Weekendtips Zeeland #21 – Proefjes, hardlopen of naar de bios?

3 min read254 views

De herfst lijkt nu echt begonnen te zijn en dat is ook te merken in de weekendtips van deze week. Er is namelijk iets minder te doen buiten en veel meer binnen. En erg vind ik het totaal niet, want ik zit zelf ook liever binnen tijdens regenachtige dagen. Dus duik lekker de bioscoopzaal in voor een Zeeuws filmpje of een café voor een Zonnebok. Echte bikkels vind je echter bij de Kustmarathon dit weekend. Heel veel succes en vergeet je regenponcho niet!


30 september t/m 2 oktober – Zoutelande/Burg Haamstede

Kustmarathon Zeeland

Het begint met een Ladiesrun en eindigt met een flinke wandeling: de Kustmarathon van Zeeland. 42,195 Meter hardlopen, klimmen en dalen langs de Zeeuwse kust met zand onder je voeten en de zoute wind in je haar maakt de Kustmarathon de mooiste en ook zwaarste marathon van Nederland. Geniet van het landschap en ga de uitdaging aan! Vrijdag begint de marathon met een Ladiesrun (5 of 10 km) en als de avond is gevallen loop je mee met de Light Kustrun (11,2 km). Zaterdag is het een flinke dag met de marathon van dik 42 km lang en voor liever niet doet aan hardlopen, kun je de dag het parcours daarna lekker wandelen.

meer info » direct inschrijven »


1 oktober t/m 15 oktober – diverse bioscopen in Zeeland

De tien van Renesse

Deze zaterdag gaat de documentaire ‘De Tien van Renesse’ officieel draaien in de Zeeuwse bioscopen. De film gaat over een mislukte ontsnappingspoging van tien mannen uit Renesse tijdens de Tweede Wereldoorlog. Dat het niet goed afloopt is een historisch feit, maar toch lijkt het net een film. Geen wonder dus dat dit een prachtig en zeer heftig onderwerp is om een film over te maken. De film is overigens gemaakt dankzij crowdfunding en heeft de Lions club prijs gewonnen op filmfestival Film by the Sea.

Goes » Oostburg » Middelburg » Vlissingen » Zierikzee »


1 oktober – Bibliotheek Middelburg

Dag van de Wetenschap

Kinderen tussen de 6 en 12 jaar oud? Kom dan richting de ZB in Middelburg. Speciaal in het kader van de Dag van de Wetenschap kun je jezelf helemaal verdiepen is de ‘schatten van de vuilnisbelt’ tijdens de Wetenschapsdag bij de Zeeuwse Bibliotheek. Van 10:00 tot 16:00 worden hier allerlei activiteiten georganiseerd omtrent recycling en ook zonne-energie. Kom en bouw zelf aan een milieuvriendelijke toekomst. Maak bij voorbeeld een boot op zonne-energie of kook een komeet. Het allertofst is waarschijnlijk wel de 3D-printer, waarmee je zelfs een schoen kunt laten printen, of doorbreek de geluidsbarrière doorbreken. Leuk voor jong en oud!

meer info » programma »


Nog meer weekendtips

Niet alleen voor dit weekend, maar ook de rest van de maand staat Zeeland een lekker zilt seizoen te wachten. Het Oesterseizoen is namelijk weer begonnen! Om zelf ook eens een oester op te vingen kun je dit weekend richting Yersekke voor een rondleiding door de Oesterputten (meer info hier »). Verder begint dit weekend het seizoen van het biertje de Zonnebok van Zeeuwse bierbrouwerij De Halve Maan. Dit speciale herfstbiertje is een stevig donker bovengistend bier gebrouwen met gerstemouten, rogge, saaz & brewers gold hop en laurier. Laat het smaken!

What do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

No Comments Yet.