes. Daarbij is het zaterdag een speciale Zeeuwse dag, waardoor het shoppen in Goes nog leuker wordt. Er worden dan namelijk babbelaars uitgedeeld :p

Wanneer? donderdag 25 t/m zaterdag 27 augustus
Waar? winkelgebied, Goes

Meer info – Goese Restanten 3-daagse Lees ook – Goes: de winkelstad van Zeeland


Fantastic Fifties Drive-in movie, Vlissingen

Deze vrijdag kan je genieten van de Hitchcock klassieker ‘Vertigo’ op het grote doek vanuit je eigen auto! In vrolijke Fifties stijl wordt een echte Amerikaanse Drive-In georganiseerd op het voormalige PSD-terrein bij het station in Vlissingen. Onder de sterrenhemel met je date, vriend, vriendin of met al je vrienden gepropt in een auto. Geniet daarbij natuurlijk ook van zoete popcorn. En ook is er een ouderwetse ijscokar aanwezig!

Wanneer? vrijdag 26 augustus, terrein open vanaf 17:00 uur, film start rond 21:00 uur
Waar? stationsplein 5, Vlissingen
Kosten? € 12,50 per auto


Havendagen, Zierikzee

In Zierikzee is het groot feest met de jaarlijkse Havendagen! Dit groots evenement zet de hele haven op zijn kop en absoluut een must om even je gezicht te laten zien. En als je dan toch in Zierikzee bent, ga dan ook even langs het Burgerweeshuis. Speciaal vanwege de Open Monumenten dag is deze zaterdag opengesteld 10:00 – 16:00 uur.

Wanneer? donderdag 25 t/m zaterdag 27 augustus
Waar? rondom de haven van Zierikzee

Nachtmarkt, Renesse

Zaterdag is er bovendien een gezellige nachtmarkt in Renesse. Met streekproducten, kleding, handwerkjes en zelfs drones, kan je hier prettig slenteren en kraampjes kijken. En het beste? De markt is pas ’s avonds, dus je kan gewoon overdag lekker aan het strand liggen.

Wanneer? zaterdag 27 augustus, van 19:00 tot middernacht
Waar? rond de kerk van Renesse

Vleermuizen zoeken, Tholen

In Tholen is er dit weekend een erg leuke activiteit van de boswachters van Staatsbosbeheer. Je kan namelijk op zoek gaan naar vleermuizen in de stadsbossen. En nu is het de ideale tijd, want de vleermuizen zijn momenteel erg actief (het is namelijk paartijd 😉 ). De boswachter vertelt je hier alles over en ook hoe vleermuizen leven en wat ze eten. Een leuk uitje voor het hele gezin!

Wanneer? vrijdag 26 augustus, om 21:00 uur
Waar? stadsbos van Tholen, ingang Gemaalweg
Prijs? kinderen t/m 12 jaar: € 2,50 en volwassenen € 5

Direct reserveren Meer info – Nacht van de Vleermuis


Seafood festival, Vlissingen

Op de sfeervolle Oude Markt van Vlissingen vind je dit weekend het allereerste Seafood Festival! Schuif dus lekker aan een van de picknicktafels en geniet in het zonnetje van heerlijk vers voedsel recht uit de zee. De typische Zeeuwse gerechten kunnen natuurlijk niet ontbreken, dus ook hier Zeeuwse vissoep en Zeeuwse mosselen in overvloed!

Wanneer? vrijdag 26 augustus t/m zondag 28 augustus
Waar?  op en rond de Oude Markt bij de Sint Jacobskerk in Vlissingen

Meer info – Seafood Festival Nieuwsbericht – Seafood Festival


Hulster Vestingdagen, Hulst

Dit weekend wordt Hulst omgetoverd tot een middeleeuws sprookjeswereld! Wandel tijdens de Vestingdagen door het centrum en stap elke keer weer in een nieuwe sprookje: Doornroosje, Sneeuwwitje, Hans en Grietje en Rapunzel, je komt ze allemaal tegen! Daarnaast staan de Vestingdagen gelijk aan veel gezelligheid, straattheater, muziek, dans, oude ambachten en een rommelmarkt. En ook leuk: deze zaterdag is de tunnel richting Zeeuws-Vlaanderen helemaal gratis!

Wanneer? zaterdag 27 en zondag 28 augustus, van 12:00 en 18:00 uur
Waar? centrum van Hulst


Zeeland Nazomerfestival, Middelburg

Dit weekend barst de muziek van het Zeeland Nazomerfestival los op het Abdijplein in Middelburg. Zaterdag staat de Zeeuwse trots Danny Vera op het podium met The Common Linnets en zondag is er ook vanalles te beleven. En vergeet ook zeker niet de prachtige theatervoorstellingen op locatie. Vooral ‘Maat voor Maat’ in de Grote Kerk van Veere is een geweldige aanrader!

Wanneer? maandag 22 augustus t/m zaterdag 3 september 2016
Waar? het Abdijplein in Middelburg is het festivalhart, maar het festival vindt ook plaats op andere locaties

Programma Nazomerfestival Meer info – Nazomerfestival


En mocht het nu toch te warm zijn om iets te gaan doen? Geniet dan van je weekendje Zeeland op één van de 5 mooiste stranden van Zeeland »

What do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

No Comments Yet.