Weekendtips Zeeland #20 – Food, fashion en appels plukken

4 min read259 views

Hieperdepiep Hoera! Vandaag is mijn vriend jarig en dat vieren we met feestelijke tips voor jouw weekendje Zeeland. En of je nu van lekker eten, mooie kleding of appeltjes houdt, er zijn weer genoeg leuke uitjes in het weekend van 23, 24 en 25 september.


Cuisine Machine, Vlissingen

De kans is groot dat wij dit weekend te vinden zijn bij Cuisine Machine. Dit weekend is de 2de editie van dit Zeeuwse foodtruck festival in de Machinefabriek in Vlissingen en heeft dit keer als thema ‘Seafood Streetfood’. Maar ook voor vleeseters is er weer genoeg te genieten. En je weet mij vast en zeker te vinden bij de cocktail bar 😀

Wat? Cuisine Machine
Waar?
Machinefabriek, Vlissingen
Waneer?
Vrijdag 23 september, van 16:00 tot 00:00 uur, zaterdag 24 september, van 12:00 tot 00:00 uur en zondag 25 september, van 12:00 tot 22.30 uur
Info? Cuisine Machine


Goes modestad, Goes

Dit weekend wordt de binnenstad van Goes omgebouwd tot een echte Modestad. In de Grote Kerk kun je genieten van de nieuwste mode op de catwalk en zondag openen de winkels ook de deuren. Maar misschien nog wel het allerleukste is het Fashion Festival De Waslijn. Heb je kleding die je zelf niet meer aandoe? Kom dan naar het grasveld naast de Stenen Brug en hang jouw kleding aan de waslijn. In ruil daarvoor kun je weer een ander ‘nieuw’ kledingstuk van de lijn halen. Ook staan er foodtrucks en muziek. Dat is nog eens gezellig kledingswappen!

Wat? Goes Modestad
Waar?
Goes
Waneer?
Zaterdag 24 en zondag 25 september, van 11:00 tot 17:00 uur
Info? Goes is Goes | Goes Modestad


Appelplukdagen, Vrouwenpolder

Zaterdag begint de oogsttijd in de boomgaard van fruitteeltbedrijf Schorre. En daar wil ik dus echt graag heen om zelf appels en peren te plukken. Vanaf 24 september kun je hier Elstar-appels plukken en ergens in oktober zijn de Jonagold plukrijp. Neem een emmer mee of een rieten mandje en vul het met appels of peren voor 80 cent per kilo. En zelf appeltjes plukken is ook nog eens een super leuk uitje met kinderen! Dus, wanneer mag ik weer oppassen?

Wat? Appelplukdagen
Waar?
Vroondijk 2, Vrouwenpolder
Waneer?
Elke zaterdag en woensdag vanaf zaterdag 24 tot 29 oktober, van 9:00 tot 16:00 uur
Info? Fruitteeltbedrijf Schorre | Appelplukdagen


Beach & Sail festival, Kamperland

Roompot viert een feestje op in de haven en op het strand van Kamperland. En als Roompot een feestje viert, dan vieren ze het grootst met een gratis festival voor iedereen! Het Beach & Sail festival belooft een tof weekend te worden met zeilwedstrijden, kiteshows, workshops, luchtkussens, een spetterend Oktoberfest op het strand. Dat wordt dus bier drinken in een lederhosen met je blote voeten in het zand.

Wat? Roompot Beach & Sail festival
Waar?
Roompot Marina, Sophiaboulevard 25, Kamperland
Waneer?
Zaterdag 24, van 06:30 tot 01:00 uur, en zondag 25 september, van 06:30 tot 22:00 uur
Info? Roompot Festival


Zeeland Beach Classics

Ben je een actief persoon? Ga dan richting Zeeland Beach Classics op het Badstrand in Vlissingen. Op dit event kun je zelf meedoen met demonstraties van Beach volleybal en Beach tennis en maak je kennis met Bossabal. Ook kun je jouw favoriete (inter-)nationale topsporters ontmoeten en een balletje met ze slaan.

Wat? Zeeland Beach Classics
Waar?
Badstrand Vlissingen
Waneer?
Vrijdag 23 september, van 12:00 tot 22:00 uur, zaterdag 24 september, van 10:00 tot 22:00 uur en zondag 25 september, van 10:00 tot 16:30 uur
Info? Zeeland Beach Classics


Erfgoeddag in het Landschap, Retranchement

In de buurt van Retranchement in Zeeuws-Vlaanderen? Geniet dan van de Zeeuwse natuur en landschap op de Erfgoeddag in het Landschap. Rondom de vestingswallen wordt een speciale wandelroute uitgezet langs de bunkers uit WO I en II, de boomkikkers, de Drieling en ook de oude trambaan komt weer tot leven. Ga mee op speurtocht of geniet van een mooie fietsexcursie. Alle activiteiten en plekken zijn gratis te doen en te bezichtigen. En ben je niet in de buurt? Ook de tunnel vanuit Walcheren en Bevelanden is tolvrij!  www.erfgoeddagZeeland.nl.

Wat? Erfgoeddag in het Landschap
Waar?
Op en rondom de vestingwallen, Retranchement
Waneer?
Zaterdag 24 september, van 12:00 tot 17:00 uur
Info? Het Zeeuwse landschap | Erfgoeddag in het Landschap 2016


Nog meer weekendtips

Naast bovenstaande weekendtips zijn er nog veel meer dingen te beleven in Zeeland. Fan van Whisky? Dan zit je zaterdag helemaal goed op het festival Whisky by the Sea in het Arsenaal theater in Vlissingen. Meer een fijn drinker? Ga dan zondags richting de Nationale OPen Wijngaarddag en proef echte Zeeuwse wijnen bij de Druivengaerde in Wissenkerke of ‘t Vierendeel in Vrouwenpolder. Ook erg bijzonder aankomende zondag is de Storytrail stadswandeling in Zierikzee, waar je op een theatrale verhalenwandeling ga door deze historische stad.

Fijn weekend allemaal! Enne … nog meer tips zijn altijd welkom.

What do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

No Comments Yet.