Weekendtips Zeeland #32 – Kerstmarkten en winterfestivals

3 min read258 views

Volgend weekend is het al kerst! Tijd dus voor een weekendje kerstshoppen en waar kan dat nu beter dan op een Kerstmarkt 😉 Trek je meest foute kersttrui aan en geniet dit weekend in Zeeland van mooie Kerstmarkten, gave feestjes, feestelijke biertjes en spetterend theater. Zeker weten dat jij helemaal in de kerstsfeer komt met de weekendtips van deze week.


Vrijdagavond, 16 december, Vlissingen

Jingle Bells Sing Along

Het feestje van dit weekend is het is de Jingle Bells Sing Along, met de Grandpa Nick Sessieband. Zing mee en dans de hele avond lang in een winters Machinefabriek. Alle klassiekers zoals ‘Santa Claus is Coming to Town’ en ‘Jingle Bell Rock’,  ‘Last Christmas’ voorbij en ‘Feliz Navidad’ komen voorbij en nog veel meer vrolijke kersthits. Op het moment van schrijven zijn er nog een paar kaartjes te koop, maar het gaat snel. Wees er dus snel bij!

Koop hier je tickets »


vrijdag 16, zaterdag 17 en zondag 18 december, diverse locaties

Kerstmarkten

Dit weekend vind je in de meeste Zeeuwse dorpjes en steden wel ergens een Kerstmarkt. In Middelburg rondom de ijsbaan, in Vlissingen op de Oude Markt, in Oost Souburg in de kerk, in Breskens op het verlichte Spuiplein en in Koewacht zowel buiten als indoor. Kom voor gezelligheid, een beker warme choco en heel veel leuke spulletjes naar één van deze sfeervolle marktjes en geniet van de sfeer. Rij mee met de verlichtte huifkar in Koewacht (gratis!) of shop Zeeuwse en oudhollandse cadeaus in Middelburg. In Veere is het helemaal magisch met een Kerstmarkt in Dickens stijl.


Vrijdag 16 en zaterdag 17 december, Middelburg

Winterbierfestival

Dit weekend is de allereerste editie van het Winterbierfestival in Middelburg. Op de Graanbeurs op het Damplein staan de tenten van dit nieuwe bierfestival, waar je geheel in winterse sferen kunt genieten van zo’n 75 verschillende speciaal biertjes. Er is zelfs glühbier! Kom je ook proeven? Na het festival gaat het feestje verder in biercafé De Vliegende Hollander. Hier kun je tot de late uurtjes verder proeven en genieten van de lekkerste winterbiertjes.

Meer informatie Winterbierfestival »


Vrijdag 16, zaterdag 17 en zondag 18 december, Vlissingen

Wonderstroom Festival

Wonderstroom is hét winterfestival van Zeeland! Het hele weekend lang vind je in de Machinefabriek terrasjes met vuurkorven, foodtrucks met winterse specialiteiten, kleine theater- en muziekvoorstellingen, vuurshows en winterse straattheateracts met een warm gevoel. Komt dat zien en geniet van de festivalsfeer in de winter.

Meer informatie Wonderstroom »


zaterdag 17 december, Zierikzee

Santarun

Ben je zaterdag in de buurt van Zierikzee? Kom dan zeker een kijkje nemen bij de allereerste Santarun van Zierikzee! Want eerlijk is eerlijk: van rennende mensen in rode kerstpakken, word je gewoon erg vrolijk. Om 15 uur op het Havenplein kleden de kerstmannen en kerstvrouwen zich om en om 17 uur is de start. Mij lijkt het in elk geval erg grappig. Oh, deelname kost 10 euro (7 euro voor kinderen) en een kerstpak wordt voor je geregeld.

Meer informatie Santarun »


zondag 18 t/m 24 december, Koudekerke

Serious Request

Ook Zeeland kent zijn eigen ‘glazen huis’  en aankomende week sluiten 3 DJ’s zich op in Koudekerke. Tijdens deze actieweek maken de DJ’s 24 uur per dag radio, zonder eten, om geld op te halen voor het goede doel. Koudekerke Serious Request zet zich – net als 3FM Serious Request – in voor slachtoffers van de stille killer: longontsteking. Kom jij ook in actie? Dit kan al door simpelweg een plaatje aan te vragen (in ruil voor een donatie natuurlijk).

Meer informatie Serious Request Koudekerke »


Mijn weekendplannen

Dit weekend komen de nieuwe stoelen binnen en wil ik veel gaan verven. Maar als we eerlijk zijn, struin ik waarschijnlijk vooral over de Kerstmarkten. Ik ben erg benieuwd naar de Kerstsfeer in Veere en ook in Middelburg wil ik een rondje doen. Verder moet ik heel veel kerstshoppen doen, want ik heb nog geen cadeau’s gekocht 😮 En ik heb een heel tof kookboek gekregen met gerechtjes in de airfryer, dus die ga ik ook van zolder halen. Dat wordt smullen volgend weekend met Kerst!

Wat zijn jullie weekendplannen? En als jij nog meer leuke tips heb, LET ME KNOW #ZEEUWSENZO

What do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

No Comments Yet.