Weekendtips Zeeland #27 – Sinterklaas, theater en bier

4 min read259 views

Het mag dit weekend wat kouder worden (het weerbericht voorspelt zelfs temperaturen onder nul), maar dat mag de pret niet drukken: want Sinterklaas komt dit weekend aan! En met de Sint komen er Pieten en hele enthousiaste kinderen. Laat die verlanglijstjes maar weer komen! Wij hebben met de schoonfamilie in ieder geval al lootjes getrokken. Liever niet zwaaien naar de stoomboot in de regen? Duik dan het theater in voor mooie en leuke voorstellingen. Of wat dacht je van een Bierfestival? Hierbij mijn weekendtips voor 11, 12 en 13 oktober.


Vrijdag 11 oktober, Hulst en Brabant

Elfde van de Elfde

Vandaag is het Elfde van de Elfde en wordt het carnavalsseizoen geopend! Groot feest dus voor de Brabanders (that’s me) en ook aan “d’n overkant’. In Hulst start op deze datum traditiegetrouw de kaartverkoop voor het Hulster Buutreednersfestival, Vorige jaar was deze binnen 5 minuten uitverkocht, dus de kans is groot dat zodra jij dit leest, er al geen kaartjes meer zijn. Toch proberen? Kijk dan op de website.


Diverse data, diverse locaties

Theater ‘Ogen van Surabaya’

Theaterproductiehuis Zeelandia i.s.m. Rosa Ensemble komt met een hedendaags verhaal en een zoektocht naar culturele identiteit. In het theater gaat Anna Rottier en de muzikant Daniël Cross op zoek naar antwoorden op levensvragen, zoals; waar ben ik? Waar hoor ik thuis? Iets waarin ik me goed kan herkennen en jou vast ook zal intrigeren. Te zien tot en met 3 december: vrijdag 11 november in Podium Kloosterhof te Hoogerheide en zaterdag 12 november in Luctor et Emergo te Rilland. Meer locaties, zie de website.


Zaterdag 12 november, diverse locatie

Intocht Sinterklaas

Sinterklaas komt zaterdag aan in Nederland en natuurlijk ook in Zeeland. Het weerbericht is dan misschien niet zonnig, maar natuurlijk moet je even komen zwaaien naar de lieve goede Sint. Deze zaterdag vind je de pakjesboot in o.a. in Middelburg, Ouddorp en Sluis. Zondag is de intocht van Sinterklaas o.a. in Hulst en Koewacht. Waar ga jij dit jaar kijken?


 

Zaterdag 12 november, Goes

Makersmarkt

Deze zaterdag is de eerste editie van de Makersmarkt van 11:00 tot 18:00 uur te vinden op het Bleekveld in Goes. Deze sfeervolle markt brengt je muziek, foodtrucks en unieke, mooie en veel handgemaakte spulletjes! Rechtstreeks van de makers kan je hier dus terecht voor een trendy marktje vol leren tassen, sieraden, woonaccessoires, taartjes, kleding en illustraties. En ook voor de kids is er genoeg leuks te beleven, zoals workshops en sminken. Ben je in de buurt? Kom dan zeker even rondsnuffelen.


Zaterdag 12 november, Ellewoutsdijk

Opening tentoonstelling ‘Zeeuws DNA’

Een fotoserie met als onderwerp ‘Zeeuws DNA’ mag natuurlijk niet ontbreken in de weekendtips van een blog over Zeeland. Vanaf zaterdag 12 november is de bijzondere serie van net-afgestudeerde Scarlett Kweekboom-Janse te zien in ’t Kerkje van Ellesdiek. Voor haar afstuderen aan de fotovakschool fotografeerde Scarlett typische Zeeuwse producten op een bijzondere manier. Hoe? Dan moet je komen kijken! Zaterdag om 14:30 uur wordt de tentoonstelling muzikaal geopend met een miniconcert van Follie à Deux. Meer informatie op de website van de kerk.


Zaterdag 12 oktober, Oostburg

Cabaret Martijn Broekaart ‘DE OUDE STEMPEL’

Misschien ken je Martijn Broekaart nog van zijn liefdesode aan het Zeeuwse meisje of van zijn solovoorstelling ‘Grensgeval’. Deze Zeeuw is nu terug met een nieuwe voorstelling en blikt daarmee terug naar zijn collega’s in cabaretland. Geheel in stijl van Toon Hermans en Wim Sonneveld oftewel ‘de oude stempel’ denkt hij na over vragen als: Was vroeger nu echt alles beter?


Zaterdag 12 oktober, Hulst

16de Ulster Bier Festival

Dit weekend is op de Grote Markt in Hulst een bierfestival! In een grote tent kun je maar liefst 25 verschillende biertjes proeven, drinken en lol maken. En speciaal in het kader van Elfde van de Elfde is zaterdagavond in diezelfde tent het Carnavalsliedfestival. Dat wordt dus gegarandeerd een en al gezelligheid!


Zondag 13 november, Middelburg

MAGISCH MUSEUMLAB: ARCHEOLOGIE

Duik de geheimen van de grond in tijdens het Magisch Museumlab dat geheel in het teken staat van archeologie. In het Zeeuws Museum mag je deze zondag meehelpen zoeken en vinden, potten puzzelen, tegels tekenen en wie weet: is jouw kind wel een archeoloog in de dop (of de grond). Aanmelden? Mail of bel naar 0118 65 3000. Kosten 5 euro p.p.


Zondag 13 november, Vlissingen

theater ANDRÉ KUIPERS ‘RUIMTEVAARTCOLLEGE’

Liever richting de sterren? Kom dan naar het Ruimtevaartcollege van astronaut André Kuipers. In deze kinder middagvoorstelling neemt hij je mee op een magische reis met foto’s en video’s de ruimte in. André vertrekt vol humor en leuke feitjes over de voorbereidingen, trainingen, lancering en zijn tijd in de ruimte. Perfect voor toekomstige ruimtereizigers. Kaartjes via CCXL.


Weet jij nog meer leuke weekendtips? Laat het me weten en ik voeg jouw tip toe. Fijn weekend allemaal! #zeeuwsweekend

 

What do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 Comments
 • Sanne
  19 november 2016

  Klinkt leuk! 🙂

  • Grace
   21 november 2016

   Jij nog iets leuks gedaan?