Weekendtips Zeeland #23 – Museumkidsweek, lichtjes en flamingo’s

2 min read241 views

Zelf zit ik momenteel in Cuba, maar dat weerhoudt me er niet van om jullie de leukste tips te geven voor jullie weekend in Zeeland. Wist je bijvoorbeeld dat in Zeeland ook gewoon flamingo’s te spotten zijn? Daar hoef je dus echt niet voor op reis 😉


16 oktober, Grevelingen

Flamingo’s spotten in de Grevelingen

Flamingo’s alleen in tropische oorden? Echt niet! Ook in Zeeland vind je deze leuke roze vogels.  Ook flamingo’s spotten? Kom dan 16 oktober naar de Grevelingenweek. Smullend van een roze koek ga je mee met de boswachter naar de flamingo’s bij de Grevelingen en kun je onze eigen roze Zeeuwse inwoners bewonderen. Vergeet je verrekijker niet.

Flamingo’s spotten »


15 oktober t/m 29 oktober – Middelburg

Zeeuwse Museumkidsweek

In de herfstvakantie is er van alles te beleven in de herfstvakantie tijdens de Museumkidsweek. Zoals vandaag tijdens de Nationale Archeologiedagen. Kinderen mogen dan gratis naar binnen en volwassenen krijgen 50% korting. Ook is vandaag de feestelijke The Unveiling van de kanonnen op het Abdijplein (start 15:30) met een gezellige borrel in het Museumcafé. Iedereen is welkom om de twee bronzen scheepskanonnen te bewonderen.

Museumkidsweek » The Unveiling » Nationale Archeologiedagen »


12 t/m 16 oktober, Brouwersdam

Dam-X

Liefhebbers van watersporten gaan dit weekend richting de Brouwersdam voor hét watersportevent van Zeeland: Dam-X. Ontmoet je favoriete profs en kijk naar de shows tijdens het Europees Kampioenschap freestyle windsurfen. Zelf ook het water op? Er zijn diverse clinics te volgen, maar je kunt ook lekker genieten aan de waterkant.

Dam-X »


14 oktober, Brouwersdam

Light tour by night

Tijdens het Dam-X event kun je genieten van een prachtige Light tour by Night bij de Brouwersdam. Met een SUP verken je het verlichte parcours op het water of vertrek over land met de mountainbike of segway. Naast de lichttocht zijn er spectaculaire watersportshows, een zeilparade en een outdoor cinema. Of kom naar de chill out voor een gezellig hapje, drankje en muziek en kijk vanaf de kant naar het spektakel. Meedoen met de Light tour kost € 7,50, waarvan € 5 gedoneerd wordt aan het goede doel: de Plastic Soup Foundation.

Light tour by Night »


Nog meer weekendtips

Ook in het theater is er weer genoeg te beleven. Zo treedt de Zeeuwse Katinka Polderman op in Rilland en is het nog een weekend lang genieten van klassieke muziek met het Festival van Zeeuwsch-Vlaanderen. Ook in Goes hoor je trouwens klassieke muziek, want in Theater de Mythe is het Najaarsconcert met Mathieu van Bellen van het Zeeuws Orkest. Liever weten hoe ze vroeger maten en gewichten in Zeeland bepaalden of hoe de meter is ontstaan? Gisteren is een nieuwe expositie geopend in het Industrieel Museum in Sas van Gent met als onderwerp Meten is Weten.

En wat zijn jouw weekendplannen?

What do you think?

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

No Comments Yet.